Özel eğitimde D.T. Akademi farkı
İstediği üniversitede, istediği bölümü kazanma hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen gençlerin geleceğini hazırlayan, bir mutfak görevi gören Doğru Teknik (D.T. Akademi) Kurs Merkezleri’nde, kurucular Güven Serin, Tolga Toprak ve Gökhan Zereyak ile öğrencilere sundukları imkan ve katkıları konuştuk. Hocalarımız, sınav süreçlerinde başarıya ulaşabilmenin üç sacayağı olduğuna dikkat çekerek, ‘’Bunlar; bilgi ve deneyim, etkin rehberlik ve disiplindir. Bizler, kurum ve eğitimciler olarak bu üç olguyu ön planda tutarak çalışıyor ve başarıya ulaşıyoruz’’ dediler.
ÖZEL İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (322) 351 99 66 – 0 (507) 343 19 63
RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ
Yeni bir eğitim sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Bu sezon, özellikle lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için daha çetin geçecek. Zira, tam da pandemiden kurtulmuşken yaşanan deprem felaketi nedeniyle derslerle arasına mesafe giren gençlerin, üzerlerinde biriken rehaveti atabilmek için disiplinli bir şekilde çalışmaya ve çalıştırılmaya ihtiyaçları var. Öğrenciler, devlet okullarında öğredikleriyle eğitim süreçlerini tek başlarına yönetemedikleri gibi, sorunların üstesinden gelemiyor ve zorlayıcı soruların çözümüne ulaşmakta güçlük çekiyor. İşte bu noktada devreye giren özel eğitim kurumları, sınavlarda gösterilebilecek başarı, öğrencinin iyi bir meslek sahibi ve aydınlık bir geleceğe sahip olabilmesini sağlıyor. Öğrencinin üzerinde baskı kurmak yerine onu işinin ehli eğitimcilere emanet etmek, günümüz şartlarında en mantıklı olanı. Bu doğrultuda, özel eğitim anlayışı üzerine; Kuruköprü, Küçüksaat civarında faaliyet gösteren Doğru Teknik (D.T. Akademi) Kurs Merkezleri’nin kurucuları, Güven Serin, Tolga Toprak ve Gökhan Zereyak ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kendileriyle, özel öğretim sisteminin nasıl işlediğini ve öğrencilerin bakış açılarını konuştuk. Hedeflerine ulaşan başarılı öğrenciler yetiştiren tecrübeli hocalarımız, disiplini ön planda tutan sistemleriyle, her türlü övgüyü hak ediyor. Hocalarımız, sorularımıza içtenlikle cevap verdikleri gibi, ricamızı geri çevirmeyerek, röportajı okuyup da kendilerine ulaşan okurlarımıza özel, yüzde 15 indirim yapma nezaketi gösterdiler. Kendilerine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz. İşte o röportaj;
Merkezinizi yakından tanımak amacıyla özellikleri, farklılıkları, kalitesi, misyonu ve vizyonu açısından bilgi almakla sohbetimize başlayabilir miyiz?
Yaklaşık, 300 öğrenci kapasitesine sahibiz. Kurucularımızın tamamı öğretmen ve özel eğitimin mutfağından yetişme… Öğrencilerimiz, büyük paralar ödeyerek alınan eğitimin birebir aynısını burada daha düşük ücretlerle alabiliyorlar. İşletmecilikte ilk yılımız olduğu için kitapları da ücretsiz veriyoruz. Güçlü olduğu için diğer kitapların fiyatından, en az 3 katı daha yüksek olan yayınlardan bahsediyorum. Bunun yanı sıra ödeme kolaylığı sağlayan imkanlarımız da mevcut durumda. Bu sene, hiç kar etmeden, sadece masraflarımızı çıkaracak şekilde bir fiyat politikası gütmeye karar aldık. Bize ulaşıp bilgi alanlar da bunu hemen anlayacaklarıdır. Ülkemizin geleceğine yön verecek öğrencilerin Atatürk İlke ve devrimleri ışığında nitelikli ve çağdaş bir eğitim almalarını sağlayan; bilgi çağının gerekleri doğrultusunda hedeflerini büyüten bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşamak istiyoruz. Bünyemizde oluşturduğumuz sağlam yapının kurumsallaşması ve sürekliliğinin sağlanması sürecinde en önemli unsurun, donanımlı ve eğitime gönül vermiş eğitimcilerle birlikte olmak ve bütün ekibi “sürekli iyileştirme ve gelişim” ilkesi etrafında toplamak olduğuna inanıyoruz. Biz, özenle biraraya getirdiğimiz insangücü kaynağımızın etkin bir biçimde çalıştırılması için, bütün ekibi açık iletişim, öz değerlendirme, paydaşlardan geri bildirim alma ve sürekli iyileştirme gibi bazı temel değerlerin etrafında birleştirmeyi önemsedik. Biz iyi bir ekip kurduk, birbirimize güvendik, birlikte önemli çalışmalara, başarılara imza attık, anne babaların bizlere emanet ettikleri en kıymetli varlıklarına ilişkin olarak aldığımız sorumluluğun bilincinde olarak bugünlere geldik.
Değerli hocam; öğrencilerinizi akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açılardan tam donanımlı yetiştirmek, onları çok yönlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak için eğitim konusundaki yaklaşımlarınız nelerdir?
Hiç kuşkusuz başarı beklentilerle değil, arayışlarla ve çalışmayla gelir. Merkezimizin çatısı altında yetiştirdiğimiz çalışkan, yaratıcı, motivasyonu yüksek, üretken ve paylaşımcı bireyler, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmaya başlayacaklar. D.T. Akademi olarak, çağdaş eğitim-öğretim yaklaşımları, güncel yöntem ve tekniklerle, yanı sıra; eşgüdümlü planladığımız programlarımızla öğrencilerimizin ilgi alanları ve yeteneklerini açığa çıkarmalarına olanak sağlıyoruz. Öğrencilerimize eğitim ve yaşamla ilgili temel beceri ve alışkanlıkları kazandırıyor, bu beceri ve alışkanlıkları içselleştirebilmeleri için akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif proje, çalışma ve etkinlikleri çok önemsiyoruz. Farklı öğrenme stillerini dikkate alarak, ders ve etkinliklerde bireysel farklılıkları gözetiyor, her öğrencinin kendini ifade edeceği, öne çıkacağı çalışmaları yapmaya özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizi akademik yönden donanımlı; sosyal ve sanatsal yönden kendini geliştirmiş, seçimlerini yapma olgunluğuna erişmiş bireyler olarak bir üst öğrenim basamağına hazırlıyoruz.
Ebeveynler ve öğrenciler neden sizi tercih etmeliler?
En başta disiplini ve öğrencinin öğrenim takibini ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. Kuruma giren her öğrencinin dış Dünya ile bağlantısı tamamen kesilir ve ona ulaşmak isteyen ebeveyni bizi arayabilir. Rehberlik uzmanımız tarafından sınıfça ve bireysel olarak yapılacak oryantasyonlarla birlikte başlayacak olan süreçte;
*Uzman öğretmenlerimizce müfredat konularının anlatımıyla,
*Konu anlatımları devam ederken ödevlendirmelerin yapılması ve konu bitiminde yapılan tarama sınavlarının uygulanmasıyla,
* Sınıfça ve gerektiğinde kişiye özel çalışma programlarının hazırlanmasıyla ve ayrıntılı sınav analizleriyle,
*Ödev takibinin günlük olarak yapılmasıyla ve gelişimin gözlenmesiyle,
*Uzman öğretmen kadrosunun desteğiyle, öğrencinin konu eksiklerinin tamamlanmasıyla ve hazır bulunuşluk seviyesinin arttırılmasıyla,
*Sınava hazırlık oryantasyonlarıyla zamanı verimli kullanarak, etkili bir çalışmanın yürütülmesinin sağlanmasıyla,
*Sınav tarihine yaklaşan zaman öncesinde çalışma kamplarımızdaki çalışma tempomuzla,
*Geniş-ferah, temiz-hijyenik, projeksiyonlu-teknoloji destekli dersliklerimizde sınav hazırlığımızı tamamlıyoruz.
Okul hayatında ve yaşamda başarılı olmaları için öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Hedef belirleyerek düzenli, istikrarlı biçimde çalışmak, hatta çok çalışmak… Yaşamı ve günü planlayarak hareket etmek, kendini iyi tanımak, güçlü ve zayıf yönlerini bilmek, gelişime açık olmak, ilkeli olmak, sorumluluk almak, alınan sorumluluğu yerine getirmek, öğrenmenin ve başarmanın tadına varmak, yaptığı işi severek ve inanarak yapmak, insanları sevmek, onlara değer vermek ve en önemlisi ailelerini önemsemek diyebilirim. Tabi bunların yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini ifade edebileceği, deşarj olacağı etkinlikler yapmak da mutluluğu ve başarıyı besleyip, destekleyecektir.
Pandemi ve akabinde deprem sürecinin eğitime olumsuz etkileri ne yönde oldu?
Her ikisi de hiç istemeyeceğimiz bir durum. Eğitim alanında uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitim kalitesini arattığını düşünüyorum. Mutlaka bir yüz yüze eğitim olmalı. Bir öğretmen, öğrencisiyle göz temasını kurmalı. Bu göz teması aslında öğrencisine, ‘’Ben seni görüyorum. Dinlediğini, anladığını, algıladığını anlıyorum’’ mesajını vermesidir. Tabi bu olmadığı için eğitimin kalitesinin düştüğünü elbette söylememiz mümkün; ama bu daha kaliteli bir eğitimle yeniden yükseltebiliriz.
Size göre iyi bir eğitimci nasıl olmalı, hangi özellikleri taşımalıdır?
Her meslek severek yapılmalı; ama öğretmenlik gerçekten gönülden yapılmalıdır. İdeal bir eğitimci, alanında yeterli bilgi birikimine sahip olmalı, mesleği ile ilgili bütün gelişmelerden haberdar olmalıdır. En zor şartlarda bile “güler yüzlü” ve “alçak gönüllü” olmayı becerebilmek de çok önemlidir. Etkileyici davranış ve konuşmaların neler olduğunu bilmesi gerekir. Zamanı en verimli şekilde kullanabilmeli, her zaman prensipli ve bilinçli hareket etmeli, hitap ettiği kitleyi “motive ederek” canlı tutmayı bilmeli, bilgisinin “etkileyici olabilmesi” için güzel bir hitabete sahip olmalıdır. Hiçbir ayırım yapmadan bütün öğrencilerine “eşit” davranmalı, başarıları ölçmede adil ve hassas olmalıdır. İyi bir eğitimci sürekli kendisini yenilemeli, bilgisayar, İnternet, yabancı dil gibi dünyaya açılan araçlardan ve teknolojik yeniliklerinden yararlanmayı bilmeli; öğrencilerle birebir diyalog içinde olmayı prensip haline getirmeli, onlarla devamlı konuşmalı ve dertlerini dinlemelidir. Öğrenciler arasında dengeli, olumlu ve tutarlı davranışlar sergilemeli, düşüncelerini davranışları ile bütünleştirebilmeli, davranış ve konuşmaları ile örnek teşkil etmelidir. Bizler, D.T. Akademi’de eğitimcilerimizin bu özellikleri taşıyor olmalarına önem veriyor ve hassasiyet gösteriyoruz.
Üniversiteyi kazanmak için özel eğitim kurumuna kayıt olmadan da başarılı olabilmenin mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?
Devlet okullarında 60-70 kişilik olan sınıflar var. Bir öğretmen ne kadar fedakar davranırsa davransın öğrencilerin tamamıyla ilgilenemez. Zaten, dersin büyük bölümü de öğrencileri susturmaya çalışmakla geçer. İşte bu nedenlerle oluşan açığı bizim gibi özel eğitim kurumları kapatır. Öğrenci, rastgele bir yere değil de istediği üniversitenin yetenek ve beklentilerine uygun bir bölümüne girmek istiyorsa iyi bir hazırlık süreci geçirmelidir. Öğrenci, açıklarını ancak özel eğitim kurumlarında giderebilmekte ve sınav hazırlığı dışında kapsamlı bir rehberlik hizmeti alabilmektedir. Özel eğitim kurumları, öğrencilerin meslek seçimleri konusunda da yardımcı olmaktadır. Burada 16 kişilik sınıflarda ve birebir, tam konu anlatımı yapıyoruz. Konular anlatıldıktan sonra bunlarla ilgili çözümlere yer veriliyor. Öğrencinin tekrar yapabileceği ortamlar var. Özel eğitim kurumlarında ki kazanımların daha yararlı olduğu bir gerçek. Öğrenci gerçekten üniversiteyi kazanmak istiyorsa bence özel eğitim kurumuna gitmesi şart…
Velilerin, herhangi bir kuruma kayıt yaptırmadan önce hangi kriterleri esas almasını tavsiye edersiniz?
Kuruma gittiğinde, öğrencisi mutlaka deneme derslerine girsin. Sistemi iyice tanısın ve kayıt kararını ondan sonra versin. Şu ana kadar bize gelip de kayıt yaptırmayan olmadı. Bu da bizim gurur kaynaklarımızdan bir tanesi.
Bu röportajı okuyup da kayıt yaptırmak isteyen velilere özel bir indirim sağlamanız söz konusu olabilir mi?
Fiyatlarımız gerçekten çok uygun; fakat Bölge gazetesine özel, bu röportajı okuyup da gelenlere yüzde 15 gibi artı bir indirim uygulayabiliriz.
Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Biz teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dileriz.