Özel öğrencilere Kızılay’ı anlattı

(HABER MERKEZİ)-Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ‘Kızılay Haftası’ kapsamında kurumu ziyaret eden Deham Özel Rehabilitasyon Merkezi’nin özel öğrencilerine Depremden Korunma ve Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

 Öğrenciler, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya kendi yaptıkları Kızılay şapkasını hediye ettiler. Saygılı, Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada insani yardım hizmetinde model alındığını söyledi.İnsanların en zor anlarında yer alan kurumun olağan dönemde ihtiyaç sahiplere yardımlar sağladığını, toplumda dayanışmayı geliştirdiğini ve güvenli kan teminini gerçekleştirdiğini ifade eden Ramazan Saygılı, “Türk Kızılay’ın ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birisine sahip olduğunu kaydetti.

DEPREMDEN KORUMMA

Ramazan Saygılı, İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dilediğini belirterek, “Deprem anında; cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeye çalışmayın. Bina dışında açık alandaysanız; Enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın.

Karayolunda seyir halindeyken sarsıntı olursa ve bulunduğunuz yer güvenli ise (bina, ağaç, direkler yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak) yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durmalısınız” diyerek öğrencilere depremden korunmayı anlattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor