ÖZEL OKULLARDA İFLAS KRİZİ MECLİS GÜNDEMİ’NDE

ANKARA (BÖLGE)– Doğa Koleji’nde maddi krizden dolayı eğitimin kesintiye uğramasına benzer bir durum Adana’da yaşandı. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yaşananların okulları bir eğitim kurumu olarak değil ‘ticarethane’ olarak görmenin sonucu olduğunu belirterek öğrencilerin mağdur edilmemesine ilişkin mevzuat çalışmasının bitirilmesini istedi.

Adana’da hizmet veren Özel Seyhan Okulları geçtiğimiz gün iflas ettiğini açıkladı. İflas kararının ardından öğrencilerin eğitimlerine nerede devam edecekleri, velilerin peşin ödediği paraların ve ödenmeyen personel öğretmen maaşlarının ne olacağı belirsizliğini koruyor.

MEVZUAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Özel okullarda ortayı çıkan bu sorunu CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuyu daha önce TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti. Bu tür durumlarda eğitime ara verilmesiyle ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin oluşmaması için Bakanlığın ne tür önlemler aldığını soran Sümer’e, Bakan Selçuk, “Mevzuat çalışmaları devam etmektedir” cevabını vermekle yetindi.

Özel Seyhan Okulları iflas etmesinin ardından konuyu bir kez daha TBMM gündemine taşıyan Sümer, şöyle konuştu:

MEVZUAT ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BİTECEK?

“Seçim bölgem Adana’da bir özel okul iflas ettiğini açıkladı. Öğretmenlerin yaklaşık bir yıldır maaş alamadıkları ortaya çıktı. Yaşananlar, okulları bir eğitim kurumu olarak değil ticarethane olarak görmenin bir sonucu. Öğrencilerin durumunun ne olacağı belli değil. Velilerden peşin olarak alınan ücretin geri ödenip ödenmeyeceği belli değil. Öğretmenlerin ödenmeyen maaşlarının ne olacağı belli değil.

Buradan yetkililere soruyoruz. Konuyla ilgili Sayın Bakanın bahsettiği mevzuat çalışmaları ne zaman sona erecek? Öğrencilerin ve öğretmenlerin durumu ne olacak?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor