Özkan: Mısır destekleme primleri arttırılmalı

(HABER MERKEZİ)-Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu 2.Başkanı Yaşar Özkan yaptığı açıklamada, “Mısır destekleme primleri arttırılmalı” dedi.

Yaşar Özkan, “Ülke olarak içinde bulunduğumuz gerek ekonomik durum, gerekse Covid-19 salgını nedeniyle birçok sektör zor durumdadır. Özellikle mazot, gübre gibi ana girdilerde dövize bağlı olan tarım sektörü bu sıkıntıları çok daha fazla hissetmektedir. Mevcut salgın hastalık tüm dünyada tarım ve tarımsal üretimi ön plana çıkarmıştır. Salgın nedeniyle birçok ülke tarımsal ürün ihracatını tedbir amaçlı durdurmuştu.

2020 üretim yılı için mısır alım fiyatları 1325 TL brüt olarak açıklanmış ve çiftçilerimiz ürünlerini bu fiyattan satmışlardı. Ancak hasat tarihlerinin üstünden kısa bir zaman geçmesine rağmen piyasalarda mısır ürünü 1850 TL civarına gelmiştir. Bu aşamada yapılması gereken mısır prim fiyatlarının arttırılmasıdır. Türkiye’nin tükettiği ürünleri üretebilmesinin tek çaresi budur. Ekonomik şartlar ve Covid-19 devam ettiği takdirde ithal edilecek tarım ürünü dahi bulamayız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor