Öznur Balcan’dan güzel görünmenin sırları

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra genç yaşlarda sektöre atılarak geçen sürede usta öğretici seviyesine yükselen Uzman Estetisyen Öznur Balcan, kurmuş olduğu salonunda verdiği hizmetleri, cilt bakımının önemini, lazer epilasyonda dikkat edilmesi gerekenleri ve güzellikle ilgili merak ettiğimiz bütün konuların detayını gazetemize anlattı.  ‘Ufak dokunuşlar büyük fark yaratır’ diyen Balcan, uygulama yapan kişinin tecrübeli ve işinin ehli olması gerektiğine dikkat çekti.

***

 

YÜZDE 30 İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (533) 693 06 62

 

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

Güzel bir görünüm kazanmak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak, hemen hemen her kadının derdiyken, şimdilerde erkekler arasında da olmazsa olmazlar arasına girdi. Talep yoğun olunca Adana’da peşi sıra açılan güzellik salonları, ihtiyacı karşılamak için gece-gündüz çalışıyor; ancak çoğu işinin ehli kişilerce yönetilmediği için de mağduriyetlere sebep oluyor. En iyisini bulmak ve siz değerli okurlarımıza tavsiye etmek adına yaptığımız araştırmalar bizi, Çınarlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Öznur Balcan Beauty Lounge’ye sürükledi. Burası, sizlere bilinçli güzelleşmenin kapılarını açıyor. Daha salona ilk adım attığınız andan itibaren uzman ekibi fark ediyor ve güven duyuyorsunuz. Fethi Cantekin ile ortak işlettiği salonda keyfili bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Uzman Estetisyen Öznur Balcan ile lazer epilasyondan cilt bakımına, güzellik uzmanı yetiştirmeden bölgesel incelmeye kadar geniş yelpazede birçok konu hakkında sohbet ettik. İlgiyle okuyacaksınız.  Ayrıca, ricamızı geri çevirmeyen Öznur Balcan, röportajı okuyup da başvuranlar için verdiği bütün hizmetlerden yüzde 30 indirim uygulama nezaketi gösterdi. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz. İşte o röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Van, 1985 doğumluyum; ancak Adana’da büyüdüm. Çukurova Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nden, üniversite ikincisi olarak dereceyle mezunuyum. İlgili branşta, Ankara Gazi Üniversitesi hocalarından da eğitimler aldım. 2021 yılından bu yana, Halk Eğitim Merkezlerinde ‘usta öğreticilik’ yapıyorum. Gelen talepler üzerine, 2022’den beri de kendime ait salonumu işletiyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim.

Salonunuzda ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Leke protokolleri, diyot lazer epilasyon, iğneli epilasyon, bölgesel incelme ve sıkılaşma, saç simülasyonu, profesyonel masaj, kalıcı makyaj, kirpik lifting, saç ve kaş vitamin işlemleri alanlarınla, uzman ekibimizle beraber hizmet veriyoruz. Önceliğimiz, insanların beklenti ve taleplerini en doğru uygulamalarla karşılayabilmektir. Parayı her zaman ikinci planda tutuyoruz. Eğer danışanın isteklerinin işleme uygun olmadığını tespit edersek, onu doktora yönlendiriyoruz. Bunun yanı sıra, özel eğitimlerimiz de mevcut. Bir yıl süren tam salon eğitimlerimizle, eğitim alan kişiyi kendi işletmesini açabilecek donanıma getiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge sahibi yaptırdığımız öğrencilerimize, salon açtıkları zaman da desteklerimizi sürdürüyoruz.

Müşterilerinizle iletişiminiz nasıl ilerliyor?

Herkese açık davranıyoruz. Yani işlemin kalıcılık süresi üç aysa; ancak müşterinin cildine göre bu onda maksimum iki ay kalabilecekse, bize yaptırsın diye bu süreye üç ay demiyoruz. Kendisine cildi hakkında detaylı bilgi verip, işlemin maksimum iki ay kalıcılık sağlayacağını belirtiyoruz. Bizim için önemli olan müşteriye hızlıca iş yapmak değil, ona doğruyu söyleyerek kazanmaktır. Genel olarak müşterilerimiz bize referansla ya da instagram hesabımızı uzun süre takip ettikten sonra geliyor. Yani gerekli ve detaylı tüm bilgileri toplayarak bize gelmiş oluyorlar. Bu da aramızdaki güven duygusunu oluşturuyor.

Gerek özelde gerekse halk eğitim merkezleri aracılığıyla eğitim alan kişinin kazandığı avantajlardan bahsetmenizi istesem neler söyleyebilirsiniz?

Halk eğitim merkezlerindeki kurslar tamamen ücretsiz ve ilkokul mezunu olan 14 ila 70 yaş arasındaki her birey başvurabilir. Teşvik ettiğimiz kursiyerler daha önce bu tür eğitimlerden haberdar  olmadıklarını zamanlarını evde boş boş oturarak geçirdiklerini ifade ederek, bu kurslar sayesinde hem meslek öğrendiklerini hem de hayallerini gerçekleştirmeleri için bir fırsat olduğunu ve zamanlarını iyi değerlendirdiklerini söylüyorlar. Bu zamana kadar 100’ün üzerinde öğrenci yetiştirdim ve hepsi de geçimlerini sağlayacak birer meslek sahibi oldular.

Adana’da belki de binden fazla güzellik merkezi ve salonu bulunuyor. Seçim yaparken nelere dikkat edilmesini önerirsiniz?

Bir güzellik merkezinde ilk dikkat etmeniz gereken şey çalışanların uzmanlığıdır. Çünkü yaptıracağınız işlemler herhangi bir bilgi olmayan kişiler tarafından yaptırılabilecek işlemler değildir. Sizinle ilgilenecek olan kişilerin yaptıracağınız işlem ile ilgili mutlaka sertifikası olmalıdır. Aksi takdirde daha güzel ve bakımlı görünmek için yaptırdığınız uygulamalar, istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmanıza, aynı zamanda sağlığınızı riske atmanıza neden olabilir. Güzellik uygulamalarının deneyimsiz ve uzman olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmesi; saçlarınızda veya cildinizde geri dönüşü olmayan tahribatlara neden olabilmektedir. Bu nedenle güzellik merkezi seçerken çalışanların alanında uzman kişilerden oluşmasına mutlaka özen göstermelisiniz. Güzellik merkezlerinde yapılan kişisel bakım uygulamaları için son teknolojiye uygun yenilikçi aletler ve çeşitli ürünler gerekmektedir. Dolayısıyla tercih edeceğiniz işlemde belli bir alet kullanılması gerekiyorsa; kullanılan aletlerin, makinelerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı merkezler güzellik uygulamalarını son derece uygun fiyatlı olarak gerçekleştirip eski teknoloji aletler kullanırlar. Böyle durumlarda uygulamalar istenmeyen sonuçlar almanıza ve çeşitli tahribatlara neden olur. Dolayısıyla tercih edeceğiniz merkezde kullanılan aletlerin, makinelerin, ürünlerin kalitesinden emin olmanız gerekmektedir. Eğer hijyenik olmayan bir merkezde uygulama yaptırırsanız mantar gibi basit problemlerden AIDS gibi ciddi hastalıklara kadar pek çok sağlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu tür problemlerin yaşanmaması için gerekli hijyen koşullarının bulunduğundan, kullanılan ürün ve malzemelerin tek kullanımlık olduğundan, hemen atılamayacak malzemelerinse doğru bir şekilde dezenfekte edildiğinden mutlaka emin olmalısınız.

Epilasyon hizmetiniz hakkında biraz geniş bilgi alabilir miyim? Çünkü çok sayıda epilasyon yapan yerler var ve etkili sonuç alamayıp da parası boşa giden onlarca mağdur tanıyorum.

Ne yazık ki, yüzlerce işletme ‘Alexandrite’ adı altında lambalı diye tabir ettiğimiz IPL lazer epilasyon cihazları kullanıyor. Bu cihazlarla, ‘kaçak atış’ olarak adlandırdığımız yanlış uygulamalarla, kıl olmayan bölgeler uyanıyor ve oradan da kıl çıkıyor. İşin kötüsü, bu cihazlardan kaynaklı oluşan kılları, bir daha yok edemiyorsunuz.  Ayrıca, yapılan araştırmalar, IPL türü cihazların kılları yok etmediğini ve uyuttuğunu ortaya çıkarmıştır. IPL cihazlar dişlere çok büyük zarar veriyor. İmplant kayması, sararma ve hatta dökülmeye kadar gidiyor. Ayrıca yanma ve beyaz leke oluşumu da cabası… Bizim kullandığımız diode lazer epilasyon, kıl foliküllerini yok etmek ve gelecekteki kıl büyümesini önlemek için son teknoloji bir prosedürdür. Diode lazer epilasyon, istenmeyen tüy büyümesine uzun vadeli bir çözüm arayan çoğu insan için uygun bir seçenektir. Koyu ten tonları da dahil olmak üzere çeşitli cilt tiplerinde dört mevsim kullanılabilir. Tıraş veya ağda gibi geleneksel tüy alma yöntemlerinden kıl dönmesi, cilt tahrişi veya diğer yan etkiler yaşayanlar için özellikle yararlıdır. Amerikan Sağlık Kuruluşu FDA tarafından onaylı lazer sistemi, 810 mn dalga boyuna sahiptir. Doğrudan kıl köklerine etki ederek bütün cilt ve kıl şekillerinde etkili olabilmektedir. 6 ila 10 seans arasında kesin sonuç alıyoruz.

İğneli epilasyon nedir?

İğneli epilasyon yönteminde kıl kökünü yok etmek için elektrik akımı kullanılır. Her kıl folikülüne ince bir prob yerleştirilir ve ardından elektrik akımı uygulanarak folikülün tahrip olması sağlanır. Kıl köklerini tek tek hedef alma yaklaşımı göz önüne alındığında, iğneli epilasyon seansları daha uzun olabilir. İğneli epilasyonda geniş alanlar için haftalar arayla birden fazla seans yapılması gerekir. İğneli epilasyon ile daha küçük alanlara müdahale etmenin daha hızlı olabileceğini belirtmekte fayda var.

Bölgesel incelme seanslarında başarı oranı yüksek oluyor mu?

Elbette. Günümüzde birçok insan bölgesel incelme amacıyla çeşitli yöntemlere başvurur. Vücudun bazı bölgelerinde dirençli yağ tabakalarının bulunması kötü bir görüntüye sebebiyet verdiği gibi kişilerde rahatsızlık yaratır. Genetik ve çevresel faktörlerden dolayı yaşanan hormonsal bozukluklar kilo almaya neden olur. Özellikle yanlış beslenme şekli ve bilinçsiz bir şekilde kullanılan ilaçlar vücudun orantısız bir şekilde kilolu durmasına ve yağ birikintisine sebebiyet verir. Günümüzde geliştirilen ve bizimde kullandığımız teknolojik cihazlar sayesinde bölgesel incelme mümkündür. Bu cihazlar yardımıyla yağ tabakası ve kilonun yoğunlaştığı bölgelerde zayıflama işlemi için çeşitli teknikler kullanılır. Bölgesel incelme uygulaması daha çok göbek kol bacak ve basen gibi yağ depolarının fazla olduğu bölgelerde uygulanır. Danışanın ihtiyacı ve istekleri doğrultusunda kullanılacak teknik ile beraber bölgesel zayıflama işlemine başlanılır.

Cildimize iyi bakmalı ve korumalıyız. Güzel görünmek için buna ihtiyacımız var. Cilt protokolü ile her zaman sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilde sahip olabilir miyiz? 

Elbette olabiliriz. Ciltteki lekeler; cilt tonunun, cilt renginin eşit ve pürüzsüz görünmesini engeller. Birçoğumuz cilt lekelerinden rahatsızlık duyarız. Cilt lekeleri, özellikle yüz bölgesi gibi önemli bölgelerdeyse; kişinin yaşlı, yorgun veya sağlıksız görünmesine neden olmaktadır. Cilt lekeleri çoğunlukla cilt pigmentasyonunda oluşan sorunlarla alakalıdır. Lekeler, cilt rengini belirleyen melanin pigmentlerinin anormal bir şekilde üretilmesi veya dağıtılması sonucu ortaya çıkar. Leke protokol; ciltteki lekelerin giderilmesi veya azaltılması için bir dizi işlemin uygulandığı özel bir cilt bakım tekniğidir. Leke protokolü, cilt lekeleri, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, akne izleri, pigmentasyon bozuklukları veya doğum lekeleri gibi cilt problemlerini yok etmek ve azaltmak üzere kullanılmaktadır. Lekelerin neden kaynaklandığını bulmak leke protokolünde uygulanacak yöntemin belirlenmesini sağlar. Cildimizdeki lekelenmelerin birçok sebebi olabileceğinden protokol kapsamındaki işlemler kişinin sorunlarına göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle, leke protokol işlemlerinde ciltteki lekelerin azaltılması veya yok edilmesi için farklı yöntem teknolojiler kullanılır.

Zaman ayırıp vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Son olarak, hizmetlerinizden faydalanmak isteyen okurlarımız için özel bir indirim sağlamanız mümkün olabilir mi?

Bölge gazetesi aracılığıyla randevu alan danışanlarımıza, bütün işlemlerde yüzde 30 indirim uygulayabiliriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor