Perakende satış hacmi aylık değişimde %0,1 arttı

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılı Kasım ayı Perakende Satış Endeksleri değişim oranları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,3 azaldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2018 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,1 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %0,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,6 artarken otomotiv yakıtı satışlarının %1,3 azaldığı ifade edildi.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %15,1 arttı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,1 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %20,4, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %13,6 otomotiv yakıtı satışlarının %11,7 arttığı da bildirildi.

Perakende ciro bir önceki aya göre aynı seviyede kaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2018 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre aynı seviyede kaldığı bildirildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %0,9, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %0,9 artarken otomotiv yakıtı satışlarının %3,3 azaldığı belirtildi.

Toplam ciro %15,4 arttı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılı Kasım ayı Ciro Endeksleri değişim oranları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksinin, 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,4 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksinin de bir önceki aya göre %4,6 azaldığı belirtildi.

Sanayi sektöründe ciro %23,2 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksinin, 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %23,2 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksinin ise bir önceki aya göre %6,3 azaldığı bildirildi.

İnşaat sektöründe ciro %1,1 azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinin, 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 azaldığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinin ise bir önceki aya göre %17,1 azaldığı belirtildi.

Ticaret sektöründe ciro %11,6 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksinin, 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11,6 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksinin de bir önceki aya göre %1,6 azaldığı bildirildi.

Hizmet sektöründe ciro %22,7 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinin, 2018 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22,7 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinin ise bir önceki aya göre %2,3 azaldığı belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor