PERVİN BULDAN: ADANA’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ

Yeşil Sol Parti’nin düzenlediği mitingi oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Önceki tüm milletvekili adayları tek tek kürsüye çağrıldı. Daha sonra genel misafirler birer konuşma yaptı. Son konuşmayı yapan HDP Eş Genel Başkanı Perivan Buldan, “Geçen dönem Adana’dan iki milletvekili çıkardık, bu sefer dört milletvekili çıkararak Adana’da birinci parti olacağız” dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Yeşil Sol Parti’nin düzenlediği mitinge ilgi çok büyüktü. Miting sanatçı Mervan Tan’ın türküleriyle başladı. Mervan Tan’ın söylediği Kürtçe ve Türkçe türkülere gelenler de eşlik etti.

Mervan Tan’ın konserinden sonra Yeşil Sol Parti milletvekili adayları tek tek anons edilerek kürsüye geldiler.

Bundan sonra konuşmalara geçildi. Emek ve Özgürlük İttifakı partilerinin diğer üyelerinin yetkilileri birer konuşma yaptı. Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment  Akdeniz ilk konuşmayı yaptı. Ercüment Akdeniz konuşmasına şöyle başladı:

“ERDOĞAN’I SOĞANLA, PATATESLE GÖNDERECEĞİZ”

“Bize, Kürte terörist diyenleri, işçiye terörist diyenleri,  sosyalistlere terörist  diyenleri hep birlikte gönderiyormuyuz. 11 ilimizi deprem vurdu, Adana’da var. Hepimizin başı sağolsun, ama biz deprem suçlularını unutmayacağız. Kızılay’ın yetkilileri kanı sattılar mı, çadırı sattılar mı sattılar. Onların hesabını hep birlikte 14 Mayıs’ta göreceğiz. Ben tam 9 yıl Adana’da yaşadım, sizlerin içinizden geldim. Bir zamanlar Adana’da Tekel Bayi, Milli Mensucat, Çukobirlik ve bir çok fabrika vardı, hepsini kapattılar, yerlerine AVM diktiler.

Öğretmenlerimizi, sağlık çalışanlarımızı, memurlarımızı bir torbaya koydular, alınlarını kara leke sürmeye çalıştılar, sonra özür dilediler. Onlardan hesap soracakmıyız. Bakan Soylu ne dedi biliyor musunuz, 14 Mayıs’tan sonra biz sizin üzerinizde tepiniriz diyoruz. Görecekler mi günlerini, sandıkta gösterecekmiyiz, aşağıdan yukarıdan yolun sonu gözüküyor. Bay Bay Soylu, Bay Bay Erdoğan.

Tabiki biz direne direne kazanacağız. Biz biraz da kendimizi anlatıyoruz. Biz Emek ve Özgürlük İttifak olarak bağımsızlık diyoruz, adalet istiyoruz, eşit yurttaşlık hakkı diyoruz, Denizlerin geleneğini devraldık. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği diyoruz. Bizler zengine servet vergisi koyacağız, yoksula rahat nefes aldıracağız. Seni soğanla göndereceğiz, patatesle göndereceğiz. Ben Aleviyim dediği için siyasi lince maruz Kılıçdaroğlu’na bakıyorum. İnadına hepimiz Aleviyiz diyoruz. İnadına hepimiz Kürdüz diyoruz. Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Emek ve Özgürlük İttifakı adına Yeşil Sol Parti’ye”

Daha sonra kürsüye Başak Demirtaş gelerek bir konuşma yaptı.

“14 MAYIS’TA ADANALI KÖTÜLÜĞÜ YENECEK”

Başak Demirtaş, “Merhaba kardeşlerim, kadın arkadaşlarım, genç kardeşlerim yeniden merhaba sizlere. Biliyorsunuz kısa bir süre önce yine Adana’daydım. Onbinlerce halkımızla beraber gelmiş, yerimiz dar gelmişti. Yine de coşkuyla bir araya gelmiştik. Bu coşkuyu Selahattin’e gönderdim, Selahattin de sizlere selamlarını gönderdim. Dedi ki, gözümüz 14 Mayıs’ta açılacak sandıklarda dedi. Açılacak sonuçları bekliyorum. Köy köy, mahalle mahalle gezip partimize oy istemenizi bekliyorum.

Bu iktidar bugüne kadar hep din üzerinden siyaset yaptılar. Müslüman zulüm yapmaz, müslüman hırsızlık yapmaz, müslüman adaletsiz olmaz. Gelin bu iktidarı 14 Mayıs’ta gönderelim. Bu seçim bizler açısından çok tarihi bir seçimdir. Barışın, özgürlüğün, adaletin, huzurun kapılarının açılacağı gündür. 14 Mayıs  günü özlemini çektiğimiz kapıların açılacağı gündür. 14 Mayıs günü elimizde iki tane mühür olacak. Bir elimizde Yeşil Sol Parti’ye, bir mühür de Kemal Kılıçdaroğlu’na vurmaya hazır mısınız?

Ben inanıyorum ki Adana halkının 14 Mayıs günü değişimin kapılarını aralayacak. Ben inanıyorum ki Adana halkı 14 Mayıs’ta kötülüğü yenecek” dedi.

Başak Demirtaş, daha sonra Selahattin Demirtaş’ın sesli mesajını halka dinletti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sahneye çıkarken büyük coşku yaşandı. Pervin Buldan konuşmasına başlarken şunları söyledi:

“14 MAYIS’TA AK PARTİ’Yİ TABELA PARTİSİ YAPACAĞIZ”

“Merhaba Adana, merhaba sevgili halkım, merhaba gençler, merhaba gençler, merhaba çocuklar, hepinize saygıyla sevgiyle selamlıyorum, hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.. Adana’ya bugün bir maşallah, bugün Adana çok güzel, bugün Adana yemyeşil, bugün Adana Yeşil Sol, Yeşil Sol. Hepinize teşekkür ediyorum. Buraya Mersin’den geldim, Mersin de çok güzeldi, bir tık Adana daha güzel, sizleri kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Bu güzel coşkunuzdan, bu kararlı duruşunuzdan, bu görkemli karşılamanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyiki burdasınız..

Sevgili halkım, az kaldı, üç gün kaldı, birinci turda onları göndereceğiz. Söz veriyorum sizlere, bu iş birinci turda bitecek, ikinci turda bitecek. Birinci turda Yeşil Sol, mecliste çoğunluğu sağlayacağız, bu işi ikinci tura bırakmayacağız…

Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi göndermeye… Biz bu dönem Adana’dan çok ümitliyiz. Tülay Hatimoğulları Oruç, Kemal Peköz arkadaşımız, beş yıl boyunca sizlerin sesi oldu, sözü oldu, parlamentoda sizleri temsil etti. Şimdi Adana’ya iki vekil yeter mi, yetmez. En az dört milletvekili ile Yeşil Sol’u parlamentoya göndermeye hazırmısınız.

Gözümüz kulağımız Çukurova’da olacak, gözümüz kulağımız Adana’da, Mersin’de olacak… 14 Mayıs’a tam üç gün var.. Artık bu zulüm bitecek… 21 yıldır bu ülkeyi yönetenler artık gidecek. Bu ülkeye zulümden başka, hukuksuzluktan başka, bu ülkeye açlık ve yoksulluktan başka, bu ülkeye baskıdan başka hiçbir şey getirmeyen ama buna doymayan, ama bununla yetinmeyen sizlerden oy isteyen AK Parti’yi 14 Mayıs’ta tabela partisi yapacağız…

Adana’da yaşayan halkımızın geçim sıkıntısı var mı yok mu haberleri yok, onlar için varsa yoksa sadece yandaşlar ve beşli çeteler. Bunlar sarayın penceresinden Türkiye’yi toz pembe görürler. 14 Mayıs’ta bunları sandığa gömeceğiz, güle güle diyeceğiz. İşçinin, çiftçinin, gencin, kadının tonlarca sorunu var. Bugün esnaf kepengini kapatıyorsa, şiftah yapmadan evine gidiyorsa bu AKP’nin zihniyetinden kaynaklanıyor.

Bugün okula giderken aç gidiyorsa bu AKP’nin zihniyetinden kaynaklanıyor.

Bugün gençler iş bulamıyorsa bu AKP’nin zihniyetinden kaynaklanıyor.

14 Mayıs’ta AKP ve MHP zihniyetinden kurtaracağız.

Bu millet gerçek baharı 14 Mayıs’ta AKP’nin gidişiyle yaşayacak. Meydanlarda, televizyon kanallarında, bizlere, sizlere hakaret eden, parmak sallayan, küfür eden bu AKP zihniyetine karşı 14 Mayıs’ta güle güle demeye hazır mısınız?

Ne diyor Erdoğan, patatesle soğanla dalga geçiyorlar. Bu halkın patates sorunu da var, soğan sorunu da var. Onlar patatesle, soğanla dalga geçiyor olabilirler. Ama bu halkımız sizi patatesle soğanla sandığa gömecek..

Yeşil Sol Parti’yi, yaşamın her alanında, her mahallede, her evde bir oy istemek sizlerin görevi.. Adana’da Yeşil Sol Parti’yi bu ilin birinci partisi yapacağınıza söz veriyor musunuz?

Hepimizin yolu açık olsun, mutlaka başaracağız… Yaşar Kemal’in dediği Demir olsaydım çürürdüm, toprak oldum dayandım…

Bu ülkenin kardeşliği için, bu ülkenin refahı için, bu ülkenin sorunları için bu AKP’yi göndereceğiz, hepinize teşekkür ediyorum.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor