Polonyalı Öğrenci Çukurova Üniversitesi’ne Hayran Kaldı

ADANA (BÖLGE)-Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanan Erasmus+ (Erasmus Plus) programı kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ilk Erasmus Yüksek Lisans öğrencisi Polonylı Elżbieta Zdanowicz Yüksek Lisans Erasmus eğitimini tamamladı.

Üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin ve eğitim görevlilerinin eğitimlerine yurt dışındaki bir üniversitede devam etmelerini sağlamaları ve yeni iş olanakları elde edebilmeleri amacıyla kurulmuş olan Erasmus sistemi kapsamında ÇÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Erasmus Yüksek Lisans programı kapsamında Polonyalı Öğrenci Elżbieta Zdanowicz Çukurova Üniversites’inde eğitim görerek Türk Kültürünü ve Adana’yı tanıma fırsatı buldu.

Elżbieta Zdanowicz, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Erasmus Yüksek Lisans öğrencisi olmanın harika bir deneyim olduğunu ifade ederek, “Çalışmalarım sırasında en etkileyici, nefes kesici, ferah ve çarpıcı dört ayı Çukurova kampüsünde geçirdim. Erasmus değişimi bana farklı kültürler hakkında bilgi edinme ve lezzetli Türk yemeklerinin tadına bakma fırsatı verdi. Adana, portakal kokusu ile çevrili şehir. Bu güneşli ve güzel şehre tekrar gelmek istiyorum. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay’a Erasmus kapsamında yaygın desteği ve paha biçilmez yardımları için, derslerini aldığım akademisyenlere de destekleri ve yardımları için teşekkür ederim. Erasmus değişimine katılmak isteyen ve unutulmaz bir yeni arkadaş ailesiyle inanılmaz bir macera yaşamak isteyen tüm öğrencilere Adana’daki Çukurova Üniversitesi’ni şiddetle tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor