Pozantı Belediye Meclisi İsrail’i kınadı

(HABER MERKEZİ)-Pozantı Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Ortak bildiride “Pozantı Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz” denildi.
Başkan Mustafa Çay’ın okuduğu bildiride, “”İsrail’in, Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddetin, baskıcı politikaların ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı’nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır ve halen artarak devam etmektedir. Mukaddes mekan Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırıların, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve ölümüne sebep olmuştur ve olamaya da devam etmektedir. Şiddetin dozunu daha da artıran Terör Devleti İsrail, açıkça savaş suçu işleyerek, Filistin halkı üzerinde adeta bir soykırım savaşı uyguluyor. Şu ana kadar İsrail tarafından Gazze’de sivil, asker ayrımı gözetilmeden yapılan bombardımanlar sonucunda 55’i bebek ve çocuk, 33’ü kadın olmak üzere 188 Filistinli’nin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının da 1230’a çıktığı ifade ediliyor.
Pozantı Belediye Meclisi olarak, bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz. Birleşmiş Milletlerin (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması; mukaddes mekanların korunması için İsrail’e yönelik çağrısına tam destek verdiğimizi ve bu çağrının arkasında bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz.”