Pozantı’da “Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupası” yapıldı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından 4 ülkeden 200 sporcunun katılımıyla başlayan “Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupası” sona erdi.

Etkinlik, Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı doğası ve tarihiyle ünlü Belemedik Tabiat Parkında kurulan 15 ayrı parkurda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında TGTOF üyeleri, yarışmacılar ve aileleri, doğası ile ünlü, yeşilin sarı ile kahverengiye büründüğü Belemedik Tabiat Parkında kamp kurarak doğa yürüyüşü yapıp çeşitli programlar gerçekleştirdiler.

İLK GÜN 15 FARKLI HEDEFİ VURMAYA ÇALIŞTILAR

Düzenlenen şampiyonada 200 sporcu 13 ayrı grupta Belemedik’in eşsiz güzelliğindeki 15 farklı noktaya yerleştirilen hedefi vurmak için kıyasıya mücadele sergiledi.

İKİNCİ GÜN REM-İ SEDAD ATIŞLARI YAPILDI

Etkinliğin ikinci gününde ise Rem-i Sedad Atışları gerçekleştirildi. Rem-i Sedad Atışları büyük erkekler, büyük kadınlar, genç erkek, genç kadın, karma minikler ve karma yıldızlar olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Sporcular 150 metre uzaklıktaki hedefi kategorilerindeki sporcularla yarışarak birinci olmaya çalıştılar.

BELEMEDİK’TE YARIŞMAK AYRI BİR HEYECAN

TGTOF Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Uzman ise “Gençlik ve Spor Adana İl Müdürlüğü ile Pozantı Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupası Şampiyonasına 4 ülkeden gelen yarışmacılarımız var. Sporcularımıza bu şampiyonada bambaşka bir heyecan oluşturduk. Belemedik Tabiat Parkının her güzelliğini görsünler diye 15 farklı lokasyona hedef tahtası yerleştirdik. 13 grupta bulunan sporcularımız bu hedefleri tek tek gezerek hem Belemedik’in doğası ile baş başa kaldılar hem de birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.” Dedi.

SENEYE DAHA GÜZEL BİR ETKİNLİKLE BERABER OLACAĞIZ

Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupası Şampiyonasının ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Avan, “Federasyon Başkanımız bu etkinliği bizler çok kısa bir süre önce söyledi. Sanatçımız Alperen Kekilli ile burada çok güzel bir konser düzenleyip güzel bir Türk gecesi yaşatmak isterdim sizlere ama maalesef sanatçımızın başka programları varmış. İnşallah seneye sizleri daha güzel bir etkinlik, muhteşem bir konserle karşılayacağız. Ülkemizin 4 bir yanından gelip burada kıyasıya mücadele ettiğiniz için teşekkür ederim. Her zaman bekleriz. Şampiyona da dereceye giren sporcularımıza da gönülden başarılar dilerim.” dedi.

TÜRK OKÇULUĞUNDA KAYBEDEN YOKTUR

Ödül töreninde konuşma yapan Türk Okçuluğu Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, “Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları diğer yarışmalara göre farklı bir yarışma oluyor. Özellikle parkur yarışmaları çok heyecanlı geçiyor. Bizlerde federasyon olarak böyle yarışmalara katılıp sporcularımıza destek vermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da Pozantı’ya gelmiştim aslında bu üçüncü gelişim. Belemedik Tabiat Parkında bunun gibi organizasyonların yapılacağı çok güzel alanlar var. Türk okçuluğunda kaybeden yoktur. Kardeşlik kazanır, Türk okçuluğu kazanır. Bizler samimiyet ve tevazu ve muhabbetin bol olduğu camiayız. Sizlerde bunu sağladığınız için federasyon başkanı olarak mutlu oluyorum ve siz değerli sporcularımızla gurur duyuyorum. Tüm sporcularımıza Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupasına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Geleneksel Türk Okçuluğu Belemedik Kupasında dereceye girenlere ise ödülleri verildi.

 

Buna göre;

Büyük Erkekler: Murat Üstün – (birinci)

Büyük Kadınlar: Ayşegül Demirbağ – (birinci)

Genç Erkek: Orhan Yalçınkaya – (birinci)

Genç Kadın: Aysun Sıla Öz – (birinci)

Karma Minikler: Efe Sıraç Anik – (birinci)

Karma Yıldızlar: İlker Batuhan Ballı – (birinci)

(BÜLTEN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor