Pozantılılar ‘Sinema Günleri’ni çok sevdi

(HABER MERKEZİ)-İlçenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için projeleri peşpeşe sıralayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, son olarak hayata geçirdiği ‘Sinema Günleri’ ile ilçe halkının gönlünde taht kurdu.

Pozantı Belediyesi’nin geçmiş yıllardaki yazlık sinema geleneğini Belemedik Tabiat Parkında yıldızların altında yaşatma projesi tuttu. İki gün üst üste gösterilen Türk Sineması filmlerini yüzlerce vatandaş izledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Pozantılı vatandaşları ve Çukurovalı yaylacıları açık hava sinema projesi ile buluşturdu. Günler öncesinden bu etkinlik için hazırlanan belediye personeli Belemedik’teki sinema günlerinde alnının akıyla çıktı.

SEV KARDEŞİM ve BATTAL GAZİ

Pozantı Belediyesi’nin Hacı Mustafa Gülü anısına Belemedik’te düzenlediği açık hava sinema günlerinin ilk gösterimi Türk Sinemasının unutulmaz oyuncularından Hülya Koçyiğit ve Tarık Akan’ın başrollerinde olduğu Sev Kardeşim filmi izletildi. İkinci gün ise Cüneyt Arkın’ın muhteşem oyunculuğuyla Battal Gazi filmi gösterildi. Her iki filmi de yüzlerce vatandaş izledi.

Geçmiş yıllardaki yazlık sinema geleneğini sonuna kadar yaşatmak isteyen Başkan Çay, sinema gösterimi yapılacak alanı akkorlu lambalarla süsletti. Bununla birlikte cüzi bir fiyata patlamış mısır ve gazoz satılan açık hava sinemasında yedisinden yetmişine tüm vatandaşların ilgisi, Başkan Çay’ı ziyadesiyle mutlu etti.

BUGÜNKÜ MUTLULUĞUM TARİF EDİLEMEZ

Pozantı Belediyesi olarak düzenlediğimiz akkorlu lambaları altındaki açık hava sinema gösterimimize vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Çay, “Doğanın içerisinde patlamış mısır ve gazoz eşliğinde eski yazlık sinema geleneğini Pozantılı ve yaylacı vatandaşlara yaşattığımız için inanın çok mutluyum. Halkımızın ilgisi ve heyecanı bizim heyecanımızı bir o kadar artırırken kalbimizdeki mutluluğu da zirve yaptırdı. O kadar mutluyuz ki biz hayal ettik ve gerçekleştiriyoruz. Halkımız ise hayallerimize sahip çıkarak geçmişi bugün burada hatıra defterlerinden çıkarır gibi hatırladı. Bugün Belemedik Tabiat Parkında başlattığımız sinema günlerimizi ilerleyen zamanlarda gezici sinemaya dönüştürerek yaz ayında 150 bin nüfusa ulaşan Akçatekir Yaylamızda, yine ilçemizin diğer yoğun yerleşim yeri olan Kamışlı ve Aşçıbekirli gibi mahallelerinde gösterime sunarak, bu heyecanı ve mutluluğu binlerce kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz ve Pozantı olarak yeni güzelliklere adım adım ilerliyoruz” şeklinde konuşarak, gösterdikleri ilgiden dolayı Pozantılılara teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor