Profesyonel oyunculuğa ilk adım…

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Adana ve çevre illerdeki yeni yeteneklere sinema ve dizi sektörünün kapılarını aralamak amacıyla,zeki Sincar ve Adem Sincarın Yönetiminde kurulan ve kısa zaman içerisinde bir çok yeniliğe ve başarıya imza atan LorePlus Film Yapım Şirketi tarafından kurulan Oyuncu Akademisi mezunlarını vermeye devam ediyor. Kursu başarıyla bitiren genç oyuncular, düzenlenen törenle sertifikalarını alarak sözleşme imzaladı.

LorePlus Oyunculuk Akademisi, 4 ay süren eğitimin sonunda mezunlarını verdi. Sertifikalarını alan çiçeği burnunda oyuncular, LorePlus yapımlarında rol alarak mesleğe adım atacaklar.

HER MESLEK GRUBUNDAN İLGİ GÖSTERİLDİ

Akademimize gelen yeni yetenekler, konusunda uzman öğretmenlerimiz tarafından oyunculuğun gerektirdiği tüm konularda eğitim aldılar. Akademimize; aralarında doktor, eğitimci, güvenlik görevlisi ve esnaf gibi çeşitli meslek gruplarına mensup kursiyerler dışında, lise ve üniversite öğrencileri de ilgi gösterdi” dedi.

ANA HEDEF USTA OYUNCULAR YETİŞTİRMEK

Adana’da bir ilki gerçekleştirmek adına çıktıkları bu yolculukta oyunculuk eğitimi almak isteyenlerin artık İstanbul’a gitmelerine gerek kalmadığını belirten Adem Sincar, “Hedefimiz, sinemaseverlere ve bu işe gönül verenlere en iyi hizmeti sunmak, Yılmaz Güney, Şener Şen, Yılmaz Köksal gibi usta oyuncuların yetiştiği kentimizde, yeni yeteneklerin sektöre kazandırılmasına imkan tanımak ve oyuncu adaylarını istedikleri noktaya taşımak” ifadelerini kullandı. Sincar, Akademilerinde eğitim alan öğrencilerin en büyük şanslarının ise, kendilerinin çektikleri film ve dizilerde rol almaları olacağını da dile getirdi.

7’DEN 70’İ HERKESE KAPILARIMIZ AÇIK

Yapım şirketi olarak bir süre önce Bahtsız Bedri isimli komedi filminin çekimi tamamladıklarını ve aksiyon, dram ve polisiye içerikli Arayış isimli bir dizinin çekimlerine başlayacakları bilgisi veren Sincar, şunları söyledi: “Akademi öğrencilerimiz, eğitim alırken, bizim yapımlarımız olan film ve dizi projelerimizde de yer alarak kendilerini gösterme imkanı bulacak. Bizim kentimizdeki yetenekler, kendi memleketlerinin film yapım şirketinin film ve dizilerinde yer almanın yanı sıra, yine bizim aracılığımızla diğer büyük projelerde de karakter ve bölüm oyuncusu olarak yer alabilecekler. En büyük idealimiz, kentimizin yeteneklerinin Toroslar’ı aşarak ciddi projelerde yer almalarını sağlamak. Oyunculuk eğitimi almak isteyen 7’den 70’i herkese kapılarımız açık.”

 BAŞARIYA GİDEN YOLDA İLK ENGELİ AŞTILAR

Profesyonel oyunculuğa başlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Mehmet Nur Akpınar, İsmail Elmasten, Kemal Gezen ,Mahmut Ayyıldız ,Cihan Turhan ,Metin Uçar ,Şahin Uçar  duygularını kısaca şöyle anlattılar;

FİGÜRAN OLARAK BAŞLADIM

Mehmet Nur Akpınar: Başarı sağlayacağımı sanmıyordum, bir merak üzerine bu işe girdim. Daha önce sadece figüranlık yaptım, kurs açılınca da şansımı denedim ve katıldım. İyi bir proje olur da yer alırsam, kendi yeteneğimi görmüş olurum.

TİYATRODAN GEÇİŞ YAPTIM

İsmail Elmasten: Önceden tiyatro ile ilgileniyordum, bazı dizilerde figüranlık da yaptım. Sonra lore plus oyunculuk akademi okulunu gördüm, katıldım ve kazandım. İyi bir projede yer almak istiyorum. Hayallerime açılan kapıyı araladığıma inanıyorum.

AMACIM BİR ŞEYLER BAŞARMAK

Kemal Gezen: Oyunculuk eğitimi almak günümüzde oyunculuk kadar zor iş uğraş haline geldi. Bunu kolaylaştıran LorePlus’a teşekkür ediyorum. Benim hayatımda en büyük amaç bir şeyleri başarmaktı, bundan dolayı buradayım. Biz bir şeyleri iyi yaparsak yapım büyür, yapım büyürse biz büyürüz. İyi projelerde yer almak tek isteğim.

KARAKTERE HAYAT VERMEYİ ÖĞRENDİM

Metin Uçar: Önceden birçok projede ufak tefek yer almıştım. Aldığım eğitimle sahne stresini yenmeyi, duygularımı kontrol edebilmeyi, karakterlere hayat vermeyi kavradım. Bizi etkileyen LorePlus’un bir aile yapısı ile donatılmış olmasıdır. Umarım hep birlikte büyürüz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor