RAMAZAN ATİAKSLAN’IN BASIN AÇIKLAMASI YOĞUN İLGİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi  Seyhan İlçe Başkanlığı’ndan Ahmet Dardağan görevden alınmıştı. Yerine Ramazan Atikaslan atandı. Yeni atanan CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, dün ilçe binasında açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, İl Başkanvekili Kemal Toros katıldı. Basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-CHP Adana Seyhan İlçe Başkanlığı’na Ramazan Atikaslan atandı. Yeni atanan Seyhan İlçe Başkanı Atikaslan, ilçe binasında partililerin katılımıyla açıklama yaptı. Başkan Atikaslan, “Bu partide kavgaya gerek yok. Birbirimizi severek, birbirimizi sayarak, birbirimizle fazlamızı paylaşarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni İktidara getireceğiz. Değerli arkadaşlar biz seçimi kaybettik ama savaşı kaybetmedik. Savaş hala devam ediyor. Bir ülkede emek ile sermaye çelişkisi devam ettiği süre içerisinde savaş devam edecek. Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer, şuna inanmanızı isterim; ben 52 yıldır bu partide görev almaktayım. Gençlik kolu başkanlığından bugüne kadar görev yaptım. Benim adaletime hiçbir kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“SİZİN TÜM SORUNLARINIZI GİDERECEĞİM”

“Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin birbirinin aleyhinde olmasını istemiyorum” diyen Atikaslan, “Belediye başkanımızın hatası olabilir,  benim hatam olabilir, yöneticilerin de hatası olabilir. Hatasız kul olmaz. Hepimiz insanız. Bir ekip olarak bir hata varsa bir olarak bu hatayı gidereceğiz. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, ben ve örgüt arkadaşlarım ile belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin ve halkın arasında bir köprü olacağız. Sizin tüm sorunlarınızı gidereceğim. Biz milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyeleri ile bu sorunları çözeceğiz. Çözüm yeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Eğer ki çözemezsek başka bir üst makama bırakırız. Cumhuriyet Halk Partisi yoksulun farkındadır, umuttur” diye ekledi.

“NASIL Kİ BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KAZANIYORUZ, MUHTARLIKLARI DA KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

Bir partide herkesin bulunmak ve olmak istediği konumun farklı olduğunu ve bunda halkı da olduklarını dile getiren Atikaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ancak Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde hedefi olanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin omuzlarına basarak hedefine koşmasın. Cumhuriyet Halk Partisi’ni omuzuna alarak partiyle beraber koşsun.  Buradaki tüm muhtarlarıma örgütüm adına, partim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Ve önümüzdeki yerel seçimlerde de sizlerden ricam; mutlaka iki ya da üç adaylar çıkarmayın. Onları teke düşürün. Nasıl ki belediye başkanlıklarını kazanıyoruz, muhtarlıkları da kazanmak zorundayız. Ve bunu da kazanacağız.”

“EĞER SAYIN ERDOĞAN’DAN BAHSEDECEKSENİZ AKP’NİN GENEL BAŞKANI YA DA HÜKÜMETİN BAŞI DEMENİZİ İSTİYORUM”

Atikaslan, “Benim kongrelerde özellikle bahsettiğim bir şey var; bu ülkenin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa’ya iki ayyaş diyen kişiye ben Cumhurbaşkanı diye hitap edemem. Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanı demek Cumhur’a, halka, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ihanettir. Tüm partililerimden şunu istiyorum; eğer Sayın Erdoğan’dan bahsedecekseniz AKP’nin Genel Başkanı ya da Hükümetin Başı demenizi istiyorum. Cumhurbaşkanı kelimesini kullanmayı reddediyorum” diye ekledi.

“SİZLERİN DE SUSMADAN, KORKMADAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BAYRAĞI ALTINDA BU KAVGAYI VERECEĞİNİZİ BİLİYORUM”

Bu zamana kadar birçok görevde bulunduğunu söyleyen Atikaslan, “Dayak yedim, dayak attım, vurdum vuruldum, işkenceler gördüm. Ama yılmadım, susmadım, korkmadım. Sizlerin de susmadan, korkmadan ölene kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı altında bu kavgayı vereceğinizi biliyorum. Ya kazanacağız, ya kazanacağız” dedi ve “Siyasette üç dil var. Bir ağız dili, iki beden dili,  üç gönül dili. Bu diller çok önemlidir. Partililerle ya da seçmenlerle konuşurken kesinlikle sert üslup kullanmayın. Sövmeyin, saymayın, kırmayın, tatlı dille onlara Türkiye’nin gerçeklerini anlatıp doğru yolu gösterelim” diye de kaydetti.

“BEN VARSAM CUMHURİYET HALK PARTİSİ VARDIR DİYENİN BU ÇATININ ALTINDA YERİ YOKTUR”

Başkan Atikaslan, “Bu iktidar fakirin cebinden parasını çalan hırsız bir iktidardır” dedikten sonra konuşmasını şu cümlelerle noktaladı:

“Bu ülkenin bu noktaya gelmesine neden olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizim her yerde her platformda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim rakibimiz ne Cumhur İttifakı ne de AKP’dir. Bu ülkeyi bu noktaya getiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yoksulların, fakirin, fukaranın cebinden parasını çalanlara yedikleri içtikleri haram olsun.

Bu partide hiçbir kişi kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük görmesin. Tek büyük vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partililerden büyüğüm diyen, ben varsam Cumhuriyet Halk Partisi vardır diyenin bu çatının altında yeri yoktur.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor