RAMAZAN ATİKASLAN; “KURULTAY DELEGELERİ CHP İÇİN EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

HABER: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşamba günü partisinin il başkanlarıyla parti genel merkezinde bir araya gelmişti. Toplantının ardından dün 81 İl başkanları tarafından yapılan ortak  basın açıklamasında “Değişimi, sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirleridir” denildi. CHP Adana İl Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Atikaslan, dün yapılan il başkanları açıklamasını arkadaşımız Meryem Ünal’a değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü partisinin il başkanlarıyla parti genel merkezinde bir araya gelmiş, yenilik ve toparlanma adı altında ne tür değişiklikler yapılacak?

Genel başkanımızda değişimden yana, ama bu değişim partiye zarar vermeden, kırmadan, dökmeden, daha iyi ve daha güzel yapmak için herkes genel başkanla birlikte elbirliği içerisinde yapacaktır

Yenilik ve toparlanmada size göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görevinden istifa edebilir mi?

Genel Başkanımız takip ettiğimiz kadarıyla partiyi kurultaya götürecek. Kurultayda da büyük olasılıkla benim edindiğim bilgiye göre gemiyi sağlam bir limana teslim edecek.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa ederse onun yerine kim gelebilir? Genel Başkanlık için Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş olabilir mi?

Ona kurultay delegeleri karar verir. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi dünyada 6 tane en eski örgütlü partilerden birisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kişilerden ziyade taban ve kurultay delegeleri karar verir. Ben inanıyorum ki kurultay delegeleri hem CHP tabanını hemde bulunduğu ilin, ilçenin halkın istemine, halkın sesine kulak verip en iyi şekilde yeni bir yapı oluşturacaktır. Evet onlarda genel başkanlık için çıkabilir. Herşey kurultayın vereceği karara bağlı.

Bu değişimin size göre Adana’yı nasıl etkiler?

Adana’da bu şeçimde bizim oylarımız arttı. AKP oylarında bir düşüş yaşandı. Adana’da tabi ki eksiğimiz, hatamız ve yanlışımızda mutlaka olmuştur. Ama buna rağmen Adana’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları yükselmiştir. Ben inanıyorum ki bu önümüzdeki dönemde  gerçekleşecek yerel seçimlerde CHP yalnız Büyükşehiri değil, diğer ilçelerimizi de alabiliriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor