RANDEVULU GİDİP DE BEKLEMEK!

Günümüzde pek çok hizmeti alırken artık randevu sistemi kullanılıyor. Fakat alınan randevuların pek çoğunda saat verilmesine rağmen belirlenen saatte o hizmeti alamıyorsunuz.

Peki o zaman randevu saatinin ne anlamı kalıyor? İşte onlardan bir tanesi de araç muayene istasyonları yani TÜVTÜRK…

Son günlerde sosyal medya üzerinde TÜVTÜRK’ün randevu hizmetini ücretli verdiğine yönelik mesajlar paylaşılmaya başladı. Bu konuda TÜVTÜRK bir açıklama yaparak araç sahiplerine randevuların ücretsiz olarak verildiğini açıkladı. Zaten aksi bir durum çok saçma olurdu. Zaten verilen randevular çok sağlıklı olmayabiliyor.

Örneğin sabah saat 09:00’a randevu alıyorsunuz, randevu tarihinde araç muayene istasyonuna gittiğinizde sizinle aynı saati bekleyen onlarca insan görüyorsunuz. İşyerinin kapıları aralandığında insanlar bir an önce sıraya girmek için numara almaya çalışıyor. Doğal olarak size verilen randevu saatini sorduğunuzda, özetle size birkaç saat beklemeniz gerektiği, konuyla ilgili bakanlığa şikayet edebileceğiniz söyleniyor. Ayrıca yasada da verilen randevu saatinin öğleden önce ve öğleden sonra olarak ayrıldığı ifade ediliyor.

O zaman randevu almanın bir gereği var mı?

Burada TÜVTÜRK kendi yaptığı işi çok fazla önemserken, diğer taraftan araç sahiplerinin yaptığı mesailere çok fazla saygı göstermediğini düşünüyorum.

Yasa gereği araçların gerçek sahipleri tarafından muayene istasyonlarına getirilmesi gerekiyor. Pek çok araç sahibi ise işyerinden izin alarak aracını muayene istasyonuna getiriyor. İş yerinden de sistemde görünen randevu saatine göre alıyor. Fakat randevu saati geldiğinde maalesef aracını muayeneye sokamıyor. Bu nedenle de insanlar aldıkları izin süresinin dışına çıktığı için mağdur olabiliyor.

Peki bu durumda insanlara neden randevu veriliyor. O zaman insanlar araçlarını muayene etmeye gelirken randevu almasınlar, araç muayene istasyonlarına gelsin burada sıraya girsin, artık ne zaman sırası gelirse de o zaman aracının muayenesi yapılsın…

Hiç olmazsa o zaman insanlar araç muayene istasyonuna gelirken yapılacak işlemin yarım saat içinde bitmeyeceğini, saatlerce sıra bekleme ihtimalinin olduğunu bilir ve ona göre de işyerinden izin alır, başka bir yerde programı yada randevusu varsa da bunlara saatinde yetişememe durumunun olduğunu tahmin edebilir.

Ama diğer türlü bir insana randevu verip, randevu saati geldiğinde hala beklemesi gerektiğini söylemek çok yanlış bir tutum. Bunun ötesinde de “Git istediğin yere şikayet et” mantığı ile yaklaşmak ise gerçekten kabul edilebilecek bir durum değil.

Bence konu açılmışken TÜVTÜRK’ün insanlara verilen randevu sistemine yüzde 100 uyum sağlaması gerektiği konusunda da artık kendisini yenilemesi gerekiyor. Elbette bütün araç muayene istasyonlarında aynı durum yaşanmıyor. Küçük bir ilçede insanlar randevu almadan da bu hizmeti satın alabiliyor. Fakat araç sayısının yoğun olduğu yerlerde ki, 2,5 milyon insanın yaşadığı Adana gibi metropol olmaya aday bir şehirde sadece iki araç muayene istasyonsu yetmiyor.

Bu durumda da insanlar alacakları hizmet öncesinde yüzlerce lira para ödedikten sonra, randevu saati gelmesine rağmen araç muayene istasyonlarında saatlerde beklemesi gerektiği söylenip mağdur edilebiliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor