REKTÖR PROF.DR.ADNAN SÖZEN: ADANA’YI DÜNYA’YA TANITACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, “Şu anda rektör yardımcımızla dış ilişkiler koordinatörümüz Romanya’da. İki tane Avrupa Birliği projemiz var. Bunlardan birisi kültürel mirasın yapay zekâ ile oyunlaştırılması. Bu yönüyle 25 Eylül’de Stockholm’de bir toplantıya katılacağız. 11-13 Kasım’da da onlar buraya gelecekler. Dolayısıyla Adana’yı bilim ve teknoloji alanında dünyaya tanıtacağız” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)- Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Sözen, “Şu anda rektör yardımcımızla dış ilişkiler koordinatörümüz Romanya’da. İki tane Avrupa Birliği projemiz var. Bunlardan birisi kültürel mirasın yapay zekâ ile oyunlaştırılması. Bu yönüyle 25 Eylül’de Stockholm’de bir toplantıya katılacağız. 11-13 Kasım’da da onlar buraya gelecekler. Dolayısıyla Adana’yı bilim ve teknoloji alanında dünyaya tanıtacağız” dedi.

Hizmetler içeren projeler hazırladıklarını belirterek, “Biz Adana’yı dünya çapında bir üniversite düzeyine getirme çabasındayız ve başaracağız, dünyaya tanıtacağız” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile Yönetim Kurulu üyelerinin , göreve yeni başlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunurlarken, Adana’nın kalkınması üzerinde de görüş alış-verişinde bulundular.

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirerek, Adana’da tarım ve ticaret alanı gibi tüm sektörlerde güneş enerjisini en aktif ve verimli şekilde kullanmanın yolunu açacaklarını da söyledi.

ADANA’YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Ziyarette sohbetinde çalışmalar hakkında bilgiler de veren Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, üniversite olarak önemli projeler yürüttüklerini belirtti. Projeleri kapsamında Adana’yı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini dile getirerek “Şu anda rektör yardımcımızla dış ilişkiler koordinatörümüz Romanya’da. İki tane Avrupa Birliği projemiz var. Bunlardan birisi kültürel mirasın yapay zekâ ile oyunlaştırılması. Bu yönüyle 25 Eylül’de Stockholm’de bir toplantıya katılacağız. 11-13 Kasım’da da onlar buraya gelecekler. Dolayısıyla Adana’yı bilim ve teknoloji alanında dünyaya tanıtacağız” dedi.

ENGELLİ ARACINA İHTİYACIMIZ VAR

Üniversitede 19 engelli öğrenci bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Adnan Sözen, bu öğrencilerin kampüs alanından ana yola çıkmaları için bir araca ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı. Sözen, “Bu konuda sanayici ve işadamlarımız ile Adanalı hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin akademik çalışmaları ile hazırladıkları projelere destek vermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Ziyarette ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan yardımcıları Mehmet Serbes ve Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke ile Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan da yer aldılar.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor