Rektör Prof.Dr.Tuncel Gıda Mühendisliği’nde

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde incelemelerde bulundu.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Salih Kafkas, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve bölüm akademisyenleri katıldı.

Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten, bölümün 1970 yılında kurulduğunu, 1987 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi, 1994 yılında ise Gıda Mühendisliği adını alarak 1997 yılında Gıda Mühendisi unvanı ile ilk mezunlarını verdiğini ifade etti. Gıda Mühendisliği Bölümünde eğitim-öğretimin temel amacının gıda sanayindeki gelişmeleri yakından izleyerek, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erten, “Bölümümüzde temel olarak gıda bilimi, teknolojisi ve mühendislik alanlarında dersler verilmekte ve öğrencilerimize teorik derslerin yanında oldukça geniş uygulama yapma olanakları sunulmaktadır. Bu amaçla, 10 adet analiz ve 4 adet araştırma ve uygulama laboratuvarları hizmet vermektedir. Üretime yönelik kurulmuş olan pilot işletmelerde süt ürünleri, şarap, salamura zeytin, zeytinyağı, reçel, salça, et ürünleri, unlu mamuller üretilmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu: “Kaçak İçki İle Mücadelede En Önemli Laboratuvar”

Bölüm bünyesinde yer alan ve önemli özelliklere sahip olan Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı hakkında ise Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu bilgi aktardı. Türkiye genelinde kaçak içki ile mücadelede birçok analizin bu laboratuvarda yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cabaroğlu, laboratuvarın teknik ve fiziki altyapısıyla yapılan önemli projeler hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü eğitim-öğretim programının temel amacının sağlığa yararlı, güvenli, besleyici ve tüketilebilir nitelikte gıdaları üretebilme bilgi ve yeteneğini öğrencilere kazandırmak olduğunu söyledi.  Güvenli ve kaliteli gıda üretimi, sistem tasarımı, kontrolü ve sürekliliğini sağlayan, alanındaki birikimini gıda endüstrisine ve toplumun yararına sunan ve meslek etiğine sahip olan gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Tuncel, “Gıda sanayinin farklı alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanmasında, gıda mühendisliği alanında yapılan bilimsel çalışmalarla ve bu çalışmaların öğrencilere, gıda endüstrisine ve topluma aktarılmasını sağlayacak ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen kurumu olmak hedefimiz.” dedi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler Biyoteknoloji Laboratuvarı,  Endüstriyel Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Enstrümental Analiz Laboratuvarı, Enzimoloji Laboratuvarı, Meyve – Sebze Ürünleri Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Özel Araştırma Laboratuvarı, Süt Teknolojisi Laboratuvarı, Tahıl İşleme Laboratuvarı, Yağ Teknolojisi Laboratuvarı,  Biyoteknoloji Uygulama İşletmesi, Meyve Sebze Uygulama İşletmesi, Süt Teknolojisi Uygulama İşletmesi, Tahıl Ürünleri Uygulama İşletmesi laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor