Rüzgar gibi geçti

HABER: Salih Onur BAŞKAN

ADANA (BÖLGE)- – ‘Nisan’da Adana’da’ sloganıyla 7.’si düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen kostümlü kortej yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Festival korteji ile daha da renklenen Adana, geceye etkinlikler ile eğlenmeye devam etti.

Türkiye’nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Adana’da Nisan ayında başlayan ‘portakal çiçeği’ kokusunun, karnaval havasında gerçekleşmesi için başlatılan ve bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kortej yürüyüşü Atatürk Caddesi’nden start aldı. Çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurt dışından katılımın olduğu yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, müzik eşliğinde dans etti.
Kortej yürüyüşünü takip eden Adanalılar ise alkışlarla karnaval heyecanına ortak oldu. Etkinliğe katılan binlerce kişi, resmi açılış töreninin yapılacağı İstasyon Meydanı’na kadar yaklaşık 1 kilometre yürüdü.

KATILIMCILAR COŞTU

Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında yapılan etkinlikler, katılımcılar coşturdu. İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen, Alya Dormen ve Hintli dansçıların şovları izleyenleri, kendilerine hayran bıraktı. Akşam saatlerinde Festivalin açılış konserleri, yine İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Gökhan Keser ve İskender Paydaş’ın müthiş gösterileri, izleyenleri çok eğlendirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor