SABANCI HOLDİNG ÇİMSA DÜNYA DEVİ FABRİKAYI ALDI

Yapılan açıklamada, Sabancı Holding’in uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarını konsolide etmek amacıyla bu satın almayı gerçekleştirdiği belirtildi. Sabancı Holding’in iştiraklerinden Çimsa, İrlanda merkezli Mannok Holding DAC’ın yüzde 95 hissesini satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı. Sabancı Building Solutions BV (SBS) tarafından yapılan bu hamle, Çimsa’nın küresel yapı malzemeleri pazarında büyüme stratejisinin bir parçası olarak değerlendirildi.

 

(HABER MERKEZİ)-Sabancı Holding’e bağlı Çimsa, İrlandalı çimento üreticisi Mannok’u 330 milyon euroya satın almak için anlaşma imzaladı.

Sabancı Holding, uluslararası pazarlarda daha etkin bir rol oynamak amacıyla stratejik adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda İrlanda merkezli yapı malzemeleri üreticisi Mannok’u bünyesine katma kararı, şirketin global ölçekteki büyüme hedeflerini pekiştiriyor. İrlanda’da yer alan Mannok, çimento ve yalıtım malzemeleri üretimiyle tanınan önde gelen firmalardan biri.

Çimsa, döviz bazlı gelirlerini artırma ve küresel pazarlarda büyüme stratejisinin bir parçası olarak, İrlanda merkezli Mannok Holdings DAC’ın yaklaşık yüzde 95’ini satın almak üzere anlaşmaya vardı.

İMZALAR ATILDI

Sabancı Holding’in iştiraklerinden Çimsa, İrlanda merkezli Mannok Holdings DAC’ın yüzde 94,7 hissesini satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı. Sabancı Building Solutions BV (SBS) tarafından yapılan bu hamle, Çimsa’nın küresel yapı malzemeleri pazarında büyüme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Mannok Holdings DAC, çimento, çimento bazlı ürünler, yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj üretimi ve satışı alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirketin, yılın ilk yarısında konsolide olarak 293,7 milyon Euro net satış ve 57,5 milyon Euro FAVÖK elde ettiği, İrlanda ve Kuzey İrlanda’daki üretim tesisleri ile İrlanda, Kuzey İrlanda ve İngiltere’de satış ve dağıtım ağına sahip olduğu belirtildi.

KAP’A BİLDİRİLDİ

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Sabancı Holding’in uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarını konsolide etmek amacıyla bu satın almayı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin sürdürülebilir yapı malzemeleri alanındaki büyüme ve küresel ayakizini genişletme stratejisi doğrultusunda, Sabancı Building Solutions BV’nin (SBS) paylarının yüzde 100’üne sahip olan bağlı ortaklığımız Cimsa Ireland Ltd tarafından İrlanda’da yerleşik Mannok Holdings DAC’ın paylarının yüzde 94,7’sinin satın alınmasına ilişkin olarak 27 Ağustos 2024 tarihinde hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmeye göre, Mannok’un toplam şirket değeri 330 milyon Euro olarak belirlenmiş olup, kapanış tarihindeki finansal borçlar ve diğer düzeltmeler sonrasında sermayenin yüzde 94,7’sine isabet eden nihai hisse alım bedeli belirlenecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor