SAÇMALAYAN BİR PROFESÖRÜMÜZ

İstanbul  Büyükşehir  Belediye Meclisi toplantı halinde.. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, uyuşturucuyla mücade konuslunda gelen teklifi Meclis üyelerianin oylarına sunuyor.. Teklif, AK Parti ve MHP üyeleri tarafından reddediliyor..

Böylece ne oluyor? AK Parti ve MHP üyeleri, uyuşturucuyla mücadele edilmesini istememiş oluyor. En azından biz öyle anlıyoruz.. Ama hiçte öyle değilmiş.. Ya nasılmış?.. Kanal A televizyonunda konuyla ilgili yapılan toplantıda Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr.Bünyamin Bezci, bilimsel açıklamalarda bulundu..

Dedi ki;“Bu mesele bence basit bir ihtiyaç değil. Çok ciddi bir zihniyet farkı var. Şunu fark etmiyor CHP zihniyeti. Çıplak gerçeklik, politik kolektivizm tamam doğru ama uyuşturucu dediğiniz zaman teşvik ediyorsunuz, mücadele etmiyorsunuz.”

Ben şahsen kalkıyorum, ayakta alkışlıyorum sayın profesörü..

Bundan sonra, hiçbir yerde uyuşturucuya karşı mücadele edilmesin, edenler teşvik suçuyla yargılansın..

Uyuşturucu kelimesini kullananlar yargılanmakla kalmasın, sürüm sürüm süründürülsün. O da yetmez zindanlara atılsın..

Bir soru da bizden sayın Prof.Dr.Bezci’ye   “Faşizme karşı omuz omuza”a diye bağıranlar, mücadele edenler aslında faşizmi teşvik mi etmiş oluyor?

Teşekkürler.. Başka sorum yok.

Ama… Bir de Sarıay Derneği Başkanı Prof.Dr.Orhan Kural’ı dinleyelim mi? Hadi; dinleyelim;

“İBB Meclisi’nde CHP’nin verdiği “Uyuşturucu komisyonu kuralım” teklifine AKP’li ve MHP’li üyelerce ret oyu verilmesini, “Olayın nasıl olduğunu anlayamadım, hükumetin de uyuşturucuya ve sigaraya karşı mücadele etmek durumunda olduğunu düşünüyorum. ‘Sigarayı Bırakalım’ projesinde destek olmuşlardı, olayı çözemedim, altında ne var bilemiyorum. Böyle bir mücadeleye hiçbir şekilde engel olmamalı.

Son bir yıl içerisinde sigara içme oranı, uyuşturucu kullanma oranı da arttı. Hepimizin politik görüş farklılığını bir yana bırakarak ortak mücadelede etmeliyiz. Türk filmlerinde, ABD filmlerinde bar sahnesi, meyhane, küfür ve sigara vardır. Sponsorluklar sayesinde senaristleri de ele geçirerek bir sistem inşa ettiler. Başardılar da… Algı yönetimiyle ve subliminal mesajlarla sigara ve uyuşturucuyu Türk halkına yerleştirdiler. Kullandılar, kullanmaya devam ediyorlar”

Sayın Bünyamin Bezici.!.. Sayın Prof.Dr. .. Bakın BURASI ÇOK ÖNEMLİ!.. Ne diyor, sayın Kural açıklamasının son bölümünde;

“Uyuşturucu ve sigara sektörü, ‘Siz sigarayı insanların aklına sokuyorsunuz’ derler. En büyük yalanı budur. Bu sigara tacirlerinin bizlere karşı aldığı bir tedbirdir. Bunu da onun uzantısı olarak görüyorum. Sigara sektörü ve uyuşturucu tacirleri çok akıllıdır, yanlarında psikologlar, bilim insanları vardır”

Eee.. Şimdi ne yapalım sayın Profesör Doktorumuz.. Sizin, sigara sektörü  ve uyuşturucu tacirleri adına konuştuğunuzu asla söylemiyorum, acaba diyorum sizin meslektaşınız sayın Kural, kural hatası mı yapıyor!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor