Sağlık çalışanlarına açık mektup

Bekir NENNİOĞLU

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı

ADANA SAĞLIK-SEN olarak ; Göreve talip olduğumuz süreç ve öncesinde sağlık çalışanlarımızın sorunlarını yerinde tespit ederek çıkmıştık bu yola.. Sizlerin desteği ile geldiğimiz görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkında olarak diyoruz ki;

SORUN VARSA, ÇÖZÜM DE VAR!

Sağlık çalışanlarımız ile her daim yan yanayız, biz bu işin bir ekip işi olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle sağlık çalışanlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Çalışanlarımızın hali hazırda birçok sorunu olduğunu her platformda anlattık. Biz Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak sorunun bir parçası olmaktansa çözüm üretmek ve çözümün bir parçası olmak istiyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE İSTİYOR, NE İSTEMİYOR?

– Sağlık Çalışanları hemen hemen her gün hasta ve yakınları tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmak, görevi başında öldürülmek İSTEMİYOR!

– Bir kesim sağlık çalışanlarına övgüler, ödüller, plaketler dağıtılırken, bunların dışında kalan kesimdeki sağlık çalışanları ağır koşullar altında çalışmak İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları torpil ve adam kayırma İSTEMİYOR!

– Sendika, STK ve Sağlık Yöneticilerinin baskılarına ve mobbingine maruz kalmak İSTEMİYOR!

– Sadece Özel gün ve haftalarda hatırlanmak İSTEMİYOR!

– Üç beş kare fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınlayıp, her şey çok iyi sağlık çalışanları mutlu gibi gösterilmek İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları ağır mesai koşullarından dolayı Çocuklarından, eşinden ve sevdiklerinden ayrı kalmak İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları artan ağır iş yükü karşısında ihtiyacı karşılamak adına nitelikli mezun olmuş meslektaşlarının bir an önce atanmasını İSTİYOR..!

– Mali ve özlük haklarını her geçen gün biraz daha kaybetmemek İSTEMİYOR!

– Sağlıkta dönüşümün en çok ezileni sağlık çalışanları iş barışının bozulmasını İSTEMİYOR!

– Doktor, Hemşire ve diğer sağlık çalışanları arasında ayrımcılık İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları liyakatsiz Yönetici İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları  ayrımcı, ötekileştiren istihdam modelleri İSTEMİYOR!

– Sağlık Çalışanları kendilerinin de etten kemikten yaratıldığının farkında olunmasını ve bu konuda empati yapılmasını İSTİYOR..!

– Sağlık Çalışanları hak ettiği itibarı ve saygınlığı görmek İSTİYOR..!

– Sağlık Çalışanları 24 saat çalışma esasına göre kreş İSTYOR..!

– Sağlık Çalışanları adaletli ek ödeme almak İSTİYOR..!

– Sağlık Çalışanları yaptıkları mesleğin bir ekip işi olduğunun farkındalığı ile 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verilmesini İSTİYOR..!

– Sağlık Çalışanları misafirhane, lokal gibi sosyal tesisler ve spor alanları İSTİYOR..!

– ASM de görevli Sağlık Çalışanları özlük haklarının düzeltilmesini İSTİYOR..!

“SAĞLIK-SEN  HER ZAMAN ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASIDIR”

Sağlık Çalışanlarının talepleri, istekleri ve yapılmasını istemediği konular hakkında  Genel Merkezimiz ile dirsek teması içindeyiz. Konu ile ilgili özellikle toplu sözleşme, Mali konular ve ek ödeme konusunda  çok ciddi çalışmalar yapmakta, binlerce kişiye anket düzenleyerek saha araştırması yapılmaktadır. Sağlık Çalışanlarının talebi Genel Merkezimizin talebi olacaktır. Yine şiddet konusunda Genel Merkezimiz Bilimsel çalışmalar yaparak, Bakanlığımıza gerekli önerileri sunmuştur.

SAĞLIK-SEN ADANA ŞUBESİ HER DAİM ÜYELERİNİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINİN YANINDADIR.

Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; şiddet konusunda bütün taraflarla işbirliğine hazır olduğumuzu açıkça ifade ediyor ve gerekli çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sağlık Çalışanları arasında kesinlikle torpil adam kayırma mobbing gibi şeylere tamamen karşıyız, yapmayız ve yaptırmayız. Üyelerimizden aldığımız gücü kesinlikle sağlık çalışanları aleyhine kullanmayız. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Hemşirelerin fazla çalıştığını ve Adana’da en az 400 hemşireye ihtiyaç olduğunu taleplerimiz arasında öncelikli olarak dile getiriyor ve talebimizi takip ediyoruz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Döner Sermaye ek ödemelerinin % 46.5 dağıtılması gerekirken en fazla % 39 dağıtıldığını görüyoruz. Şube Başkanımız Bekir Nennioğlu ilimizde faaliyet gösteren tüm hastanelerimizde Ek ödeme Komisyonuna bizzat katılarak % 44  e kadar dağıtılması konusunda bizzat çalışma yapmış ve birçok kurumda bu şekilde karar çıkması sağlamıştır. Bu konu Sağlık çalışanlarımız adına Türkiye gündeminde üst sıralarda tutulması gereken son derece önemli bir konudur. Bakanlığımızın bu hususa köklü çözüm bulması gerekmektedir. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sağlık Çalışanlarımızın önemli sorunlarından biri olan kreş ve sosyal tesis yapılması için ilk etapta Şehir Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesinde girişimde bulunduk ve süreci yakından takip etmekteyiz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Liyakatli Yönetici yetiştirmek için Sağlık-sen Akademi çalışmalarına başlayarak bu konudaki saha çalışmalarımızı tamamladık. Eylül ayında eğitimlerimize başlamayı hedefliyoruz. Biz Adana Sağlık-Sen Şubesi olarak; Her meslek grubu ile ilgili  Mesleki İhtisas Komisyonları kurarak çalışmalarımıza sizlerle devam ediyoruz. Biz Adana Sağlık-Sen Şubesi olarak; Hek’ e ayrılan Ambulanslardan personel servisi oluşturmasını sağlamak istiyoruz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Kıyafet yardımını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Hastanelerde Hemşire ve Sağlık Çalışanlarının dinlenme odaları konusunda yönetim kademeleriyle görüşmeler sağladık… Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sağlık Çalışanlarının araç sahibi olabilmeleri için filo indirimi yaptırarak daha uygun kredi faiz oranları için çalışma başlattık. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Her ayın ilk Salı günü kadın çalışanlara yönelik “kadınlar günü” planlamaktayız. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sportif faaliyetleri geliştirmek için yüzme havuzları ve spor salonları ile protokoller yapmayı hedefliyoruz. Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sağlık Çalışanlarına tatil imkanı sunmak için devlete ait sosyal tesisler ile protokol yapabilmek için görüşmeler yapıyoruz. Kısaca Biz Adana Sağlık-sen Şubesi olarak; Sağlık Çalışanlarının her daim yanındayız.. Hedeflerimizin ve verdiğimiz sözlerin her daim arkasındayız. Tüm Hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını bu vesileyle can-ı gönülden kutlar, çalışma hayatlarında başarılar, kolaylıklar dilerim. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor