‘Sağlık çalışanlarının çok sorunu var!’

ADANA (BÖLGE)-Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Sağlık çalışanlarının birçok sorunu olduğunu ifade etti. Başkan Nennioğlu, “Sorunlarımızın en başta geleni performansa dayalı döner sermaye ek ödemesi sistemidir; Çünkü döner sermaye artık dönmez olmuştur.Sağlık çalışanları sabit ödeme dışında ek ödeme alamaz olmuştur.Bu durumda da maaşı erimiş ve maddi kayıplar yaşamaktadırlar” dedi. 

Döner Sermaye yönetmeliğinin miadının dolduğunu, sabit ödemelerin genel bütçeden ödenerek, derhal düzenlemeler ile değiştirilmesi gerektiğini hatırlatan Nennioğlu şöyle devam etti. 

“HUZURLU ÇALIŞMA ORTAMI YARATILMALI”

“3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerekmektedir; çünkü sağlık işi ekip işidir. Bu ekibin içerisinde Ebe, Sağlık Memuru ve diğer sağlık Teknisyen-Tekniker grubu Psikolog, Sosyal Hizmetler Uzmanı, Fizyoterapist vb. bulunmaktadır. Sağlık çalışanları arasında ayrım yapıldığı takdir de ekip ruhu zarar görecek iş barışı ortadan kaybolacaktır. Sağlık çalışanları iş yükü altında ezilmektedir. Sağlık çalışanlarının bu çalışma şekli çalışanın sosyal yaşamanı hatta aile birliğini bozmaktadır. Bir an önce istihdam modelleri geliştirilmeli ve yeni sağlık çalışanları göreve başlatılarak personel üzerinde oluşan fazla iş yükü azaltılıp personele sosyal yaşam imkânı tanınmalıdır.

‘’SAĞLIKTA ŞİDDET BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU HALİNE GELMİŞTİR.’’

Sağlıkta şiddet bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Sağlık okur-yazarlığı arttırılarak Sağlıkta şiddet ve benzeri konular kökünden çözüme kavuşturularak sağlık çalışanlarına huzurlu çalışma ortamı yaratılmalıdır.

Sağlık-sen Adana şubesi olarak ayrımcılıktan uzak tüm sağlık çalışanlarını kucaklayan bir anlayışa sahibiz bundan dolayı adana sağlık memur sendikaları alanın da sağlık-Sen Adana yetkili sendikadır. Bizler kamuda çalışan tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına talip olduğumuz gibi görev alanımız genişleterek özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın da yaşadığı sorunları çözmek için görevdeyiz. 
Sağlık çalışanlarının bir bütün olarak Sendikal Mücadele ile göstererek çözemeyeceği hiçbir sorunu yok bundan dolayı adana sağlık çalışanlarını bir ve bütün olmaya erdemliler hareketi olan sendikal mücadelemiz de yanımızda olmaya davet ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor