SAHRA HASTANESİ NE GÜNE DURUYOR?

Evde karantinaya alınanlar, aile bireylerine virüs tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde  yapılan taramada 66 kişide pozitif çıkarken, bir göz hastanesinin tüm elemanlarında da virüs çıktığı, bunların da evlerine gönerildiği , gerekçe olarak ta hastanelerde yer olmadığının gösterildiği bildirildi.

SAHRA HASTANESİ NE OLDU?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve lüzumu halinde kullanılmak üzere tüm olanaklara sahip olan Sahra Hastanesi’nin ne olduğunu sorduğumuz  Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıza Mete, “Duruyor, istenilir veya ihtiyaç halinde hazır” şeklinde açıklama yaptı, ancak bu konuda kendileriyle herhangi bir temasta bulunulmadığını söyledi.

ADANA (BÖLGE)-Corona Virüs salgını tüm ülkede yaygınlaşırken, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de taramadan geçen 66 kişide virüs tesbit edildiği bildirildi.. Bir özel  göz hastanesi personelinin tamamında tahlillerin sonucu pozitif çıktığı belirtilirken, bu kişilerin hastanelerde yer olmadığı için evlerinde karantinaya alındıkları bildirildi.

DURUM VAHİM

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz bir doktor, Adana ve çevre illerdeki hastanelerde doluluk oranı yüzde yüze yakın.. Hastaneler hasta kabul etmiyor, yatak sayısı yeterli değil.. Taramada pozitif çıkanlara ve virüsün akciğere inmediği tespit edilenlere –evinde kendini karantinaya  al. Acil bir durumun olursa tekrar gel- diyorlar.. Peki virüs taşıyan bir hasta otobüs veya dolmuşa binecek, aile bireyleriyle şu veya bu şekilde görüşecek, en azından bir iki kelime konuşacak onlar nasıl korunacak? diye konuşurken, bu uygulamanın yanlış olduğunu ve gittikçe hız kazanacağını söyledi.

SAHRA HASTANESİ NE OLDU ?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, ancak Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlenen Sahra Hastanesi’nin  tam da bu günler için ihtiyaç olduğunu belirten uzmanlar, konuyla ilgili şöyle konuştu;

“Sahra Hastanesi kalıcı değil, geçiciydi.. Bu salgında ihtiyaç duyulduğunda  kullanılmak için planlanmıştı.. Şimdi o ihtiyaç var.. Pozitif çıkanlar, evde kendilerini karantinaya alarak aile bireylerini de salgınla baş başa bırakacaklarına, Sahra Hastanesi’nde doktor ve hemşireler eşliğinde kontrol altında tutsalar daha sağlıklı olmaz mıydı?” diye sorarak, derhal devreye sokulmasında yarar gördüklerini  söylediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor