ŞAKA DEĞİL SAYIN BAKAN RESMEN DALGA GEÇTİNİZ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu; canımızı koparırcasına Havalimanımızı çekip almanız yetmiyor gibi, bir de resmen alay etmeniz yok mu, emin olun ciğerimiz dağlandı. Üzüntümüzün tavan yaptığı, duygu yoğunluğumuzun beynimizi mengene gibi sıkıştırdığı bir zamanda söylenecek söz müydü ifade ettikleriniz?

Hatırlatalım; dediniz ki, “Mersinlilerin Çukurova Havalimanına ulaşması 45 dakika. Adana’dan ise 35 dakika. Adana 10 dakika mersinden önce…”

Ne beklediniz? Ellerimizde çalparalar, ziller, davul-dümbelek halaylar çekip oynayarak sevinç göstermemizi mi? Şimdi siz öyle dediniz diye “Yaşasın, Mersin bizden daha geç ulaşacak!..” diye festival yapmamızı mı?

BAKANA YAKIŞMAZ

Sayın Bakanımız;

Bir kere şunu kavramanızı diliyoruz: Mersin veya Iğdır, Yahut Kırklareli… Neresi olursa olsun, bu ülkeye kazandırılan her eser bizi sadece mutlu eder. Çukurova Havaalanının külliyen hesap dışı olduğu kişisel fikrimdir. Fakat Sayın Büyüklerimiz, inatla da olsa, 14 yıllık serüven sonunda bir eseri ortaya çıkarmıştır. “Elbette, bizim kıt aklımızın kavrayamadığı bir neden vardır” deyip susmasını biliriz. Derdimiz, Mersin’e kocaman tesisin kazandırılması değil ki!.. Siz, Adanalıyı Mersin’le yarışıyor mu zannettiniz yoksa? Böyle bir düşünce hiçbir bakana yakışmaz. Öyle bir derdimiz yoktur ve asla da olamaz… Kıskananın gözü çıksın. Bizim tek dileğimiz, bu kocaman, bu stratejik konumunu 4000 yıldır kabul ettirmiş, bu henüz bakir sayısız doğal ve kültürel mirasa sahip kocaman kente 87 yıllık Şakirpaşa’nın açık kalması.

45 DAKİKA DA, 35 DAKİKA DA DEĞİL

Sayın Uraloğlu;

Altınızda Devletin vasıtası, önünüzde eskort, şoförünüzün hız limiti derdi yok; Mersin’den 45 dakikada, Adana’dan 35 dakikada ulaşmanızı belki anlayabiliriz. Fakat biz fani vatandaşlar için bu süreleri bir buçuk misli arttırınız. Diyeceksiniz ki, “Arttırsak da yine Adana daha çabuk ulaşacak…” Öyle düşünmeyiniz Sayın bakan, biz, tabii size göre, 10 dakika kazanıyorsak, aslında en az 40 dakika kaybediyoruz. Rahmetli Özal’ın Irak ambargosu için “Bir koyup iki alacağız” dediğini anımsarsınız belki. Olmadı… Beş koyup hiç alamamıştık. Dilimiz o zamandan beri yanık. Hesap bu kadar net iken, üç koyup bir almamıza sevinecek kadar ahmak, geri zekâlı, salak değiliz… Bizi boş verin, Şakirpaşa’dan yararlanan Osmaniye, Bahçe, Yumurtalık, Karataş, Ceyhan, Kadirli, Kozan, Aladağ, Saimbeyli, Feke, Tufanbeyli, İmamoğlu ve hatta Niğde-Hatay halkı için ne diyeceksiniz? Yazık değil mi, günah değil mi?

SAYIN ERDOĞAN’A ÇOK İNANMIŞTIK

Sayın Cumhurbaşkanı,  hem de Adana’da, “Adanalılar ne isterse o olur” demişlerdi ve bir de daha net biçimde, “Şakirpaşa Kapanacak diyenler var. Yok öyle bir şey!.. Şakirpaşa da çalışacak, Çukurova da çalışacak!” müjdesini vermişlerdi.

Bana öyle geliyor ki, Sayın Erdoğan’ın bu kararınızdan haberi yok. Çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız tepki görsün, görmesin, aldığı her kararı mutlaka uygular. Adana’ya ve dolayısıyla artık zaman olarak zarar edecek çevre kentlerine verilmiş sözünün yerlerde sürüklenmesine asla rıza göstermez.

Haaa, Sayın bakanımız; Şakirpaşa’nın 5 milyon yolcusu Mersin’e gidecek diyorsanız yanılıyorsunuz. Aile fertlerimin yılda en az 20 yolculuğu var. Bizi düşerek hesaplayınız; yani 5 milyon değil, 4 milyon dokuz yüz bin 980 olarak görünüz.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor