Şakirpaşalı gençlerden provokasyona tepki

ADANA (BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Genel Kemal Kılıçdaroğu’na yapılan linç girişiminin sıradan bir saldırı olmadığını belirten gençler, “Bizler güçlüyüz ve örgütlüyüz tüm  halklara karşı yapılacak herhangi bir saldırıya asla izin vermeyiz” dedi.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde yaşayan ve kendilerini “Bizim Gençler” olarak tanımlayan grup adına Cihan Katar bir açıklama yaparak, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadı. Aleviler için şiddetin sorunlaştırılması, olağan görülmesi, hatta özerkliklerle donatılmış olmasının yeni olmadığını belirten Katar şunları söyledi:

“Bu şiddet; hâkimiyet ve iktidar ilişkileri arasında beslenen grupların benzer senaryo ve değişik boyutlarda halkı birbirine kırdırma taktiğidir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na  yapılan saldırıya bakarsak başta Sivas, Maraş, Çorum ve nice katliamın başlangıç tablosuna benzediğini görüyoruz. Yine bir grup, yine bir ev ve evin etrafında kan dökmeye hazır, insan sıfatında karanlık ruhlu yüzlerce cani gördük, içimiz acıdı, kırgınlığımız aklımıza geldi, “Yine mi?” dedik.
SALDIRIYI KINIYORUZ

Saldırının sıradan bir saldırı olmadığını ve organize edildiğini ve planlandığını savunan Katar şöyle devam etti:

“Özellikle seçim döneminde sevginin, hoşgörünün ve birlikte yaşama tahammüllünün şiddet söylemleri ile yok edildiğini hepimiz  biliyoruz. Ülkemizin sosyal dokusu bu söylemler yüzünden çökmüş, iktidar güçlerinin şiddet söylemleri ile halk bloklaştırılmıştır. Şiddet içeren ucuz popülizm söylemleri, sosyal muhafazakârlık dili vb kavramları kullanıp devletin beka sorununu şiddet ilişkisine çevirerek halkı tehdit edenler  bu tabloya dönüp bir baksın. Bu söylemlerin, eş zamanlı olarak  günlük yaşamın çeteleşmesine sebep olduğunu ve bugünkü  saldırının bu söylemlerin sonucu olduğunu kimse inkâr edemez. Ancak yerel seçimler gösterdi ki; ülkeyi salt sosyal- siyasal sorunlar temelinde ayrıştırmak imkânsızlaşmıştır ve  tüm halklar ortak barış, güven ve huzur doktrini temelinde birleşmiştir. Biz Aleviler organize edilmiş ve nabız ölçmek için planlamış bu saldırıyı mevcut kurumlarımızla kınıyoruz. Bizler güçlüyüz ve örgütlüyüz tüm halklara karşı yapılacak herhangi bir saldırıya asla izin vermeyeceğimizi kollektif birlikteliğimizle cevap vereceğimizi bildiriyor, saygılarımızı sunuyoruz”.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor