“Sanayinin Çırakları, Geleceğin Yıldızları” projesi açıldı

ADANA (BÖLGE)-Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün müştereken düzenlemiş olduğu  “Sanayinin Çırakları, Geleceğin Yıldızları” Projesinin açılışı yapıldı.

Yüreğir Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan açılışa 284 kişi katıldı. Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından yapılan mini konser katılımcıların büyük beğenisini kazandı ve renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman yerinde duramayıp müzik eşliğinde halaylar çekip oynayan gençlerin performansı izlemeye değerdi.

Açılış konuşmasını yapan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak şunları söyledi: “ Söz konusu projeye ilimizin 5 İlçesinde bulunan Ceyhan, Çukurova, Seyhan, Kozan ve Yüreğir Mesleki Eğitim Merkezleri okulunda bulunan öğrenciler arasından 26 Takımın oluşturulmuş olup,  237 Öğrenci katılacaktır. Müsabakalar 12 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında Sümer Yurdu Halı sahasında ve Final müsabakaları ise 02 Aralık 2019 Pazartesi günü Muharrem Gülergin Stadında yapılarak son bulacaktır. Final müsabakaların bitimi ile birlikte ödül töreni ile Proje amacına ulaşmış bulunacaktır. Ataşbak, öncelik Adana’mıza geldiği aydan itibaren gençliğin ve sporcuların yanında olarak bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Milli Eğitim Müdürüm Veysel Durgun’a, Projeye katkıda bulunan Okul Müdürlerimize öğretmenlerimize teşekkür eder ve müsabakalara iştirak eden tüm öğrenci sporcularımıza içtenlikle başarılar diler, saygılar sunarım.” Dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  Ahilik geleneğinin tam anlamıyla yaşatıldığı dönemlerde Türk milletinin idari, askeri ve ekonomik anlamda dünyanın en güçlü devleti haline geldiğine dikkati çekerek, “Uygulaması ve güzel sonuçları olan ahilik teşkilatının günümüzde hayata geçirilmemesi için hiçbir sebep yok. Yeter ki samimiyetimizi, aklımızı ve ruhumuzu ortaya koyalım. Ben Adanalı geçlerimizin de bu noktada ruhlarını ortaya koyarak çırak oldukları işyerlerinin ilerideki sahibi olacaklarına inanıyorum.” Çelikus, “ Başta Bakanlığımız olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’a, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel’e, Spor Şefi Hanifi Altuna, Okul Müdürleri Öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Program sonunda müsabakalara katılacak öğrencilere verilmek üzere,  spor malzemeleri dağıtımında bulunuldu.   

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor