SANSÜR YASA TEKLİFİNİ KABUL EDEMEYİZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, TBMM’de görüşülmekte olan Basın Kanunu Teklifi’nde, siyasi iktidarın asıl amacının sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların önünü kesmek olduğunu söyledi. Gürer, böylece daha geniş kitlelerin gerçekleri öğrenmesinin önünün kesmek amaçlandığına dikkat çekti. 

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak TBMM’de görüşülmekte olan Basın Kanunu Teklifi üzerinden çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

CHP Milletvekili Gürer, “Görüşülmekte olan Basın Kanunu Teklifi’yle ilgili kamuoyunun genel inanışı bir sansür yasası olduğu. Bununla ilgili yapılacak düzenlemede toplumun daha gerçek bilgilere erişiminin önü kesilecek” dedi.

SİYASAL İKTİDAR, RTÜK’LE BİK’LE CEZA KESEBİLECEKKEN NEDEN FARKLI YOLLARA BAŞVURUYOR?

Siyasi iktidarın elindeki olanaklarla RTÜK’le, Basın İlan Kurumuyla ya da mahkemelerle esasında suç sayılan ya da yalan olan her haberin düzeltilmesi ya da ceza verilmesinin mümkün olduğuna işaret eden  Ömer Fethi Gürer, bu tür imkanlar varken, sosyal medya üzerindeki paylaşımların cezalandırılacak olmasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

BU TEKLİFİ KABUL EDEMEYİZ 

Basın Kanunu Teklifinin, tamamen sosyal medya üzerinden paylaşımların önünü keserek, daha geniş kitlelerin gerçeğe erişiminin önüne geçmek amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Gürer, “ Böyle bir yasa teklifini kabul etmek olası değildir, kamuoyunun doğru bilgiye ermesi de engellerin ortadan kalkmasıyla olur. Demokraside özgürlükleri sınırlamak geleceği karartmaktır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor