SARIÇAM’DA ADI EN ÇOK KONUŞULAN FAVORİ ADAY MHP’DEN CENGİZ KURT

Ziraat Yüksek Mühendisi olan Cengiz Kurt, kamu yöneticisi ve ziraat yüksek mühendisidir. Doktorasını yapan Kurt, ülkü ocaklarının kuruluşuna öncülük etmiş, yüskekokullarda  ve polis eğitim merkezlerinde öğretim görevlisi olmuş. Cengiz Kurt,  “SARIÇAM güzelleşirse ADANA güzelleşir, Sarıçam Kalkınırsa ADANA Kalkınır.” dedi

 

 

 

 

RÖPORTAJ: İLKER UÇAK

MHP’nin Adana Sarıçam Belediye Başkan adayı Kamu Yöneticisi – Zir. Yük. Mühendisi – Kariyer Eğitimcisi- Uluslararası Sertifikalı Profesyonel Danışman- SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanı-İş Güvenliği Uzmanı-Kentsel Dönüşüm Uzmanı- Konkordato Komiseri— Ceza ve Hukuk Yeminli Bilirkişi- Yaşam Koçu )” Cengiz Kurt”u tanıyalım öncelikle..

23 Eylül 1968 doğumlu. Eğitim hayatını, Adana Ahmet Karabucak ve Ahmet Sapmaz İ̇lkokulu, Çukurova Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesi, Çukurova Ü̈niversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü Lisans, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans, Çukurova Ü̈niversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora, Samsun Ondokuz Mayıs Ü̈niversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme alanında ikinci Yüksek Lisans, Atatürk Üniversitesi Adalet Yüksekokulu’nda ikinci Yükseköğrenim mezunu olarak tamamlamış.

Siyasi yaşamına 1988 yılında Doğruyol Partisi gençlik teşkilatı kurucusu olarak başlamış; gençlik kolları başkanlığı, seçim komitesi gibi görevlerinden sonra 1991 seçimleri neticesinde kamu bürokrasisine geçerek dönemin Başbakanları ve Cumhurbaşkanı ile yakın çalışmış, üst düzey yönetici ve bakan danışmanlıklarında bulunmuş. Süreçte dönemin MHP ve DYP Genel merkezlerinde Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları, Ü̈lkü Ocakları Genel başkanı ile yakın çalışmış, T.C Başbakanlık Bodrum Yat Limanı Genel Müdürü i̇ken Bodrum Ülkü Ocaklarının Kuruluşuna öncülük etmiştir. Türkiye’yi adım adım dolaşarak tanıma ve kucaklaşma şansını yakalamış, Türkiye’deki bayrak mitinglerini organize etmiş. Daha sonraki süreçte doktorasını tamamlamak üzere Çukurova Ü̈niversitesine geçmiş ve üniversite bürokrasisinde Bakım İ̇şletme, İdari İ̇şler, Döner Sermaye Yöneticiliklerini ve Fakülte Sekreterlik görevlerini yürüterek, birçok Yüksekokul ve fakülte kurucu sekreteri olmuştur. Aynı zamanda Yüksekokullarda ve Polis Eğitim merkezinde öğretim görevlisi olarak dersler yürütmüş ve Belediyelerde ve çeşitli kamu idarelerinde yöneticilik, liderlik ve kamu yönetimi ile ilgili eğitimler vermiş. Halen kurucu Fakülte Sekreteri olarak Hukuk Fakültesinde görev yapmaktadır. Sürdürmüş olduğu kamu yönetimi ve eğitimler sonucunda çok sayıda Takdir /Teşekkür Belge ve Plaket ile ödüllendirilmiş.

Cengiz Kurt ayrıca İ̇yi bir aktivist olarak ülkesine ve insanına hizmet aşkında olan Dr. Cengiz Kurt birçok ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu ve vakıflarda görev almış. Halen Çukurova Ü̈niversitesi Mezunlar Demeği Genel Başkanlığı, Çukurova Yükseköğretim Geliştirme ve Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Ü̈yeliği olmak üzere Türk Kadın Konseyi, Stratejik Araştırmalar ve Akademisyenler Derneği, insan hakları il kurulu gb. çok sayıda STK ve kurumlarda görevleri bulunmaktadır. Uluslararası sivil toplum kuruluşlarından liderlik madalyası sahibi olmuştur. Sistem mühendisliği ve enerji üzerine bilimsel makaleleri olan Dr. Cengiz Kurt uzun süre gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapmış “KURTBAKIŞI” isimli dergi çıkarmış.

Vatan adamlığına adanmış bir ömür insanı olarak kendisini tanımlayan Dr. Cengiz Kurt, babasının Adana Belediye çalışanı olması ile çocukluğundan bu yana her daim belediye işleyişini analiz etmiştir. Adana’nın mevcut durumunda “Sarıçam güzelleşirse Adana güzelleşir, Sarıçam Kalkınırsa Adana Kalkınır.” anlayışı üzerine; 2 üniversitesi, 1 organize sanayi bölgesi, İncirlik Hava Ü̈ssü, Seyhan ve Çatalan barajları, bir yanı Ceyhan ilçesine bir yanı İmamoğlu ilçesine bir yanı Karaisalı ilçesine bir yanı Yüreğir ilçesine dayanan tarım ve sanayi kentti Sarıçam için rol belediye projeleri ile ‘Biz hazırız’ diyerek Üniversiteler kenti SARIÇAM ve SARIÇAMLI “ya hizmet için yola çıkmış.

   Sorduk “Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Çok uzun yıllar siyaset yaptınız, liderlerle çalıştınız ama hiç aday olmadınız. Peki neden bir milletvekilliğine değil de belediye başkanlığına aday oldunuz? Yani neden belediye başkanlığı?” diye cevabı şöyle oldu;

“Ü̈lkesine ve insanına hizmet aşkında vatan adamlığına adanmış bir ömür insanı olarak kendimi tanımlarım. Babamın Adana Belediye çalışanı olması ile ç̧ocukluğumda belediyecinin oğlu olarak tanınırdım ve bu nedenle belediye benimle özdeşlemiştir… Çocukluğumda bir belediyeci aile olarak hep kıymet ve saygı gördük adeta mahallenin sorunları bizim evde konuşulur, babam görev üstlenir ve herkese yardımcı olmaya çabalardı. Yani ben belediyecilik kültüründe yoğrulmuş ve belediye ekmeğini yemiş, bugünlere gelmiş biriyim. Çocukluğumdan bu yana her daim belediye işleyişini analiz ettim. Bu nedenle belediyelerde sürekli eğitimler verdim. Belediyecilik bir aşktır. Bir duadır. Bu nedenle bu aşk ve dua nasibi ile farklı ve daha güzel bir yerel yönetimin mümkün olduğunu, sadece sorunların çözümünden öteye yeni oluşacak sorunların önüne geçmeyi ve kalkınma sosyal ve kültürel alanda yaşama katkı koyabileceğimiz ve yapılması gerekenlerin neler olduğunu bilen takım oyuncusu olduğum için, insanıma daha samimi dokunmak, onlarla iç içe olmak, onların gönül rızasını ve duasını almak vede bir kentin yaşam tarihine not düşmek için belediye yönetimine talip oldum.”

“Peki, Cengiz Kurt neden Sarıçam dedi?” diye bir soru daha sorduk. Dedi ki;

“2 üniversitesi, 1 organize sanayi bölgesi, dünyanın bildiği İncirlik Hava Ü̈ssü, Seyhan ve Çatalan barajları ile bir yanı Ceyhan ilçesine, bir yanı İmamoğlu ilçesine, bir yanı Yüreğir ilçesine, bir yanı da Karaisalı ve Çukurova ilçelerine dayanan; i̇ster üniversiteler kenti deyin ister sanayi kenti, isterseniz tarım kenti her tür zenginliği içerisinde barındıran kısaca Sarıçam kültürel yapısı, aile yapısı ile doğa harikası bir ilçe. Sarıçam bugünlerde Çöp, Çukur ve Çamur ile değil, kalkınmış ve öncü rol model tanınmış bir ilçe olmalıydı. Gelinen noktada unutulan ve yapılması gerekenlerin var olduğu Sarıçam olunca taşın altına elimizi koymayı vazife bildik.

Diğer yandan sadece Sarıçamlı için değil Sarıçam dışında yaşayan insanlarımız içinde güzelliklerin inşaa edileceği önemli bir merkezdir Sarıçam. Adana i̇limizin genel bir bakışla mevcut durumu da dikkate alındığında “Sarıçam güzelleşirse Adana güzelleşir, Sarıçam kalkınırsa Adana kalkınır.” anlayışı üzerine; “Yeniliklerin ve ilklerin belediyecilik modeli” ile rol belediye projeleri ile ‘BİZ HAZIRIZ’ diyerek SARIÇAM ve SARIÇAMLI’YA hizmet için yola çıktık.

Bunun için evrensel vizyon ve kararlı yönetim anlayışına ihtiyaç var. Güçlü ve altyapısı olan projeler ile halk ve yerel yönetim arasında güçlü bir bağa ihtiyaç var. Hâli sorunların ivedi çözümüne ve fark yaratacak, kendisini farklı kılacak; sağlıklı, modern kendi kültürel yapısını koruyan gelecek yılları da düşünen projelere ve uygulamalara ihtiyaç var. Sarıçam adını almadan öncede bu sınırlarda yaşamış çalışmış insanı ile kucaklaşmış biri olarak sorunlar ve yapılacaklar karşısında duyarsız kalamazdım. İste bu nedenle Sarıçamın kaybedecek zamanı olmadığından ve mevcut sorunları, oluşacak sorunları giderecek acil eylem planlarımızın hazır olması ve yapılması gerekenleri bildiğimiz için kısaca; “SORUNLAR İÇİ̇N DERTLEŞMEYE DEĞİ̇L, SORUNLARI GİDERMEYE ve ELBİRLİĞİ İLE GÜZELLİKLERİ    İNŞAA ETMEYE HAZIR OLARAK” takım ruhu ile sarıçam dedik. “

Bir soru daha sorduk;

 “Sarıçam yeni imara açılan ilçelerden biri, bu nedenle rant konusunda da çeşitli dedikodular var. Diğer yönden çöp ve altyapı eksikliği hep gündemde, fakat mevcut belediyenin çalışması hiç yok gibi bu konuda ne söylemek istersiniz?”  şöyle yanıtladı;

“Bakın, ben geçmişe bağımlı kalmam hayatımın hiçbir döneminde görev aldığım hiçbir kurumda devri sabık yaratmadım. İnsanların karne notunu veren ve mali denetimini yapan mekanizmalar, kurumlar var. O nedenle ben hep önüme bakarım. Somut olmayan hiç bir şey üzerinden de konuşmam. Mevcut belediye başkanımız ve kıymetli çalışanların ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarından hiç şüphem yok güzel yaptıkları işlerde var. Biz daha iyisi için talip olduk. Geciken sorunların aciliyet bilinci ile çözülebilmesi için, acil önlem alınması gereken yerel hizmetler olduğu için, diğer ilçelerimizde gördüğümüz plansızlığın önüne geçmek modern ve vizyoner projeleri hayata geçirmek için kısa sürede sadece Sarıçama değil Adana’ya nefes olacak projeleri uygulamak için, insanının sarıçamda yaşamasından mutlu, kültürel zenginliği ile Sarıçamlılık bilincinin oluşması ve hak ettiği yapısal değişiklikler ve inşası için talip olduk. Bu konuda yetkin ve vizyoner projelere sahip olduğumuz için, dünya kentlerini gezerek neden olmasın dediğimiz ya da kendi zenginliğinin farkına varması ve açığa çıkması muhtemel kaynaklar olduğu için, imrenilecek ve ilklerin projelerine olanak bulunduğu için talip olduk. Takdir gördüğümüzde; Şeffaf ve iletişim bağı güçlü daha iyisini ve daha adil olanı sunmak üzere Kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri bilerek zaman kaybetmeden işimize bakar işimizin başında oluruz.

Sualiniz de çöp ve altyapı eksikliğinden bahsettiniz… İddiamız şudur ki! Takdir gördüğümüzde Sarıçam’da “ÇÖP -ÇUKUR ve ÇAMUR” tarih olacak… Bakanlık ve Büyükşehir ile iyi dialoglar içerisinde paydaş görerek onlara ait sahalarla birlikte ilçemizin yetki alanında bu iş önceliğimiz olacaktır.3 yıl içinde farkı göreceksiniz. Çöp konusu sanırım ilçenin büyük bir kısmını ve özellikle Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İle civarındaki yerleşim yerlerinin muzdarip olduğu hafif bir ruzgarda Çukurova Üniversitesi ve Sarıçamın diğer mahallelerinde de rahatsızlık konusu olan Katı Atık Entegre Tesisinden Yükselen Çöp Kokusu üzerine sordunuz.

Evet, bizzat yerinde ve bilirkişilik yaptığım için mahkemelerde içerisinde inceleme yaptığım için ve konu hakkında bilgim olduğu için tespitlerim var. Ekibimiz bu işe hayli mesai harcadı ve kafa yordu. Yurtdışına çıktığımda benzerlerini inceledim ve aslında kentimiz için önemli olan bir tesis. Sıkıntı tesisin varlığında değil, sıkıntı kokunun engellenmemesinde hal böyle olunca doğrudan tesisin kaldırılması isteniyor. Bu konuda siyasiler vaatte bulunuyor protestolar yapılıyor. Bir kere ortada bir akit var. Bu akit ile tesisin mevcut talep ile kaldırılması ve kapatılması mümkün değil. Yani Hukuken mümkün değil. Peki sorun tesis mi? Tesis işleyişi neticesinde oluşan zararlı koku mu ? Bakın çöp nakliyesinden tutun, çöp depolama ve işleme kısmında çok sağlıksız durumlar var. Bunları biliyoruz. Yurt dışında da bu tesisleri bende takım arkadaşlarımızdan da inceleyenler var.

Sözümüz şu! Tesiste kötü ve rahatsız edici halk sağlığını etkileyen koku ve atık tarihe karışacak. İddia ediyorum; ya karışacak! ya karışacak. Tesis ithal çöp işlemeyecek, açık çöp transfer merkezi gibi olmayacak kısaca adı gibi katı atık entegre tesisi olacak olmak zorunda ya olacak ya olacak işte bu noktada halkımızla el ele bu işi çözecek plan program ve yaptırımlarımız hazır. Diğer yönden geçmişte yer konusu bakımından ilk yıllar uygun görülse de bakın mevcut durumda uygun yerde değil böylesi  tesisler dünyadaki kentleşme, sanayileşme, nüfus artışı ve teknolojik gelişmelerin sonucu önemli tesislerdir. Ancak, Bu tesislerde uygun depolama alanını belirlenmesi ve değerlendirilmesi, çevresel, sosyal, ekonomik ve teknik faktörlerin geleceğe dair de iyi analiz edilmesi gerekir. Demek ki! Geçmişte bu hususta bir sıkıntı olmuş bu durum dahi bize yerel yönetimde bir örnek … Bu örnekten yola çıktığımızda vizyoner olacağız ..Kentin gelecek planlamalarını gelişimini ve ihtiyacını görerek lider bir ruhla çok disiplinli çalışmalar ile projeler planlanacak ve uygulanacak.

Sarıçam Organize Sanayisi, 2 üniversitesi, stadyumuyla tüm ilçealerden daha şanslı iş istihadım, ilçenin kendi imkanlarıyla bile çözüm üretmek oldukça kolay gibi. Zorluğu nedir Sarıçam’ın, yani Sarıçam’ı Türkiye’nin en güzide ilçesi yapmaya talibim dediniz. Bunu halka anlatabilecek misiniz? Elbette biz yayın organı olarak projelerinizi duyuracağız. Mevcut belediyeden farklı neler yapacaksınız, halk dokunmak ve söz almak istiyor ve seçimden seçime gelen belediye başkanı istemiyor, bunları yapacak mısınız?

Bakın iddiamız ilklerin ve yeniliklerin belediyeciliği bu bir yönetim anlayışı planlama projelendirme yönetim organizasyonu vs çok kapsamlı ama bir bütün… İnanın takdir gördüğümüzde bir süreç sonra kaldı ki ilk üç yıl için acıl eylem planımız hazır ve uygulayacağız sizler en geç üç yıl sonra karşılaştığımızda sadece nasıl başardınız diyeceksiniz.. Seçmenin istediği olmuş, güven ilişkisi kurulmuş iletişim bağı güçlü sevgi temelinde kalplerde yer alacak; güvensiz, kişileştirilmiş, önyargılı bakıştan uzak bir model Başkan ve Belediyeye tanık olacaksınız. Bakın çözüm üretmek en kolayı şayet sorunları bilirseniz ne istediğinizi ne yapmanız gerektiğini bilirseniz çözüm en kolayı bu konuda çok yetkiniz hiçbir sıkıntımız yok sorunları ve çözümleri bilerek geliyoruz kısaca ‘DERTLEŞMEYE DEĞİL’ zaten Sarıçam’ın ve Sarıçamlının Dertleriyle Dertlenmiş olarak ‘DERTLERE MERHEM OLMAYA GELİYORUZ…’ Zor olanı sabır işi. İşte bu noktada Sarıçamlının sabrına güvenine ve bizimle beraber ayrışmadan ayrılmadan bir olmasına ihtiyacımız var, bunu da yüreğimizi açarak şeffaf ve herkese adil bir yönetim sergileyerek aşacağız.

Sarıçamlı sorunların tespitinde ve çözümünde paydaş olarak her daim söz sahibi olacak, denetleyecek, eleştirecek ve başarıda pay sahibi Sarıçamlı olacak. Evet, 3 yıl içinde Türkiye’nin tanıdığı konuştuğu imrendiği ve model alacağı Sarıçam açığa çıkacak ve bizim “İLKLERİN VE YENİLİKLERİN BELEDİYECİLİK MODELİ” olarak uygulayacağımız modelimiz Türkiye’ye örnek olacak.

Tüm Adana’da olduğu gibi Sarıçam’ın da ivedi çözüm üretilemsi gereken diğer sorun da imara açılan ekilebilen verimli toprakların beton yığını olmasını engellemek. Bu konuyla ilgili vaatleriniz ve projeleriniz nelerdir?

Masanın ön tarafında başka masanın diğer tarafında başka olmayacağız. Sağlıklı, kültürel yapısına jeolojik yapısına, inşaat tekniklerine ve planlamaya uygun yapılaşmaya planlanacaktır. Planlamalarda rant değil! Halkın güvenliği, sağlıklı ve huzurlu yaşam ve şehrin estetiği dikkate alınacak. Uzun yıllar değiştirilemeyecek ve her daim güncelliğini koruyacak güçlü imar planlaması ve uygulaması için mevcuttaki durum ile kentin kaderi için belirlediğimiz sağlıklı ve güvenli alt ve üst yapılaşma ve çevresel, kültürel, yönetsel yatırım planlamalarımız karşılaştırılacak yapılan durum analizinden sonra değiştirilmesi gereken ne varsa o işleme konulacak Sarıçam’da şayet dere yataklarında yüksek binaların yükselmesine izin veren, Sarıçam’ın ruhunu acıtacak yükseklik koşullarında ya da  konumlarda, yol, sosyal donatılar ,altyapı, kültürel ve yönetsel merkezler gibi sarıçam hayalimizin önünde engel olacak bir imar planlaması varsa gereken mutlaka yapılacaktır.

Sarıçam, gökyüzünden okunacak ve bir bütün olarak planlanacak. Jeolojik durumu, doğal koşulları dikkate alınarak örnek model ilçe Sarıçam planlamasının önünde ne tür engel olursa olsun o engeller aşılacak. Sarıçam’ın en büyük şansı modern kentleşmede yıkmadan yapabilme olanağına sahip. Bakınız Yüreğir ve Seyhan gibi ilçelerde kentsel dönüşüm uygulamadan modern bir kent oluşturmanız artık mümkün değil. Bu bakımdan Sarıçam daha şanslı. Diğer yönden yapılaşmasını tamamlamış birçok mahallemizde de altyapı sorunlarının çözümü ve sağlıklı yerleşim alanı için yapmamız gerekenler var.

TOPRAK bizim anamız onun kıymetini bileceğiz ancak müsteri olun Sarıçam’da şehirleşme planlamasında bulunan büyük kısımlar eğim durumu, taşlılık, sulama koşulları vs dikkate alındığında kuru tarım yapılan çoğu kez genellikle 5.6-7 . sınıf tarım arazilerdir. Buna rağmen iki baraja paralel geçmişte köy şimdi mahalle olan yerlerde ve Yüreğir ovasına paralel bölgelerde verimli topraklarımız var ancak bu alanlarda yapılan tarımsal uygulamalar Seyhan ve Yüreğir ovası gibi büyük alanlarda değil işte biz buralarda yaşayan ve geçimini çiftçilikle yapan fakat son yıllarda sermayenin dadandığı hobi bakçesi, kaçak villa yapılaşması için yeterince ekonomik geliri olmayan çiftçi kardeşlerimiz yerlerini satmakta ve tarımsal faaliyet düşmekte. Gelecekteki tehlikenin farkında olarak; bunun için köykent modeli uygulamamızla birlikte buradaki çiftçi kardeşlerimizin kooperatifçilik, ortak makine parkı, ürün planlama, ürün alım garantisi, ekonomik geliri yüksek ürünlerin uygulanması, kooperatifçilikle ürün işleme vs. yapacaklarımız var . Hayvancılıkta da güçlü planlamamız olacak. Sarıçam’da dünyaya tarımsal işlenmiş ürünleri sunacak paydaşı belediye olan SARIÇAM MARKASI yaratacağız.

Sizin Belediye yönetiminizde mevcut belediyeden farkınız ne olacak. Örneğin şeffaflık olacak mı? Emekçi işçinin hakkını teslim edecek misiniz? Dar gelirli vatandaşlar için projeleriniz var mı? Yoksul ve yaşlı olan insanlara hizmeti ayaklarına götürebilecek misiniz?

Efendim çok projemiz var Sarıçam’da doğacak bebeğimiz ile minik yavrularımız, çocuklarımız gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz ve yaşlılarımız hepsi bir bütün hepsinin ihtiyacına yönelik projelerimiz hazır. Bu projelerimiz Sarıçam’ın eğitim, kültür, ekonomik kalkınmasına da olanak tanıyacak. Bakın biz sadece Sarıçamlıya değil Sarıçam’a yapacaklarımızla diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza Türkiye’nin ve dünyanın tanıtabildiğimiz her alanındaki insanının ihtiyacına cevap verecek proje bunlar bu projeler ile bir yandan Sarıçamlı hemşerim yaralanırken diğer yandan dışarıdan ekonomik bir akış sağlanarak Sarıçam’da iç ve dış turizm konuşulacak. Evet, örnek vermek gerekir se, Sarıçam; uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak, altyapı hazırlanacak ve kamp merkezi olacak (su sporları, motorkros vs.),karavan turizmi, gençlik kampları, sağlık turizmi gibi alanlarda altı dolu projelerimiz var. Örneğin en önemsediğim bir proje Türkiye’de bir ilk olacak dedik ya ilklerin projeleri ile geliyoruz!…“SARIÇAM GERİATRİ MERKEZİ” Bu projede paydaşlar hazır. Yurtdışından faydalanacak potansiyel kesim hazır. Sarıçamlının ekonomik refahını yükseltecek kendisinin de yaralanacağı müthiş proje… Dahası da var, heyecanımız çok… Her bir proje istihdam sağladığı gibi kırsalda üretilen ürünlerin tüketimi ve Sarıçam ekonomisine girdi sağlayacak projeler.

İnsanımıza hizmette nerde ihtiyaç varsa orda olacağız. Sadece belediyemiz organları değil gücüm yettiğince kentin şehr-i emir i olarak bende makamda gün geçiren değil nerde ihtiyaç varsa orada hizmet etmeye gideceğim.

Mevcut belediyenin tüm güzel işleri devam edecek elbette ki çalışanlarımız kıymetimizdir onlarla da aramıza yeni katılacak takım arkadaşlarımızla birlikte biz bir bütün olarak hizmet edeceğiz. Ancak liyakat, özveri, çaba benim için önemli. Dürüstlük zaten bir fedakarlık yada meziyet değil insanın taşıması gereken bir karakter. Bu karekterde olmayanlar bizim dışımızda kalır.MHP Genel Başkanımız Lider Devlet Bahçeli’nin ifadesi ile ayırmadan ayrışmadan çalışacağız, belediyenin içinde sadece görev bilinci ve hizmet aşkı var olacak ve 24 saat ışıl ışıl halkımızın adeta baba ocağı, ana ocağı olacak sıcaklıkta sahipleneceği, geldiğinde huzur bulacağı bir belediye merkezi olacak. Belediye çalışanlarının siyasallaşmasına asla izin verilmeyecek. Siyasi ayrımcılık yapılmayacak. Aidiyet duygusu ile belediyeciliğin faziletine inanmış, milletine, bayrağına, kutsalına, tarihine hizmet aşkında olan tüm çalışanlarımız benim yol arkadaşım takım arkadaşım olacaktır. Bu kardeşlerim içinde sürprizlerim var bir yandan Sarıçamlıya hizmet aşkında olurken belediye çalışanlarımızı zaten ihmal etmemiz mümkün değil onlar içinde güçlü projelerimiz var. Onlar hep mutlu ve yaptığı işten memnun kalacaklardır.

Bir aday adaylığı tanıtım derginiz var, burada bazı projelerimiz diyerek projelerinizi açıklamışsınız. Rakiplerim projelerimi çalar diye bir endişeniz olmuyor mu? Ve siz projelerde ne hedefliyorsunuz?

Hayır! neden olsun. Ben faydaya odaklıyım. Bende olan benim değil ki!. Sizde olan yerini bulmalı… Bilgimi paylaşmak benim yeni bilgilere açılmamı sağlar. Kim projemden yararlanmak istiyorsa buyursun. Hatta destek olayım. Mesele ülkemin, milletimin huzur ve refahı, Güçlü ve Büyük Türkiye sevdası… Bu uğurda kim emek veriyorsa yüreğinden öperim. Ben o dergide bazı projelere yer verdim; anlaşılabilir, kısa ve orta vadede yapılabilecek özkaynaklı projeler… Kapsamlı projelerimizi anlatmak o dergi boyutunu çok aşar inşallah rabbim izin verirse o projelerimizi “İLKLERİN VE YENİLİKLERİN BELEDİYECİLİK MODELİ” ile sahada uygulayacağız.

Biz şunun farkındayız. Sarıçam güçlü aile yapısı olan, boşanma oranlarının düşük olduğu, genç, dinamik nüfusu yüksek olan dengeli demografik yapısı olan bir ilçe. Köy kent iç içe. Köy kent projeleri, turizm yatırımları, spor olanakları, kooperatifçilik, afet yönetim merkezi olacak güçlü alanları, küçük arazilerde büyük gelir elde potansiyeli, sosyal belediyecilikte halka dokunma potansiyeli, kariyer planlaması ile organize sanayi işbirliğinde istihdam planlamaları, yeni yatırımları teşvik edecek sosyal belediyecilik anlayışı, yeni modern yapılaşma olanakları sunan bir ilçe; Çukurova Üniversitesi – Alparslan Türkeş Üniversitesi- Sabancı Organize Sanayi Bölgesi –incirlik Üssü-Seyhan ve Çatalan barajları ile kentsel ve kırsal yerleşim sahaları ve güçlü insan kaynağı ile Ayrıcalıklı ilçe… Hedefimizde kırsal ve kentsel şehirleşme ve kalkınma modelleri ile zirveye taşınacak. Her bir mahallesi için uygulanabilir yaşam planları ve modelleri uygulanması ile kısa sürede zirve ilçe olacak Sarıçam. Kısaca uygulamalarımız Sarıçam’da yaşamak bir değer, Sarıçamlı olmak bir ayrıcalık olacak

Bunun için biz hazırız…
Unutmayın !!!

  Son sözünüz ne dedik..Son sözünü şöyle noktaladı Cengiz Kurt;
“SARIÇAM güzelleşirse ADANA güzelleşir, Sarıçam Kalkınırsa ADANA Kalkınır.” .

Son noktayı da biz koyalım; Böyle birikimli insanlar destek görür kazanırsa Türkiye kazanır..

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor