SARIEROĞLU’NDAN ADANA’YA İKİ MÜJDE!

(HABER MERKEZİ)-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana’ya tarım ve sanayi kaynaklı iki müjde verdi. Sarıeroğlu, “Birinci müjde, bu yıl yaşanan zararlar TARSİM kapsamı dışında 15 milyon lira maddi yardımda desteklenirken, ikinci müjde ise Adana’nın kölü firmaları arasında yer alan SASA’nın 11 milyor 300 milyon TL değerinde yatırım yapacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Jülide Sarıeroğlu, borç açıklamada bulunarak, “Portakal, mandalina, altıntop, limon ve üzüm ürünlerinde sıcak hava zararı TARSİM kapsamına alındı. Adanamız ve bölge üreticilerimiz için önemi büyük bu karar için Sayın Cumhurbaşkanımıza, emekleri için Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. 

Jülide Sarıeroğlu ayrıca  Adana’nın köklü firmaları arasında yer alan SASA’nın 11 Milyar 300 Milyon TL değerinde yapacağı yatırımı duyurdu. 

Sarıeroğlu “Adanamızda saf teraftalik asit(PTA) ve polimer/cips üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin karar bugün Resmî Gazete’de yayımlandı. Proje 1300 kişiye istihdam sağlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şehrimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum.” şeklinde ikinci bir müjde de vererek “Adanamız, ülkemiz açısından önemli ve stratejik özelliğe sahip SASA Polyester A.Ş tarafından yapılacak yaklaşık 11.3 milyar TL’lik yatırım şehrimize hayırlı olsun.Her alanda gelişim potansiyeli yüksek tarım-sanayi-turizm-gastronomi-ticaret kültür şehri Adana için çok çalışacağız.” dedi. 

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta içerisinde Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci ve İl Başkanı Mehmet Ay, bu amaçla Ankara ziyareti gerçekleştirmişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor