SEFERLER AZALDI, OTOBÜS SORUNLARI ARTTI

Adana’da bir ara çözülmeye başlanan ulaşım sorunu maalesef yeni okul döneminin açılması ile birlikte sorunlu bir şekilde devam ediyor. Aslında okulların yaz tatiline girmesi ile baş gösteren sorunlar halihazırda da devam ediyor.

31 mart yerel seçimleri öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mesai giriş ve çıkış saatlerinde en yoğun olan güzergahlara 10’ar dakikalık aralarla 2 otobüs koymuş ve toplu taşıma sayesinde ulaşımlarını sağlayan vatandaşlardan tam not almıştı.

Çünkü 151, 153, 124, vs. gibi otobüsler özellikle mesai giriş ve çıkış saatlerinde otobüs kapılarının dahi kapanamadığı şekilde doluluklara ulaşıyordu. Vatandaşlar da haklı olarak bu duruma isyan ediyorlardı.

Yerel seçim öncesinde vatandaşın uzun süreden bu yana devam eden bu isyanı duyuldu ve çözüm olarak en yoğun kapasitelerin olduğu hatlara ek hatlar konuldu böylelikle de sorunlar çözüldü.

Bu sistem hemen kesilmedi çünkü hemen seçimden sonra bu sistemi kesseydi büyük tepki çekecekti. Haziran ‘a kadar böyle devam etti. Vatandaşlar üst üste gitmekten kurtuldular.

Ancak gel zaman git zaman Haziran ayından sonra bu uygulama kalktı. Uygulamanın kalkmasının sebebi olarak belki okulların kapalı olması gerekçe gösterilebilir. O nedenle burayı da es geçiyoruz.

Ancak şuanda Ekim ayındayız ve okullar açılalı 1 ayı geride bıraktık. Nerede ek servisler, nerede insanlar rahat rahat toplu ulaşım kullansın diye yapılan hizmetler… Yok oldu, yalan oldu gitti.

Yine Hazirana kadar iyi götürdüler diyoruz artık.

Ulaşımdaki sorunlarımız biter mi Adanalılar olarak bitmez tabi… Bir de saatinde gelmeyen otobüslerimiz var. Mesela 111 numaralı Sofulu-eski vilayet otobüsü asla saatinde gelmez. Bu aralar 17.15 Balcalı-Real otobüsü de gelmiyor.

Zaten uygulama çalışmıyor. Doğru düzgün göstermiyor. Saat 18.00’da gelmesi gereken Sofulu-eski vilayet otobüsü, 1 kez geliyorsa 3 kez gelmiyor. Bu otobüsün üzerinde çok durmamın sebebi o mevkiden başka otobüs geçmiyor. İnsanlar bunu kullanmak zorundalar.

Eğer ki yetkililer kafalarına göre bahane uyduruyorlar ve işten kaçıyorlarsa bunlar not ediliyor unutmasınlar. Ulaşımla ilgili hiçbir sorunu çözemeyen 153 numaralı hat aranıp otobüsün akıbeti sorulduğunda ise aracın arıza yaptığı söyleniyor her seferinde. Ne bitmez arızalarmış ki otobüsler yola çıkamıyor bir türlü.

Hani bir şarkı var ya ‘çağırdılar kızlar neredeler Osman’ diyor şarkıda. Sürekli olarak yeni otobüs aldığının reklamını yapan, bu reklamlara da bir dünya para Başkan Karalar’a sormak istiyoruz ‘Aldığın otobüsler neredeler Zeydan’ demek istiyoruz.

Çünkü merak ediyoruz. Köylere giden otobüsler yıllar öncesinin otobüsleri, ayakta durduklarına şükür edecekken bunları yollara salıyorlar. Öte yandan Süleyman Demirel ve Turgut Özal Bulvarlarına yeni otobüsler veriliyor. Ötekiler ne hali varsa görsün deniliyor.

Sorunlarımız bitti mi? Tabi ki hayır!

Bu aralar belediye otobüsü şoförleri inanılmaz gergin ve kabalar. Maaşlarını mı alamıyorlar, çok mu çalıştırıyorlar bunları veya da hepsinin ayrı bir derdi mi var bilemiyoruz ancak sürekli vatandaş ile kavga halindeler. Sürekli olarak şikayet ediliyorlar ancak yaptırım yine yok yine yok.

Sözün özü Adanalılar olarak ulaşım sorunun çözülmesini, otobüsleri gösteren mobil uygulamanın bir zahmet güncellenmesini, çalışmayan, arızalı otobüslerin de tamiratının yapılmasını istiyoruz.

Çok bir şey istemiyoruz aslında…

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor