Şehir Hastanesi’nde otobüs isyanı

Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘ALO 153 Çağrı Merkezi’ni telefon yağmuruna tutan yolcular, Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı araçların kendilerini hastane önüne bırakmadığından şikayet ediyor. Hastane önünde ki akıllı kavşaktan ‘U dönüşü’ yapmayıp da, ÇEAŞ Köprüsü bitiminden Çukurova Üniversitesi yoluna giriş yapan Balcalı otobüslerinin şoförleriyle sert tartışmalara giren yolcular, kooperatif yöneticilerini kınadıklarını ifade ediyor.

Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu ise sorunun kendileriyle alakalı olmadığını, çözüm makamının Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getirerek, Ekonomik sorunlarla mücadele ederken, bir de vatandaşla karşı karşıya gelmeyi biz de istemiyoruz’’ ifadelerini kullanıyor. Uslu, ‘’ Biz de aynı kavşağı kullanmak istiyoruz. Bunu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye de ilettik. Bize hak verdi ve gerekenin yapılacağını söyledi’’ dedi.

***

Haber: Yener EKİNCİ

Fotoğraflar: Mehmet KOL

Adana’da, Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı araçları kullanarak Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşmak isteyen vatandaşlar, en yakın durakta indiklerinde 400 metre yürümek zorunda kalmaktan şikayet ediyor.  Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘ALO 153 Çağrı Merkezi’ni telefon yağmuruna tutan yolcular, hastane önünde ki akıllı kavşaktan ‘U dönüşü’ yapmayıp da, ÇEAŞ Köprüsü bitiminden Çukurova Üniversitesi yoluna giriş yapan otobüslerin şoförleriyle sert tartışmalara giriyor. Edinilen bilgiye göre, bu konu hakkında çağrı merkezine yapılan şikayet sayısı 4 bini geçmiş durumda. Özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, ‘’Hastamızı yürütemiyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığı için taksiyle de gelemiyoruz. Bizi mağdur eden Balcalı Kooperatifi’nin yöneticilerini kınıyoruz’’ diyor.

USLU: SORUNUN ÇÖZÜMÜ BİZDE DEĞİL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Artan tepkiler üzerine görüşlerini aldığımız Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, sorunun kendileriyle alakalı olmadığını, çözüm makamının ise Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getirdi. Uslu, ‘’Bununla ilgili bize de telefonlar geliyor. Hatta zaman zaman şoförlerimizle sert tartışmalar yaşanıyor. Ekonomik sorunlarla mücadele ederken, bir de vatandaşla karşı karşıya gelmeyi biz de istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı. Uslu, şunları kaydetti; ‘’Şehir merkezinden Baraj Yolu güzergahını kullanarak CEAŞ Köprüsü’ne ulaşıyor, köprüyü geçince de sola dönerek Çukurova Üniversitesi’ne ilerliyoruz. Hastane 400 metre kadar aşağıda kalıyor. Bizimle aynı güzergahı kullanan Büyükşehir Belediyesi otobüsleri köprü bitiminde hastanenin önünde ki kavşağı kullanarak dönüş yapmak suretiyle Çukurova Üniversitesi yoluna giriyor. Bunu gören vatandaş, mazot tasarrufu sağlamak amacıyla aynısını yapmadığımızı düşünerek şoförlerimizle kavga ediyor.  Oysa biz de aynı kavşağı kullanmak istiyoruz. Bunu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye de ilettik. Bize hak verdi ve gerekenin yapılacağını söyledi. UKOME’ye de başvurduk. Şu an talebimiz Büyükşehir Belediye Meclisi Alt Komisyonu’nda değerlendiriliyor. Olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Yolcular kadar onlardan gelen tepkiler yüzünden biz de mağduruz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor