Şehir Hastanesi’ne Halk Otobüsü neden gitmiyor?

Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘ALO 153 Çağrı Merkezi’ni telefon yağmuruna tutan yolcular, Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı araçların kendilerini hastane önüne bırakmadığından şikayet ediyor. Hastane önündeki akıllı kavşaktan ‘U dönüşü’ yapmayıp da, ÇEAŞ Köprüsü bitiminden Çukurova Üniversitesi yoluna giriş yapan Balcalı otobüslerinin şoförleriyle sert tartışmalara giren yolcular, kooperatif yöneticilerini sorunu gidermeye davet ettiler .

Kooperatif Başkanı Mustafa Uslu ise sorunun kendileriyle alakalı olmadığını, çözüm makamının Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getirerek, Ekonomik sorunlarla mücadele ederken, bir de vatandaşla karşı karşıya gelmek  istemiyoruz’’ dedi. Uslu, ‘’Biz de aynı kavşağı kullanmak istiyoruz. Bunu, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ilettik. Bize hak verdi ve gerekenin yapılacağını söyledi, ama bir şey yapmadı. Zeydan Başkana güveniyoruz’’ dedi.

Haber: Yener EKİNCİ

Adana’da, Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı araçları kullanarak Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşmak isteyen vatandaşlar, en yakın durakta indiklerinde 400 metre yürümek zorunda kalmaktan şikayet ediyor.  Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘ALO 153 Çağrı Merkezi’ni ve gazeteniz Bölge’yi telefon yağmuruna tutan yolcular, hastane önünde ki akıllı kavşaktan ‘U dönüşü’ yapmayıp da, ÇEAŞ Köprüsü bitiminden Çukurova Üniversitesi yoluna giriş yapan otobüslerin şoförleriyle sert tartışmalara girmek zorunda kaldıklarını söylüyor.  Halkın şikayeti üzerine konuyu yerinde görmek ve halkın sorunlarını bizzat dinleyerek kamuoyu ve yetkililere ulaştırmak istedik.   Çağrı merkezine yapılan şikayet sayısı 3 yılda 4 bini geçerken, vatandaşlar tepkilerini gerektiğinde belediye binası önünde göstereceklerini söylediler.  Özellikle yağmurlu, soğuk ve aşırı sıcak havalarda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, ‘’Hastamızı yürütemiyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığı için taksiyle de gelemiyoruz. Bizi mağdur eden Balcalı Kooperatifi’nin yöneticilerini kınıyoruz’’ diyor.

USLU: SORUNUN ÇÖZÜMÜ BİZDE DEĞİL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Artan tepkiler üzerine görüşlerini aldığımız Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, sorunun kendileriyle alakalı olmadığını, çözüm makamının ise Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getirdi. Uslu, ‘’Bununla ilgili bize de telefonlar geliyor. Hatta zaman zaman şoförlerimizle sert tartışmalar yaşanıyor. Ekonomik sorunlarla mücadele ederken, vatandaşla karşı karşıya gelmeyi biz de istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı. Uslu, şunları kaydetti; ‘’Şehir merkezinden Baraj Yolu güzergahını kullanarak CEAŞ Köprüsü’ne ulaşıyor, köprüyü geçince de sola dönerek Çukurova Üniversitesi’ne gidiyoruz. Hastane 400 metre kadar aşağıda kalıyor. Bizimle aynı güzergahı kullanan Büyükşehir Belediyesi otobüsleri köprü bitiminde, hastanenin önündeki kavşağı kullanarak dönüş yapmak suretiyle Çukurova Üniversitesi yoluna giriyor. Bunu gören vatandaş, mazot tasarrufu sağlamak amacıyla aynısını yapmadığımızı düşünerek şoförlerimizle kavga ediyor.  Oysa biz de aynı kavşağı kullanmak istiyoruz. Yolculara yakın olsun diye ve onlarla tartışma yaşanmasın amacıyla 380 lira para cezasını göze alarak önceki kavşakta da yolcu indirdiğimiz oluyor. Bunu, Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hüseyin Sözlü’ye defalarca ilettik. Bize hak verdi ve gerekenin yapılacağını söyledi. Ancak sözü lafta kaldı. Şu an ki Başkanımız Zeydan Karalar’ın soruna el atıp çözüme kavuşturacağına inanıyoruz.’’

VATANDAŞ HASTANE ÖNÜNDE İNMEK İSTİYOR

Artan şikayetler üzerine sabahın erken saatlerine hastane önüne gidip Balcalı otobüslerinden inerek yürümek zorunda kalan insanlarla görüştük. Kısa bir mesafe gibi görünüyor olsa da hasta oldukları için büyük çile çektiklerini gözlediğimiz vatandaşlar, sorunun çözüme kavuşmasını talep ediyor.

Kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar, konunun kangren haline geldiğini çözüm bulunmasını ve bu zulmün sona ermesini söyleyerek, şöyle dediler;

BENİM YAŞIMDA BİR İNSAN İÇİN ÇİLE

Mehmet Küçük (73): Yeşilyurt Mahallesi’nde oturuyorum ve Baraj Yolu’na yürüyerek Balcalı Kooperatifi vasıtasıyla hastaneye geliyorum. Kulak ve göz sorunlarım var. Düzenli tedavi için haftada 2 defa hastaneye gelmek zorundayım. Fakat yol benim yaşımda bir insan için çile. Taksiye binecek durumum yok ne yazık ki. Balcalı otobüsleri hastanenin önünden geçmediği için yürümek zorunda kalıyorum. Genç olsam sıkıntı değil, 5 kilometre yine yürürüm ancak sıcak ve yağmurlu havalarda çok zorluk çekiyorum. Yetkililerden çare bulmasını talep ediyorum.

HAVA ŞARTLARI BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Sermin Eroğlu (36): Yaşlı babamı sıklıkla Yeni Şehir Hastanesi’ne getiriyorum. Bazı tahlil sonuçlarını almak için bugün tek geldim. Onunla beraber geldiğim zamanlarda karşıdan karşıya geçmesi bile güç oluyor. Balcalı otobüsleri hastanenin önüne taşımıyor ama mecburen binmek zorunda kalıyoruz. Özellikle soğuk ve yağmurlu havalar bizi zor durumda bırakıyor. Dilerim Büyükşehir Belediyesi bu soruna el atar.

VATANDAŞ RESMEN EZİYET ÇEKİYOR

Şuayip Kardeşler (60): Kışla Mahallesi eski muhtarıyım ve şu an hastane civarında yüzme havuzu işletiyorum. Balcalı otobüsü yolcularının yaşadığı rezilliğe her gün bire bir tanık oluyorum. Hastaneye ulaşana kadar dayanamayıp yolda düşen hastalara bile şahit oldum. Otobüsten inip karşı kaldırıma geçince sedye isteyen dahi çıktı. Vatandaşın eziyet çekmesine kimsenin gönlü razı gelmez. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sabah 08.00 sularında buraya gelip vatandaşlarla görüşürlerse, sorunun geçiştirilecek kadar küçük olmadığını anlarlar.

HASTA OLMAYAN BUNU ANLAYAMAZ

Vahdettin Avşar (58): Baraj Yolu’nda oturuyorum ve haftanın 3 günü tedavi için hastaneye geliyorum. Nefes darlığım nedeniyle belediye otobüslerine nazaran az kalabalık olduğu için Balcalı otobüslerine biniyorum. Diğer otobüsler sıkış-tıkış oluyor. Ancak Balcalı otobüslerinin hastane önüne indirmemesi bizim için büyük sıkıntı. İnanın o yol o kadar uzun geliyor ki, hasta olmayan bunu anlayamaz. Bizler ekonomik durumu iyi olmayan insanlarız. Yetkililerin sorunlarımıza çözüm bulmasını ve bize sahip çıkmasını istiyoruz.

ÇARESİZLİK ÇOK KÖTÜ BİR DURUM

Sebahat Ünal (54): Onkoloji hastasıyım. Sıklıkla hastaneye gelmem gerekiyor. Çarşıdan Balcalı otobüsüne biniyorum. Adım atacak halim kalmadığı zamanlar oluyor ancak güç bela da olsa hastaneye gitmek zorundayım. Çaresizlik gerçekten de çok kötü bir durum. Otobüsün hastane önünde indiriyor olması benim için çok büyük bir kolaylık olacak. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden talebimizi ciddi bir şekilde değerlendirmelerini istirham ediyorum.

EZİLME TEHLİKESİ ATLATANLAR OLUYOR

Gül Arıkan (59): Balcalı otobüslerinin hastane yolcularını bıraktığı kavşakta cafe işletiyorum. İnanın onların çektiği eziyeti gözlerimle görüyorum. Karşıdan karşıya gerçekten ezilme tehlikesi atlatanlar mı dersiniz, yolda düşüp bayılan hastalar mı dersiniz hepsiyle karşılaşıyoruz. İmkan varsa otobüslerin yolcuları hastane önünde bırakmasına neden izin verilmediğini anlamıyorum. Kavşakta inen yolcular benim için müşteri potansiyeli oluşturuyor ama yine de onların eziyet çekmesine gönlüm razı değil. Bu soruna çözüm bulunursa insanlar rahat eder.  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor