Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

ADANA (BÖLGE)- Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü Adana’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Polis Haftası kutlamaları kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna Adana Polis evinde yemek verildi.
Polis evinde düzenlenen etkinlikte konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, devlet ve millet olarak şehit aileleri ve yakınları ile gazilere her koşulda sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydederek, “Türk Polis Teşkilatı’nın, görev başında canlarını veren şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla anıyoruz” dedi. Vali Demirtaş’ın konuşmalarından ardından konuşan  Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’da konuşmasında ” Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz yemeğe teşviklerinizden dolayı şahsım ve teşkilatım adına hoş geldiniz diyorum. Milletimizin huzur ve güvenliği, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak devlet otoritesini korumak gibi önemli ve tarihi görevleri üstlenen Türk Polis Teşkilatımız kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar edinmiş olduğu bilgi, beceri ve birikimi ile her geçen gün kendini geliştirerek ve yenileyerek toplumun en iyi en huzurlu en güvenli teşkilatı olma aşamasındadır. Bundan sonra da şerefli mazisinden ve aziz milletinden aldığı güçle büyük bir kararlılık üstün bir cesaret sarsılmaz bir azimle devam edeceğiz. Bu vesile ile mensubu olmaktan gurur duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum, aziz şehitlerimize rahmet minnet ve şükranla, kahraman gazilerimizi ve tüm meslektaşlarımızı sağlık mutluluk ve huzur dolu günler temenni ediyorum” dedi.
Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyattin Cavlak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Merkez Komutanı Albay Özgür Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Ak Parti İl Başkan Vekili Şerif Güler, İl Müftüsü Hasan Çınar, Teftiş Kurulu Adana Bölge Başkanı Aytekin Aşıcı, Özel Güvenlik Denetleme Bölge Çalışma Başkanı Duran Özfen, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay,  Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler ve Şehit Dul Yetimleri dernek başkanları ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit aileleri ve gaziler, emniyet personeli ve aileleri katılmışlardır. İl Müftüsü Hasan Çınar yemekten önce şehitler için dua etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor