Sekiz seansta 8 kilo vermek mümkün

Büyük şehir yaşamı koşturmacası içinde veya tembelliğimizden kaynaklı spora zaman ayırmak oldukça zor. Son dönemde, sosyal medyada ünlüleri ya da arkadaşlarımızı üzerlerinde garip bir kıyafet ve bu kıyafete bağlanmış kablolar ile spor yaparken görmeyenimiz yoktur. İşte bu sistemin adı EMS. Nedir bu EMS sistemi? Zararlı mı? Pahalı mı? gibi sorularınızı cevaplamak için EMS sistemi ile eğitim veren, Kerem Güven hocamızla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Röportaj: Yener EKİNCİ

İndirimden ve ücretsiz seanstan faydalanmak için: 0 545 722 84 15

ADANA (BÖLGE) – İş koşuşturmaları, stres ve zaman zaman hatta belki de çoğu zaman üşengeçlikten dolayı sağlığımız için yapmamız gereken şeyleri ikinci plana atmaktan çekinmiyoruz. Bu konuların başında da spor geliyor. Hemen herkesin yapmak istediği ancak zaman bulamadığı bir aktivite spor… EMS antrenmanları yani Türkçesiyle elektriksel kas uyarımı antrenmanları, günümüz insanlarının zaman bulamadığı için egzersiz yapmama sorununa çare oluyor. Bunun neticesinde de hareketsizlikten dolayı ortaya çıkabilecek pek çok hastalık ve risk engellenmiş oluyor. Peki nedir EMS tekniği? Bu sorunun ve daha fazlasının cevabını, EMS’yi Adana’da uygulayan en ciddi spor salonlarından biri olan Bodytime’nin kurucusu Kerem Güven’den aldık. Güven, sorularımıza içtenlikle cevap verdiği gibi, İller Bankası civarı ve Baraj Yolu, hastaneler kavşağında ki her iki şubeden de faydalanmak isteyen okurlarımıza özel bir indirim yapmakla yetinmedi, denemeleri için de ücretsiz tek seans verdi. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.

Sizi tanımamız için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Adana’da 1994 yılında dünyaya geldim. Celalettin Seyhan İlköğretim Okulu ve Çukurova Elektrik Lisesi’nden mezun olduktan sonra küçük yaşlardan beri ilgi duyduğum spora yönelip, başarı ve kariyer yapmaya odakladım kendimi. Koşuculuk, Kick Boks ve Fitness branşlarında uzun yıllar sporcu ve eğitmen olarak faaliyet gösterip, kazandığım gereken tecrübe ve donanım sonrası Body Time’yi kurarak Adanalıları yeniliklerle tanıştırdık. Sporcu kimliğimi sürdürdüğüm dönemde hep kendime ait teknikler geliştirerek farklılıklar yaratmaya çalıştım. Bugün Bodytime’de de aynı mantığı sürdürerek, özel bir eğitimle insanların hayallerinde ki gibi fiziksel özelliklere kavuşmalarına yardımcı oluyorum.

İnsanlar neden Bodytime’yi tercih etmeli?

İleri teknoloji, bilimsellik ve eğlenceyi birleştirerek, insanların yaşam kalitelerini artıran, kişiye özel tasarlanmış hizmetleri profesyonel bir yönetimle sunuyoruz. Misafirlerimiz için içten ve samimi hizmet, ait hissedilen ortamlar ve yenilikler sunarak pozitif deneyimler yaratmak önceliğimiz olmaya devam edecektir. Son teknoloji ekipmanları, eğitmenlerin profesyonel eğitim ve birikimi, rahat, keyifli atmosferi ve sadeleşmiş hizmetleriyle sporu pratikleştiren, herkes için ulaşılabilir spor deneyimi yaşatıyoruz. Tercih edilmemizde en önemli etkenler bunlar.

Yaklaşık iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde daha fit bir vücuda sahip olmayı vaat ediyorsunuz. Ayrıca 25 dakikalık sporla 4 saate eş değer performans sağladığınızda portföyünüzde yer alıyor. Bu mucizeyi nasıl başarıyorsunuz?

Biz burada EMS Training sistemi uyguluyoruz. Bu sistem ile 5 yıl önce İstanbul’da tanıştım ve Adana’ya getirdim. Şu an Amerika ve Avrupa’da kullanılan son teknoloji olma özelliğini koruyor. Sorunuzda yer aldığı gibi 25 dakikalık seansta yakılan enerji, yaklaşık 4 saatlik spora eşdeğer geliyor. Seanstan çıktıktan sonra 72 saat boyunca kaslar çalışmaya devam ediyor ve otalama 2 bin ile 3 bin arasında kalori yakmış oluyorsunuz.

EMS Training hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

EMS, Elektrikli Kas Uyarılmasının kısaltmasıdır. Teknik olarak düşük elektriksel akımlar ile birlikte gerçekleştirilen bir antrenmandır; günlük hayatımızda da vücudumuzun kaslarımızı uyarmak için buna benzer akımlar gönderdiğini bilmek konuyu anlamakta yardımcı olacaktır. EMS fitness sistemi bu doğal etkiyi kullanır, bu sayede daha yoğun ve etkili bir antrenman gerçekleştirilir. EMS aracılığıyla üretilen lokalize elektriksel uyarı kombinasyonu ve antrenmanı, bazal metabolizmanın değiştirilmesine neden olarak, kas kütlesinin artmasına, hızlı kilo vermeye, vücudun güçlenmesine, karın kaslarının güçlenmesine ve düz bir duruş oluşturmaya yardımcı olur. EMS ekipmanı, 10 bağımsız kanal vasıtasıyla kasların hemen üzerinde çalışan düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri iletir.

Bu elektriksel akımlar tehlikeli mi?

Hayır. Düşük frekanslı akım stimülasyonunu (EMS) kullanarak antrenman veya terapi yapmanın herhangi bir tehlikesi yoktur. Antrenman sırasında iç elektrik sinyalleri esas hareketi başlatır, EMS ile gönderilen dış sinyaller ile iç sinyaller güçlendirilir, bu sayede gönderilmiş dış sinyaller vücuda yabancı gelmez.

Elektrik akımının herhangi bir yan etkisi var mı?

Hayır, yapılan araştırmalara göre, sağlıklı insanlar için kesinlikle olumsuz bir yan etkisi yoktur. Aksine, elektro tedaviler, 1950’lerden bu yana fizyoterapide klasik tekniklerin bir parçası olarak bilinmektedir.

Uzun süre yapılabilir mi?

Evet, geleneksel antrenmanlarda olduğu gibi uzun vadede ve düzenli olarak egzersiz yapabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki kasların güçlenmesi ancak düzenli olarak yapılan antrenman ile sağlanabilir. Uzun süre antrenman yapmadığınızda kaslarınız eski haline döner.

Genel bir toparlama yapacak olursak EMS’nin faydaları nelerdir?

EMS antrenmanlarının faydalarının en önemlisi, bahanelere sığınıp kurtulamadığınız tembelliğinizden ya da üşengeçliğinizden hemen sıyrılmanızı sağlamasıdır. Haftada iki kere (programınıza göre değişebilir) yapacağınız 25 dakikalık kısa antrenmanlarla sağlıklı, diri ve canlı bir vücut yapısına sahip olabilirsiniz. Yine, göbeğinizdeki yağlanmalardan, belinizdeki fazlalıklardan, istenmeyen selülitlerden size özel verilecek EMS antrenmanı ile kurtulabilirsiniz. Kısa sürede istenen seviyede amacınıza ulaşırken, kişisel zamanınızdan tasarruf edip, spor yapmanın vücudunuz ve psikolojiniz üzerindeki diğer rahatlatıcı etkilerden sonuna kadar faydalanmanın keyfine varabilirsiniz. Spor yapmayan kişilerin düzenli spor yapmasını sağlaması ve bunun doğal bir getirisi olarak kendinizi daha dinç ve zinde hissetmeniz EMS antrenmanlarının doğal bir yararıdır. Kalıcı sonuçlar görmek için bu antrenmanlara uzun süreli devam etmek yararlı olacaktır. Bir egzersiz faaliyeti olan EMS antrenmanları, zayıflama, çeşitli ağrıların giderilmesi, zihinsel ve bedensel stresin azaltılması ve daha pek çok konuda sporun etkisini ve rahatlığını verecektir.

EMS antremanları özel bir kıyafetle yapılıyor. Bu kıyafetlerin özellikleri nelerdir?

Nefes alabilen konforlu neopran kumaşına sahip olan bu kıyafet ile hareketlerinizde sınırları kaldırdık. Esnek, antibakteriyel, koku yapmayan, gerektiğinde yıkanabilen ve kıyafetten bağımsız takılabilen elektrot yapısı ile Aq8 bio suitleri ile antrenmanlarınız çok kaliteli.

EMS’nin yanı sıra başka hizmetler de veriyor musunuz?

Andulasyon terapisi uyguluyoruz.

Andulasyon terapi nedir ve ne yarar sağlar?

Andulasyon, biyofiziksel prensiplere dayanan yeni jenerasyon medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Andulasyon, mekanik osilasyon ile kızıl ötesi derin ısının kombi-nasyonundan oluşmaktadır. Andulasyon teknolojisi, bilim insanları, üniversite klinikleri ve doktorlar arasındaki yakın işbirliğiyle birlikte Almanya’da geliştirilmiştir. Andulasyon terapisi yalnızca belirli bir organ veya bir organ sistemi üzerinde etki göstermek yerine, organizmanın önemli fonksiyonlarının üzerinde bütüncül olarak pozitif bir etki sağlamaktadır. Bu açıdan Andulasyon, sağlığımızı yeniden kazanmamızın ve sürdürmemizin temelini oluşturmaktadır. Kronik ve akut ağrıların giderilmesi, omurga sorunları, performans arttırma, yüksek enerji, genel sağlık (ödem atma, kanın oksijenlenmesi ve dolaşımı, metabolizmayı hızlandırma, lenf drenajı, bağışıklık sistemine destek, kilo verme, genç kalma, rahatlama ve stresten kurtulma açısından son derece etkilidir. Andulasyon özetle, sağlıklı yaşam anlamına gelmektedir.

Vermiş olduğunuz hizmetler her bütçeye hitap edebiliyor mu ve Bölge Gazetesi okurları için özel bir indirim yapanız söz konusu olabilir mi?

Türkiye genelinde en uygun fiyatın bizde olduğunu garanti edebilirim. Kuruluş yıldönümümüz sebebiyle yüzde 65’lik bir indirim uyguluyoruz şu an. 8 seanslık aylık ücret 1000 TL iken bunu 350 liraya indirdik. Tabi seans sayısı yükseldikçe fiyat daha da iniyor. Ancak aylık ücreti baz alırsak, 350 lira yerine Bölge Gazetesi okurları 300 TL’den faydalanabilirler. Denemeleri için bir seansı da ücretsiz verebiliriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor