Sekoya ile yeni bir yaşam

Sağlıklı ve mutlu bir aile nasıl olabilirim? Zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak nasıl daha iyi bir seviyeye ulaşabilirim? Sağlıklı ve doyumlu cinsel hayat için neler yapabilirim? Yaşam amacım nedir? Hedeflerim doğru mu? Doğru hedefleri nasıl belirleyebilirim? Psikolojim ve vücudum için en iyi detoks yöntemi nedir? Biorezonansla nasıl kilo verebilirim? Biorezonansla sigarayı nasıl bırakabilirim? Biorezonansla alkol ve madde bağımlılığından nasıl kurtulabilirim? Alışkanlıklarım ve konfor alanımdan nasıl çıkabilirim? Bilgi, beceri ve farkındalıklarımı nasıl arttırabilirim? Bütün bu soruların cevabını ve çok daha fazlasını Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nden aldık.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-“Hayat karmaşık değildir. Karmaşık olan bizleriz. Hayat basittir ve basit olan doğru olandır.” Ünlü İrlandalı Yazar ve Şair Oscar Wilde, bu sözünde basit bir yaşamı ne kadar zorlaştırdığımızı ve zaman zaman çileye dönüştürdüğümüzü gerçekten de birkaç basit kelimeyle mükemmel tanımlamış. Hemen hepimiz yaşamımız boyunca depresyon, kaygı bozuklukları, aile içi çatışmalar, iletişim sorunları, yeme bozuklukları, boşanmalar, kayıplar, bağımlılıklar ve yas gibi travmatik yaşam olaylarıyla karşı karşıya kalmayı deneyimlemek zorunda kalırız. Her şeyin daha zor olduğu böyle zamanlarda yardım istemek güç olabilir, sorunlar çözümsüz ve karmaşık görünebilir. Unutulmaması gereken şey, daha önce de sorun çözdüğünüzdür. Sadece, yeniden bu yeteneğinizi kullanmak için bir desteğe ihtiyacınız var aslında. Adana’da faaliyet gösteren Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi,“ne yazık ki ” yerine “anladım ki”; “hep aynı şey” yerine “bundan sonra” diyebilmeniz için, size yardım etmeye hazır… Ertelemek yerine “şimdi”yi seçmek isteyenler için Sekoya’yı ziyaret ederek, sorunlarımıza yardım edebilecekleri konular hakkında bilgiler aldık. Sekoya’nın hizmet yelpazesi o kadar geniş ki, bunu bir sayfaya sığdırmak mümkün değil. O nedenle hiçbir detayı es geçmemek adına, 3 gün sürecek bir yazı dizisi hazırlamayı daha uygun gördük. Röportaj serisini takip etmeniz halinde hayatınızı değiştirmek için içinizde bir cesaret oluşacağı kanısındayız. Serimizin ilkinde Sayın Süphan Aytekin’in sorularımıza verdiği cevaplar doğrultusundaSekoya’yı tanıyacağız. Yarın ve diğer gün ise uygulamaların içerikleri hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Sekoya’nın kuruluş hikayesinden ve isminin anlamından bahseder misiniz?

20 yıllık iş tecrübemizle, bilgi, beceri ve alanlarımızdaki yetkinliklerimizle bir hayal kurduk. Hayalimizi gerçeğe dönüştürmek üzere smart hedefler belirlemeye başladık. O sıralarda Batum’da yapmış olduğumuz kültür gezisinde gezi rehberimiz “Size bir sürprizimiz var” diyerek, Batum Botanik Park’ına götürdü. Rehberimiz tüm ağaçların nereden geldiğini ve özelliklerini anlatırken “Şimdi, sizi öyle bir ağaçla tanıştıracağım ki; görkemi, güzelliği ve en önemlisi insandaki negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirmesi özelliğiyle siz de iz bırakacak, nadir görebileceğiniz SEKOYA ile tanıştıralım ”dedi.  Bize, “Ayakkabılarınızı çıkarın, bu ağaca kocaman sarılın. Çünkü değişim ve dönüşüm için olumlu enerjileri yükleyerek, hayatınızda yeni başlangıçlara adım atma gücünü, devasa gövdesinden, yumuşacık dokusundan insana aktardığını bilin” dedi. O an göz göze geldik. Kendimizden başlayarak, birçok insanın hayatında olumlu dokunuşlarla değişim ve dönüşümü başlatmak için hayalini kurduğumuz işin ismini bulmuştuk. Gezi sonrasında hayallerimiz ve hedeflerimiz hız kazanarak kökten uca değişim başlasın deyip, Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezini kurduk.

Merkezinizde ne tür hizmetler veriyor ve bunu nasıl bir ekiple gerçekleştiriyorsunuz?

Biz; Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi olarak zihinsel, duygusal ve fiziksel dengelemeyi amaç edinerek, sürekli iyileşme ve gelişmeyi strateji olarak belirledik. Kişilerin hayatlarında “IKIGAIsini” (Mutluluk Sanatı) keşfetmesi için değişim ve dönüşümü nasıl yapacaklarını gösteren profesyonel bir ekibiz.

*        Sağlıklı ve mutlu bir aile nasıl olabilirim?

*        Zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak nasıl daha iyi bir seviyeye ulaşabilirim?

*       Sağlıklı ve doyumlu cinsel hayat için neler yapabilirim?

*        Yaşam amacım nedir? Hedeflerim doğru mu? Doğru hedefleri nasıl belirleyebilirim?

*       Psikolojim ve vücudum için en iyi detoks yöntemi nedir?

*        Biorezonansla nasıl kilo verebilirim?

*        Biorezonansla sigarayı nasıl bırakabilirim?

*        Biorezonansla alkol ve madde bağımlılığından nasıl kurtulabilirim?

*        Alışkanlıklarım ve konfor alanımdan nasıl çıkabilirim?

*      Bilgi, beceri ve farkındalıklarımı nasıl arttırabilirim?

Stres, öfke, korku, bilinmezlik gibi benzer duygular cesaretinizi kırabilir. Yaşamınız için konfor alanınızı terk edemediğinizden tekâmülünüze ulaşmanız zorlaşabilir. Düşünce kalıplarınız ve öğrenilmiş çaresizliğiniz kaderinizmiş gibi görünebilir. Evet, “bunların bazılarını ya da çoğunu yaşıyorum, nasıl yapacağımı, nereye gideceğimi, kiminle bu sorunları çözeceğimi bilmiyorum” diyenler; bu yazıyı okumakla ilk adımı atmış olduğunuzun farkında olsun ve ikinci adım için bizimle iletişime geçsinler. Destekçi, rehber ve çözüm ortağı olarak uzman ekibimizle yanlarında olacağız. Profesyonel bir ekip olarak, insanlarımıza birçok konuda yardıma hazırız. Konularında uzman ve deneyimli kadromuz aşağıda sıralanmış olan hizmetleri vermektedir.

Esra BEYHAN – (Kurucu Ortak)

Psikolojik Danışman, Psikoterapist, Aile ve Çift Danışmanı, Cinsel Danışman ve Terapist, Eğitim ve Öğrenci Koçu

Süphan AYTEKİN (Kurucu Ortak)

İKY Uzm, NLP Uzm, Spiritüel Koç, Profesyonel Yaşam Koçu

Vesile GÜL

Sosyolog, Aile ve Çift Danışmanı, Cinsel Danışman ve Terapist, Eğitim ve Öğrenci Koçu

Özgür Aydın URLU

Psikolojik Danışman – Oyun Terapisti

Seda ARISOY

Biorezonans Uzman Uygulayıcı

HİZMETLERİMİZ    


1.    Psikolojik Danışmanlık ( Çocuk-Ergen-Yetişkin )

2.    Aile ve Çift Danışmanlığı

3.    Cinsel Danışmanlık ve Terapi

4.    NPL Uzmanlığı

5.    Profesyonel Yaşam Koçluğu

6.    Eğitim ve Öğrenci Koçluğu

7.    Oyun Terapisi

8.    Kişisel Gelişim Eğitimleri

9.    Atölyeler ( Workshops )

10. Ölçme-Değerlendirme (Çocuk, Ergen, Yetişkine yönelik)

11. İnsan Kaynakları Yönetimi Danışmanlığı

12. Toplantı Salonu-Kiralık Ofisler (Saatlik, günlük, haftalık vs.)

13. Biorezonans Cihazı ile

*   Sigara Bırakma

*   Sağlıklı Kilo Verme – Detox

*  Alkol Bağımlılığından Kurtulma

*   Her Türlü Madde Bağımlılığından Kurtulma

*   Bach Çiçekleri Terapisi ( stres, öfke, kaygı, sosyal fobi, depresyon, panik atak, duygu durum bozukluğu vb. )

*   Color Terapi ( neşe, huzur, özgüven, irade, sabır, dikkat toparlama, kendini ifade etme, motive olma vb.)

Esra Beyhan’dan aldığımız detayları diğer gün yayımlayacağız fakat ön bilgi olması açısından sizin de görüşlerinize başvurmak istiyorum. Toplum olarak bedensel bir hastalığımız olduğunda doktora gidiyoruz fakat psikolojik sorunlarımızda farklı gerekçelerle yardım almıyoruz. Psikolojik sorunlarda insanlar neden size ihtiyaç duyabilir?

Düşüncelerinde, duygularında, davranışlarında, ilişkilerinde bir şeyler yolunda gitmiyor; mutsuz, acı çekiyor, huzursuz ve sıkıntıları bedensel sağlığını tehdit ediyorsa merkezimize başvurmaya ihtiyaç duyabilir. Bununla birlikte ilaç kullanmak istemeyen, bağımlılıklarından kurtulmak isteyen, hayatının bir geçiş döneminde içindeki kaynaklardan daha verimli yararlanmak isteyenler de bize gelebilir. Psikolojik danışma da; bireylerle terapötik iletişim kurularak psikolojik ve duygusal rahatsızlıkların ortaya çıkarılması sağlanır. Danışan ile konuşarak, bazı teknik ve testler uygulayarak farkındalıkları arttırılır. Kişisel gücünün farkına vardırıldıktan sonra yeni bakış açıları kazandırılarak potansiyelleri doğrultusunda, çözümleri görmesi ve uygulaması için verilen profesyonel bir destek sürecidir.

Psikolojimizin bozulduğunu kendi kendimize anlayabilir miyiz?

Sizde normal olmayan davranışları kendi kendinize fark edebilirsiniz. Siz etmeseniz yakınlarınız fark eder. Ruh halinizde ani değişiklikler, aşırı kızgınlık, vücut enerjisinin düşmesi veya artması, uyku ihtiyacının artması veya uyuyamamak, suçluluk duygusu, değersizlik, aşırı dikkat dağınıklığı, unutkanlık, kaygının artması, sekse isteksizlik veya aşırı istek duymak, huzursuzluğun yanında eşlik eden bedensel rahatsızlıklar, baş ağrısı, sırt ağrısı, kabızlık, çarpıntı, deri döküntüleri, tikler, yeme bozuklukları vb. belirtiler.

Profesyonel yaşam koçluğu Adana’da yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Hangi konularda koçluk hizmeti alınabilir?

Birey yaşam yolculuğunda kendini tanıma, değerlerini bilme ve hedeflerini gerçekleştirme üzerine sayamayacağımız birçok kavramla tanışır. Bu yolculuğu yaparken zamanı kazanmak, hedeflerini akıllıca gerçekleştirmek ve kendi değerini bilmek ister. Konu her ne olursa olsun çözümler ararken karmaşık hale geldiğin de, nereden başlayacağını bilmediğin de bir rehbere ihtiyaç duyar. Yaşam Koçu, bireyin değişim ve dönüşümlere kendi isteği doğrultusun da yapacağı bu yolculukta yönünü daha iyi görmesini ve hedeflerine kolaylıkla ulaşmasını sağlar. Tabi bu yolculuk, bilimsel bilgilere dayanır, sistematik bir biçimde doğru halkaları birbirine bağlayarak anlamalı, birey için bir zincir oluşturulması ile gerçekleştirilir. Yaşam sürecin de olumsuz düşünce kalıplarımız birden olmamıştır. Düzenli ve süreklilik esasına bağlı olarak bu düşünce kalıplarını değiştirerek amaçlanan hedeflere ulaştırılır. Yaşam Koçu, koçluk hizmeti alan kişiye tekâmülüne ulaşması için kişinin kendini keşfetmesini sağlar. İletişim becerilerini arttırmasını, bu süreçte özgüvenini yükseltmesini, değerlerini öğrenmesini, akıllı hedefler belirlemesini ve uygulama aşamasında var olan gücü kendinde bulmasını sağlayan, empatik, objektif ve güvenilir kişidir. Yaşam koçluğu adından da anlaşılacağı gibi yelpazesi çok geniş olan bir kavramdır. Koçluk hizmetleri almak isteyen kişi, koç tarafından değerlendirilir, önemliler ve aciller sıralaması yapılır, buna göre de koçluk hizmeti verilmeye başlanır.

Yaşam koçluğunun yanı sıra eğitim koçluğu da bulunuyor. İçeriği nedir?

Eğitim koçu;  öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarmasına,  kendini tanımasına, doğru – gerçekçi hedefler belirlemesine ve motivasyonunu artırmasına yardımcı olan yol arkadaşıdır. Bu yolculukta koç, rehber niteliğindedir, tüm sorumluluk öğrenciye aittir.  Öğrenci-Koç arasında karşılıklı güven ve gönüllük esastır.

Doğru soruları sorma becerisi geliştirerek farkındalığı artırma ve güçlü yönlerini ortaya çıkararak kullanmasını sağlama,

Okul başarısının yükselmesi için plan ve program hazırlama

Hedef belirleme

Öğrenme stillerinin belirlenmesi

Verimli ders çalışma yöntemlerinin öğretilmesi

Meslek ve kariyer seçimi

Zaman yönetimi

Sınav başarısını yükseltme

Sınavla ilgili kaygılarını ortadan kaldırma

Özgüveni geliştirerek sosyal alanda başarıyı yakalama

Sosyal etkinliklere katılmasını sağlama

Aile içi ve arkadaş çevresindeki iletişim aksaklıklarını gidermeye yardımcı olma vs.

Atölye (Workshops) hizmeti hakkında da bilgi verir misiniz?

Bilgi, beceri ve donanımlarını paylaşmak isteyen kişilerin, projeler ve ürünler ile yaptıkları interaktif bir çalışma yöntemidir. Dileyenler, atölye çalışmalarını Sekoya ’da gerçekleştirebilirler.

Psikoloji Atölyeleri

Yaratıcı Drama

Robotik Kodlama

Stop Motion Animation

Yoga

Meditasyon

Nefes Egzersizi

İntraktif Sohbetler

Kitap Kulübü

Film Kulübü

Fotoğraf Kulübü

Resim Kulübü

Seramik Boyama

Kurabiye Süsleme

El sanatları (Kil, sabun yapımı, mum yapımı, kokulu taş yapımı…)

Teraryum

Spiritüel Kişisel Gelişim Çalışmaları vb.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Ben teşekkür ederim.

YARIN: Bir ayda sigaraya verdiğimiz para karşılığında, sadece 2 saatte sigaradan kurtulmanın kesin ve etkili yolu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor