SELAHATTİN ÇOLAK CESARETİ

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun dün Genel Başkan Özgür Özel ile özel bir görüşme yaptıkları haberi geldi. Araştırdık, görüşmenin içeriğinin ne olduğunu.. Ankara’yı aradık, bazı haber kaynaklarından kulis bilgileri aldık.. Haber kaynaklarımız şu bilgiyi verdi;

“Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ile Adana siyaseti ve durumu ile ilgili olarak Genel Başkana bilgi verdiler, değerlendirmede bulundular. Görüşme sırasında aday konusu gündeme geldi.. Seyhan adaylığında adı parti tabanında sıkça konuşulan Emrah Kozay gündeme getirildi. Gönüşmede, Emrah Kozay’ın Seyhan adayı gösterilmesinin sakıncalı olduğu iki Arap kökenli adayın tabanda huzursuzluk yaratacağı dile getirildi. “

Olacak gibi değil.. Emrah Kozay adı Adana’da Zeydan Karalar’dan çok daha fazla konuşuluyor.. Halkın büyük desteği sokaklarda konuşuluyor, nasıl oluyor da iki Arap kökenli olmasının sakıncası dile getiriliyor..

Selahattin Çolak’ı ve cesaretini hatırlatalım… Zeydan Karalar ve onun gibi düşünenler dikkatlice okusun!

Selahattin Çolak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.. Seyhan ve Yüreğir için aday aranıyordu.. Çolak, Yüreğir’e merhum Sabahattin Eşberk’i, Seyhan’a Yalçın Akyol’u önerdi..  Çolak’ın önerisine karşı çıkanlar oldu, ama diretti her ikisinin de aday olmasını sağladı..

Sonuçta Selahattin Çolak’la birlikte Sabahattin Eşberk ve Yalçın Akyol ile maçı 3-0 kazandı..

Kendinden başkasını göremeyenler, aslında kendine güvenemeyenlerdir!.. Selahattin Çolak iki Arap kökenlinin aday olmasını göze alırken, Zeydan Karalar Emrah Kozay’a neden karşı çıkıyor? “Hep bana rap bana” anlayışıyla siyaset yapılmaz, siyaset toplumsal barış ve kaynaşma ile sağlanır..

Zeydan Karalar, hakimiyetin kayıtsız şartsız kendisinde olmasını istiyor.. İstedikçe halk kendisinden uzaklaşıyor, bunun farkına bile varmıyor..

Dün CHP Genel Başkanını, Genel Başkan yardımcısı ve Adana Milletvekili  Burhanettin Bulut ve il Başkanı Anıl Tanburoğlu ile birlikte ziyaret etmesi güzel de, halkın sevgisini kazanan Emrah Kozay’ın önünü kesme gayreti yakışıksız olmanın ötesinde bir durumdur..

Son sözümüz şudur;

Selahattin Çolak, Seyhan ve Yüreğir’e iki Arap kökenli ile seçimlere girme cesaretini gösterdi 3-0 galip geldi.

Sayın Karalar, sen bu anlayışla üzülerek belirtmek isterim ki, halkın teveccühünü kaybettin, artık sokaklarda konuşulur oldun.. Bu tutumun CHP’li seçmenleri kırıyor, CHP’li olmayanlarda kibirli görüntü vermene tepki gösteriyor. Bu yazı dostça yazılmış bir yazıdır, yanlışın yanlış olduğunu söylemekte dostça bir uyarıdır..

Zeydan Karalar,  keşke CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel ile görüşmeden önce Selahattin Çolak’la görüşüp taktik alsa, tecrübesinden yararlansaydı!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor