SEN DE BAĞIMLILIĞA BİR GOL AT

HDP Adana Gençlik Meclisi’nin Kemal Kurkut anısına düzenlediği Futbol Turnuvası, bir aylık sürecin ardından final maçıyla sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Gençlik Meclisi ve HDP Genç Kadın Meclisi tarafından “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nda final karşılaşması oynandı. Turnuvanın finaline, HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Adana Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şakirpaşa Mahallesi’nde bulunan bir halı sahada yapılan final müsabakasına başlamadan önce konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, Kurkut’un katledilmesi ve cenazesine yapılan tahammülsüzlüğü anlattı. Kurkut’un makul şüpheli görülüp katledildiğini ifade eden Karakış, “Gençlik toplumun ilerici itici gücüdür, aydınlık yarının inşacısıdır dokunmayın. Türkiye’de gelecek karartılmıştır. Çünkü gençlik katledilmiştir. Şayet aydınlık bir Türkiye istiyorsanız, Demokratik bir cumhuriyet istiyorsanız gençliğin önünü açacaksınız. Ama bugün maalesef Türkiye gençliği uyuşturucunun batağında yozlaşmanın ve çürümenin eşiğinde. Fiziki ve düşünsel göç yaşamaktadır. Eğer bugün gençler bilimle, sanatla, edebiyatla, estetikle ve sporla uğraşmıyorsa bu ülkenin geleceği yok demektir. Gençlerin önünü açmak zorundasınız. Uyuşturucu trafiğine son vermek zorundasınız.” diyerek gençler üzerinde asimilasyon politikasına son verme çağrısında bulundu.

Son olarak eğitimdeki sorunlara değinen Karakış, alın teriyle bir yerlere gelmek isteyen öğrencilerin, soruların çalınması ile hiçbir yere gelemediklerini belitti.

Yapılan konuşmalar ardından barış annelerinin topa ilk vuruşlarıyla maçlar başladı. Sahaya ilk olarak üçüncülük için Hürriyetspor ve Mamxuran Gençlik takımları çıktı. Ardındın şampiyonluk için de Dostlar ve Zagros takımları karşılaştı. İki takım mücadelesinde gülen taraf Zagros oldu ve turnuvanın şampiyonu oldu.(BÖLGE ÖZEL)

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor