SEN VALİ MİSİN BİRADER VALİ VALİ GİBİ OTURUR!..

Konya Valisi Cüneyit Toprak, öğretmen olduğunu sandığı ve ayak ayak üstüne atanın yerel gazeteci olduğunu öğrendiğini belirtti böyle bir durumla karşılaştığından üzüntü duyduğunu  söyledi. Ancak aynı saatlerde kendisinin cadde üzerindeki bir bank’ta ayak ayak üstüne atılmış, kollarını yana dayamış fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

HABER MERKEKEZİ- Konya Valisi Cüneyit Toprak’ın öğretmenler günü nedeniyle yapılan törene katılanlardan birinin ayak ayak üstüne oturmasına tepki göstererek “Sen öğretmen misin bilader. Öğretmensen öğretmen gibi otur” diyerek tepki göstermesinden sonra, kendisiyle ilgili bir fotıoğraf sosyal medyada günün konusu oldu..

   Vali Cüneyit Toprak’ın  ana caddede bulunan kaldırımın üzerinde bir bankta ayak ayak üstüne atmış ve kollarını açmış bir fotoğrafı sosyal medyada “Sen valimisin bilader.. Vali isen vali gibi otur” şeklinde günün esprisi olarak paylaşıldı..

   Fotoğrafta Aydın Valisi yeşil-beyaz tişört ve kot pantolonla ayak ayak üstüne atmış olarak etrafı izlerken görülüyor..

AÇIKLAMA YAPTI

   Konya Valisi Cüneyit Toprak, öğretmenler gününde gelişen olayla ilgili dün bir açıklama yaparak şöyle dedi:

   “Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında, maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin, bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü.

Üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildiriyorum

Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende, öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir. Her şeye rağmen Konya’nın, Öğretmenler Günü’nde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor