SEVİLAY DOĞAN: KADINLARIN SESİ VE TEMSİLCİSİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Sevilay Doğan, Kadın Meclisi’nin mahalle muhtarlıklarıyla işbirliği yaparak, “Adana’da Kadın Olmak” Çalıştayı gibi önemli projelere imza attığını hatırlatarak, “Kadın Meclisi’nin bu çalışmaların sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek Adana’daki kadınların sesi olduk” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Sevilay Doğan, kentte yaşayan her kadını temsil etmek üzere, Kadın Meclisi Başkanlığı’na adaylığını açıklayarak, demokratik ve doğrudan katılımına dayanan bu önemli yapıyı daha da güçlendirmek ve geliştirmek için göreve talip olduğunu söyledi.

2020 yılından bu yana genel sekreterlik görevini sürdüren Doğan yaptığı yazılı açıklamada, farklı dil, din, ırk, kültür, sınıf, siyasi görüş ve eğitim seviyesinden kadınların bir araya geldiği Kadın Meclisi’nin, Adana’nın toplumsal yapısına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Meclis bünyesinde düzenlenen etkinliklerin, çalıştayların ve eğitimlerin her birinde kadının toplumdaki rolünü güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Doğan, kadınların sorunlarını ve haklarını bilince çıkarmak için kapsamlı projeler geliştirdiklerini belirtti, bu yönde önemli adımlar attıklarını söyledi.

30’A YAKIN ÇALIŞMA GRUBU İLE AKTİF KOORDİNASYON

Sevilay Doğan, Adana Kadın Meclisi’nin mahalle muhtarlıklarıyla ortak yürüttükleri eğitimlerle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın hakları, ilk yardım ve cinsiyete bağlı hastalıklar gibi kritik konularda toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı başardığına dikkat çekti. Doğan, Avrupa Birliği projeleri kapsamında da önemli çalışmalar yürüten meclisin kadın istihdamının artırılmasına yönelik kurslar düzenleyerek yerel kalkınmaya katkı sağladığına vurgu yaptı. Doğan ayrıca,  Adana Kadın Meclisi’nin 30’a yakın çalışma grubu kurarak, her grubun alanında uzman üyelerle etkin bir şekilde faaliyet göstermesini sağladıklarını kaydetti. Bu gruplar arasında TCE, Kadına Şiddeti Önleme, Kadın Dostu Kent, Sürdürülebilir Kalkınma, Sağlık, Kültür ve Turizm, Kadın ve Sosyal Dayanışma gibi kritik alanlar bulunuyor.

“ADANA’YA HEMŞEHRİLİK BİLİNCİYLE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAK İÇİN ADAYIM”

Sevilay Doğan, Kadın Meclisi’nin Mahalle muhtarlıklarıyla işbirliği yaparak, “Adana’da Kadın Olmak” çalıştayı gibi önemli projelere imza attığını hatırlattı. Kadın Meclisi’nin bu çalışmaların sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek, Adana’da ki kadınların sesi olduğunu dile getirdi. Kadınların toplumsal hayata daha fazla katılımı ve sorunlarının çözümü için somut adımlar atmayı hedefleyen Sevilay Doğan, kadın dostu bir kent vizyonuyla yola çıkıyor. “Gönüllülük esasına dayalı yaptığımız çalışmalarla, Adana’nın eksiklerini tamamlamak ve hemşehrilik bilinciyle önemli katkılar sağlamak için adayım” diyen Doğan, tüm Adana’ya ve değerli kadınlara selam ve saygılarını sunarak adaylığını resmen duyurdu. Sevilay Doğan’ın adaylığı, Adana Kadın Meclisi’ndeki heyecanı artırırken, kentte yaşayan kadınların beklentilerini de yükseltti

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor