Şevkin, “ATA’mızın fikirleri ışığında birleşelim”

ADANA (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 81. yıldönümünde rahmet, sevgi, saygı ve minnetle andı.

Mustafa Kemal’in emperyal işbirlikçilere karşı dünyaya örnek bir mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti’ni küllerinden doğurduğunu ve çağdaş fikirleriyle geleceğe ışık tuttuğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Anadolu’ya, köylüye, üreticiye, öğretmene, öğrenciye, sporcuya, iş insanlarına, toplumun tüm kesimlerine tam anlamıyla umut aşılayan, karamsarlığa yer vermeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmekle birlikte fikirleri ışığında birleşmeli, gelecek nesillerimize ‘Ata’mızı doğru aktarmalıyız” dedi.

ATATÜRK, BİR DEHADIR

Dr. Şevkin, Atatürk’ün, vatan toprakları üzerinde emelleri olanları saf dışı bırakmak, kurtuluş ve kuruluşu hayata geçirmek için Türk milletini ülke genelinde topyekün örgütlemesinin yanı sıra ülkeler arası ilişkilerde, ekonomik atılımlarda, çağdaşlığa ışık tutan devrimlerinde tam anlamıyla bir deha olduğunu gösterdiğini vurguladı.

“Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Mustafa Kemal’in kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte CHP’ye her zamankinden daha çok sahip çıkacaklarını, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” şiarıyla hareket edip tüm dünyada barışı, kardeşliği esas alacaklarını ifade eden Dr. Şevkin, Türkiye’nin, sanata, ekonomiye, kalkınmaya, uygarlığa, eğitime, bilim ve teknolojiye işaret eden Atatürk’ün fikirleri ışığında çağdaş uygarlık düzeyine erişebileceğine dikkat çekti.
SAYGIYLA ANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, laik, demokrat ve milliyetçi bir ideolojisi olan Mustafa Kemal’i anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu vurguladı. Atatürk’ün fikirleri, ilke ve devrimleri ışığında yürümenin Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Bu hedefe ulaşmak üretmekle, ihracatla, istihdamla, toplumsal barışla, topyekün kalkınmayla mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal buhrandan çıkmak bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşuna imza atan Ata’mızın tecrübelerinden oluşan ve derin anlamlar içeren sözlerini, uygulamalarını hayata geçirmekle mümkün olacaktır” dedi. Dr. Müzeyyen Şevkin, ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bir vatan kuran tüm atalarımızı minnet ve saygıyla andı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor