Şevkin, “Muhtarlar, memur gibi görülemez”

ADANA (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların en kolay ulaştığı seçilmiş muhtarların tebligat memuru gibi çalıştırılmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Mahallelere gerçekleştirdiği muhtar ziyaretlerine devam eden Dr. Şevkin, 2 günde toplam 15 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Hafta sonu 8 muhtarla görüştükten sonra haftanın ilk günü yeniden yollara çıkan Dr. Şevkin, bu kez 7 muhtar, azalar ve vatandaşların sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı.

Güne Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin buluşmasıyla başlayan CHP’li Şevkin, kadın temsiliyetinin her alanda artmasının demokrasinin gelişimi adına önemli bir çıkış olacağına inandığını söyledi.

Daha sonra sırasıyla Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay, Çamlıbel, Yenidoğan, Karacaoğlan, PTT Evleri ve Kışla Mahalle muhtarları Selahattin Kılıç, Zeki Alagöz, Mehmet Uzunbilek, Bahtiyar Sağlamdemirel, Ali İnce ve Ali Kubat’la mahalle muhtarlık binalarında bir araya gelen Dr. Şevkin, muhtarların öncelikli sorunlarını, mahalle halkının yaşam şartlarını, su baskınlarını, altyapı ve kanalizasyon sorunlarını masaya yatırdı.

MUHTARLAR TEBLİGAT MEMURU MU?

Kışla Mahallesi bölümünde CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü’nün de eşlik ettiği ziyaret turlarında CHP kadrolarının daha huzurlu mahalleler ve insanların ekonomik sorunlarından arınmış bir yaşama kavuşması için mücadele ettiğini ifade eden Dr. Şevkin, “Muhtarlarımız ne yazık ki son dönemlerde adeta tebligat memurları gibi çalıştırılmaya başladı. Vatandaşa mesai kavramı olmadan hizmet eden muhtarlarımıza ekonomik kriz nedeniyle her gün belki de binlerce icra tebligatı, trafik cezası, duruşma veya mahkeme evrakları yönlendiriliyor. Her muhtarımızın masasında binlerce evrak görüyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşlarımızla daha sıkı diyalog kurması, mahalle halkıyla sık sık bir araya gelmesinin önü açılmalıdır. Muhtarlar evraklar arasına sıkıştırılmamalıdır. Söz konusu evraklar nedeniyle muhtarla vatandaş karşı karşıya bırakılmamalıdır. Muhtarlarımıza asli görevi dışında başka işler yüklenmemelidir” diye konuştu.

‘YANINIZDAYIM’ MESAJI VERDİ

Muhtarların çeşitli sorunlarını da dinleyen Dr. Şevkin, sorunların el birliğiyle çözüleceğine inandığını, gerek meclis çatısı altında gerekse yerel yönetimler düzeyinde girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi. Aynı zamanda  Tüm Muhtarlar Derneği Yüreğir Şube Başkanı da olan Yenidoğan Mahalle Muhtarı Mehmet Uzunbilek ve diğer muhtarlar nezaket ziyareti için CHP’li Dr. Şevkin’e teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor