SEYFETTİN CAN: ÇARŞININ GÖBEĞİ HARABEYE DÖNDÜ

Adana’nın en değerli noktalarından biri olan ve şehrin tam merkezinde yer alan eski Vakıflar Sarayı alanı, yıkım süreci tamamlanmasına rağmen uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Yıkımın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen alanın hala atıl durumda olması esnaf ve vatandaşların tepkisini çekiyor. İş İnsanı Seyfettin Can, yaşanan sorunun görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Çevre kirliliği, kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olan alan, özellikle bölge esnafını ciddi anlamda mağdur ediyor” dedi.
HABER: ALİ AKILLI
Adana’da eski Vakıflar Sarayı’nın yıkımının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen alanın hâlâ atıl durumda olması, esnaf ve vatandaşların tepkisini çekiyor. İş insanı Seyfettin Can, yaşanan sorunun görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Adana’nın en değerli noktalarından biri olan ve şehrin tam merkezinde yer alan eski Vakıflar Sarayı alanı, yıkım süreci tamamlanmasına rağmen uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Çevre kirliliği, kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olan alan, özellikle bölge esnafını ciddi anlamda mağdur ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan iş insanı Seyfettin Can, çarşının ortasında bulunan bu alanın bugünkü halinin Adana’ya yakışmadığını ifade etti. Can, “Yıkımın üzerinden yaklaşık iki yıl geçti ancak alanda ne bir inşaat faaliyeti var ne de geçici bir düzenleme yapıldı. Burası adeta harabeye dönmüş durumda” dedi.
“Sorumluluk Tek Bir Makama Yüklenemez”
Sorunun yalnızca valilik üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Can, Adana’yı Ankara’da temsil eden milletvekillerine de çağrıda bulundu. Can, “Bu meselede tüm sorumluluğu yalnızca Sayın Valimize yüklemek doğru değildir. Adana’yı TBMM’de temsil eden 15 milletvekilimizin de bu soruna sahip çıkması, yerel yönetimlerle birlikte çözüm üretmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Bu Alan Şehre Kazandırılmalı”
Sorunun merkezi idareye havale edilmeden, şehir içinde ortak akılla çözülebileceğini vurgulayan Seyfettin Can, ilgili kurumlara çağrıda bulundu. Başta Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkili kurumların bu alana bir an önce sahip çıkması gerektiğini belirten Can, “Ya inşaat süreci başlatılmalı ya da park, sosyal alan veya halkın faydalanabileceği bir proje hayata geçirilmelidir” dedi.
“Seçimden Seçime Esnaf Hatırlanmamalı”
Bölge esnafının yaklaşık iki yıldır büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Can, seçim dönemlerinde verilen sözlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. “Seçim zamanlarında esnafın yanında olup, sonrasında bu sorunları görmezden gelmek kabul edilemez” diyen Can, yetkilileri göreve davet etti.
“Adana Hepimizin Şehri”
Açıklamasının sonunda birlik ve sorumluluk çağrısı yapan Seyfettin Can, “Adana hepimizin şehri. Esnafımızın sesi duyulmalı ve bu alan yeniden Adana’ya kazandırılmalıdır. Artık hep birlikte sorumluluk alma ve çözüm üretme zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.
