Seyhan Belediyesi ve İMO’dan sergi

HABER: Sefa AKIN

ADANA (BÖLGE)-TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi, Belediye Fuayesinde 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 20. Yılında, deprem duyarlılığını artırmak amacıyla “Depreme Duyarlılık” Sergisi açtı.

Serginin açılışı, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt tarafından yapıldı. Depremle ilgili aydınlatıcı bilgiler içeren görsellerin yer aldığı sergide, İnşaat Mühendisleri Odasının hazırladığı “deprem olurken nasıl davranmalı” kitapçığı da dağıtıldı. Adanalılara sergideki görsellerle ilgili bilgi verildi, soruları yanıtlandı.

SERGİYE YÜKSEK KATILIM

Sergiye Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Seyhan Belediyesi Başkan yardımcıları, TMMOB İKK Sekreteri Erol Salman, İMO Adana Şube Yönetimi, Belediye teknik ekibi ile vatandaşlar katıldı.

TURANBAYBURT “İŞBİRLİĞİ HALKIN BİLİNÇLENMESİNE KATKI SAĞLAR”

17 Ağustos 1999 Depreminde resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişinin can verdiğini anımsatan İMO Adana Şube Başkanı Turanbayburt, “Bu büyük kayıplar, her kurum ve kuruluşun konuyu yeniden düşünmesine neden oldu. Deprem gerçeği ile birlikte depreme karşı alınması gereken önlemler, toplumsal ölçekte yeniden sorgulandı. Yapı stokunun mevcut durumunun iyileştirilmesi veya yeniden yapılmasının yanında halkında bilinçlendirilmesi de gerekiyor. Seyhan Belediyesi ile yaptığımız bu işbirliği,  Depreme karşı duyarlı olunması ve halkın da bilinçlenmesine ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

AKAY “HALKIMIZIN BİLGİLENDİRİLMESİ DEPREM ZARARLARINI AZALTIR”

Başkan Akay ise depremin bir doğa olayı olduğunu vurgulayarak “önemli olan depremlerin afete dönüşmesini engellemektir” diye konuştu. Akay “Depremi afet olmaktan çıkaracak olan tek yol, deprem yaşanmadan önce alınacak önlemlerdir. Bunun için İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “Depreme duyarlılık” sergisini önemsiyoruz. Belediye olarak alacağımız önlemler dışında, halkımızın bilgilendirmesi ve onlara yol gösterilmesinin, depremin zararlarının en aza indirilmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor