Seyhan Lions Kulübü üyeleri, görme engelli yurttaşlarla Adana Müzesi’ni gezdi

(HABER MERKEZİ)-Toplumda farkındalık yaratmak, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve sorunların çözümü için güç birliği oluşturulmasına katkıda bulunmak için kolları sıvayan Seyhan Lions Kulübü; 6 Ekim 2024 Pazar günü Adana Müzesi’ne gezi düzenledi.

Toplumda her bireyin potansiyel engelli olduğunu ifade eden Seyhan Lions Kulübü üyeleri, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi üyeleri ile birlikte Adana Müzesini gezdi.

Müze görevlilerinden Arkeolog Burak Seven, müzenin tarihçesini anlatarak başladı. Ardından kısaca tarihsel dönemler hakkında bilgiler verdi. Etkinliğe katılan görme engelli yurttaşlar, Seyhan Lions Kulübü üyelerinin rehberliğinde sesli betimlemeleri dinleyerek müzede daha önceden belirlenmiş olan önemli ve benzersiz eserler hakkında bilgi aldı.

Gezinin ardından, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi Başkanı İsmail Özden görme engelli yurttaşların yaşadığı sorunları anlatarak engelli olmadıklarını, engellendiklerini bildirdi. Görme engelli bireylerin gören bireylerden beklentileri hakkında bir sunum yaptı.

Seyhan Lions Kulübü Dönem Başkanı Ln. Mehmet Ali Altun ve 118-U Bölgesi Görme Komite Başkanı Ln. Değer Kurt ihtiyaç sahibi görme engelli bireylerin kullanabilmesi için 2 adet beyaz baston hediye etti.

Projenin sürdürülebilir olması için katı model tasarımlarının yapılarak dokunulabilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Ln. Mehmet Ali Altun, ilgili kurumlardan alınacak izinlerin tamamlanmasını takiben, çok kısa bir süre içerisinde Adana Müzesinde sergilenmek üzere eserlerin küçük modellerinin imalatına başlanacağı müjdesini verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor