Seyhan “Üreterek” gelişecek

ADANA (BÖLGE)-Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından, Belediyenin imkânları değerlendirilerek kurulan Boya Atölyesinde deneme üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Seri üretime geçildiğinde üretilen boyalar Belediyenin ilçedeki hizmetleri ile okul gibi kamuya açık alanların ücretsiz boyanmasında kullanılacak.

AKAY’DAN “ÜRETEREK TASARRUF” VURGUSU

Başkan Akay, Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait binada kurulan Boya atölyesinde gerçekleştirilen deneme üretimini takip etti. Belediye teknik ekibinin de katıldığı deneme üretiminin her safhasını takip eden Başkan Akay, ilgililerden bilgi aldı. Başkan Akay “Belediyenin kullandığı boyayı buradan karşılayacağız. Dışarıdan boya almayacağız. Daha ucuza imal edeceğimiz için üreterek tasarruf etmiş olacağız” dedi.

ATÖLYENİN GÜNLÜK 10 TON KAPASİTESİ BULUNUYOR

Plastik, yağlı boya ile astar boya üretilebilen atölyede günde 10 ton boya üretim kapasitesi bulunuyor. Başkan Akay üretilen boyanın belediyenin ihtiyacı dışında talep edilen başka Belediyelere de verilebileceğini söyledi. Başkan Akay şöyle konuştu;

“İhtiyacımız dışında olan boyayı talep eden Belediyelere verebileceğiz. Onlar parke üretiyor ve bizim de parkeye ihtiyacımız varsa, boya verip parke alacağız. Becaiş yaparak tasarrufu diğer alanlara da aktarmış olacağız. Boyayı,  gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra belirlenecek normlarda okullarda renklendirme ve estetik çalışmasında da kullanacağız. Boya atölyesi ile başlayan üretim çalışmamız, başka ihtiyaçlarımızı da kapsayacak şekilde gelişecek”

RENKLENDİRMEDE; UYGUNLUK, KALİTE VE ESTETİK ÖNCELİKLİ

Atölyede seri üretime geçilmesiyle ilçedeki hizmetler ve okul gibi kamuya açık yapılar, kalite, estetik ve uygunluk kriterleri dikkate alınarak renklendirilecek. Ayrıca piyasanın çok altında bir maliyetle üretilecek boya, başka Belediyelerden alınacak ihtiyaç malzemelerinde değişim malzemesi olarak kullanılarak, diğer ihtiyaçlarda daha ucuza karşılanmış olacak. Belediye, çıkılması gereken ihalelerde de boyanın Belediyeden alınması şartını getirecek. “Üreten Seyhan” sloganı, Belediyenin insan kaynağıyla ihtiyaç bulunan her ürün için yapılmaya çalışılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor