Seyhan’daki camilerde Kur’an ziyafeti düzenlendi

(HABER MERKEZİ)-Seyhan Müftülüğü Sarıhamzalı Merkez Camii’nde Kur’an ziyafeti öğle namazı öncesi cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana Seyhan İlçe Müftülüğü, Ramazan ayı münasebetiyle “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua Programı” düzenledi.

Sarıhamzalı Merkez  Camii’nde gerçekleştirilen programda Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, İlçe Müftülüğü Cafer Paşa Cami İmam Hatibi M.Halit Bolat, Memiş Paşa Camii İmam Hatibi A. Furkan Özcan, Ünlüağaç Cami İmam Hatibi Nurullah Sarman, Sarıhamzalı Merkez Cami Müezzin Kayyımı Vahap Çakmak tarafından  Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, “Kur’an-ı Kerim, Mü’minler için şifa ve rahmet kaynağıdır. Ramazan, Kur’an ayıdır, Huzur ve berekettir. Kur’an’a duyulan ihtiyaç, her geçen gün artmaktadır. İlçe Müftülüğümüz olarak Ramazan ayı boyunca Camilerimizde Cumartesi günleri öğle ve ikindi namazı vakitlerinde birbirinden kıymetli, hafız, seçkin kâri hocalarımızla gönüllerimize dokunan Kur’an ziyafeti programları düzenlemekteyiz. Okuyucu hocalarıma, cemaatimize teşekkür ediyorum, Rabbim Kur’an-ı hayatımıza rehber kılsın, yolundan ayırmasın ” dedi.

Mahalle muhtarı ve vatandaşlarda böyle programların devamını diliyoruz,  İlçemiz Müftüsü Mehmet Yaman’a, din görevlisi hafız hocalarımıza teşekkür ederim. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlçe Müftümüze, hocalarımıza, sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum.” dedi.

Program Müftü Yaman’ın kıldırdığı öğle namazı ve ardından yaptığı dua ile tamamlandı.

Ayrıca Müftü Yaman bölgede bulunan Cami ve Kur’an kurslarını ziyaret ederek ramazan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor