SGK GERİ ÖDEME LİSTESİNE 61 YENİ İLAÇ DAHA EKLENDİ

(HABER MERKEZİ)- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesine 61 ilacın daha eklendiğini duyurdu. Yeni eklenen ilaçlardan 58’inin yerli üretim olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu gelişmeyle geri ödeme kapsamındaki toplam ilaç sayısının 8 bin 786’ya ulaştığını söyledi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz. Ocak-Ekim döneminde ise toplamda 397 ilaç geri ödeme kapsamına alındı.” dedi. Ayrıca vatandaşlara sağlıklı bir ömür dileyen Işıkhan, ilaçların hastalara şifa olmasını temenni etti.

Paylaşılan bilgilere göre, geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 9’u diyabet tedavisi, 5’i antitrombotik tedavi, 2’si Alzheimer, 1’i ise kronik immün trombositopeni için kullanılacak ilaçlar arasında yer alıyor.

GERİ ÖDEME LİSTESİ NEDİR?

Geri ödeme listesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) vatandaşların belirli ilaçları ücretsiz veya indirimli alabilmesi için belirlediği bir listedir. Bu liste, Türkiye’deki ilaçların bir kısmının devlet tarafından karşılandığı anlamına gelir. Geri ödeme kapsamına alınan ilaçlar, doktor reçetesi ile temin edilip, hastaların tedavi giderlerinin bir kısmını SGK karşılar. Bu uygulama, vatandaşların yüksek maliyetli ilaçlara erişimini kolaylaştırmak ve sağlık giderlerini azaltmak amacıyla yürütülmektedir.

Geri ödeme listesine eklenen ilaçlar, hastalıkların tedavi süreçlerini hızlandırmak ve tedavi maliyetlerini düşürmek için büyük bir önem taşır. Geri ödeme kapsamındaki ilaçlar genellikle kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ve hastaların sürekli olarak ihtiyaç duyduğu ilaçlar arasında yer alır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor