Sıfır atık projesi oyuncaklara hayat verdi

ADANA (BÖLGE)-Adana Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri eski okul sırası ve masa gibi ahşap malzemeleri oyuncaklara dönüştürüyor.

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’na konuk olan Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, CNC Router makinası ile yapmış olduğu ürünleri Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayicilere gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında hayatta geçirmiş oldukları proje hakkında bilgi veren Adana Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt, “Sıfır Atık Projesi Kapsamında kullanılmayan ağaç ürünler, sıralardan, CNC Router makinası ile öğrencilerin 3 boyutlu tasarım ile ürettikleri Ahşap Oyma Tuğra ve oyuncaklar üretilmektedir. Okulumuzun Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi olan Ahşap Oyuncak Tasarımı ve Üretimi konusunda, okulumuzda bu dalın açarak proje okulu olmak istiyoruz.” dedi.

Ziyarete ayrıca Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Robot Kulübü RoboWolf, tarafından tamamen öğrencilerinin kendilerinin tasarlayıp ürettiği ve kodladığı robotlar hakkında bilgi verdi. 2015 yılından bu yana kendi tasarlayıp ürettiği robotlarla ulusal ve uluslararası robot yarışmalarında derece girdiklerini belirten öğrenciler gönüllü öğretmenlerin desteği ile 3 boyutlu çizim ve baskı yapmayı öğrenmekte, elektronik ve kodlama becerilerini geliştirmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor