Sigarayı bırakmanız çok kolay

Tek seansta, 2 saat gibi bir sürede, bir aylık sigara maliyetiniz kadar cüzi bir ücret karşılığında sigaradan tamamen kurtulmanız hayal değil. Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nde uygulanan ve hiçbir yan etkisi bulunmayan Biorezonans yöntemiyle, Adana’da yüzlerce kişi sigara illetinden kurtulmayı başardı. Merkezin kurucu ortaklarından Süphan Aytekin, yöntem hakkında bilgi verdiği gibi, Bölge Gazetesi okurları için de çok özel bir fiyat indirimi uyguladı.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Hayattaki arzuların, sahip olunmak istenen ya da amaçlanan hedeflerin tümü biz sağlıklı olduğumuz sürece kıymetlidir ve mücadeleye değerdir. Yani sağlığımız yerinde değilse bu değerlerin hiçbirinin önemi yoktur. Sağlığı bozuk insanların sağlıklarını tekrar kazanmak için bir an önce harekete geçmelerinin gerekliliği de işte bundandır. Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi ile yapmış olduğumuz röportaj serimizin bugünkü ikinci bölümünde, sağlığımızın baş düşmanı sigarayı ele alacağız. Sigaradan nasıl kurtulabileceğimize dair gerekli bilgileri, merkezin kurucu ortağı olan İKY ve NLP Uzmanı, Spiritüel Koç ve Profesyonel Yaşam Koçu Süphan Aytekin’den aldık. Yazımızın ana temasına inmeden önce, Sekoya’da başarıyla uygulanan Biorezonans yöntemi hakkında fikir sahibi olmanız kafanızda ki soru işaretlerini gidermenize yardımcı olacaktır. Biorezonans mucizesi sağlık sektöründe aynı anda birçok kapının önünüzde açılmasına olanak sağlayan dev bir hizmettir. Belki de sağlık sektörünün en önemli destekleyicisi ya da tamamlayıcısı kabul edilmesi bundandır.

BİOREZONANS İLE SAĞLIĞINIZA KAVUŞABİLİRSİNİZ

İnsan vücudunda açığa çıkan elektromanyetik frekans akışının uyumundan esinlenilerek oluşturulmuş biorezonans terapi tedavisi çok geniş bir yelpazede etkinlik gösterir. Frekans uyumunun devamlılığı sağlıklı bir bireyi ifade ederken frekanslar arası uyumun bozulması hastalıkların oluşması ya da sigara ve alkol gibi dış uyaranların varlığının olduğunun habercisidir. Frekans uyumu, sigara ve alkol gibi dış uyaranlar tarafından bozulabileceği gibi alerjenler, virüsler, bakteriler gibi içsel uyaranlar tarafından da bozulabilmektedir. İç ya da dış uyaranların saldırısı birtakım frekansları olumsuz etkiler ve bu frekansların kimyasına zarar verir. Biorezonans seanslarında amaç kimyası bozulmuş frekansların vücuttaki etkinliğini yok etmektir. Frekansların uyumunu bozan hasta frekanslar rezonans cihazı yardımıyla vücuttan toplanmaktadır. Cihaz kullanılarak gerçekleştirilen işlem oldukça kolay ve kısa süren bir işlemdir. Frekansların toplanmasından sonra sıra frekans olumlandırılmasına gelmektedir. Dış ortamda güçlendirilerek vücuda geri verilecek frekanslar eski frekans işleyişine uyum sağlayacak özellikte olmalıdır ki sağlıklı işleyiş tekrar kazanılsın. Güçlendirilerek desteklenen frekansların vücuda geri yüklenmesi ile tedavi tamamlanmaktadır. Biorezonans terapi seanslarının sayısı ve içerik özellikleri uygulandığı alana göre değişiklik gösterir. Ancak bununla birlikte seansların kısa sürdüğünü, tedavinin çok hızlı şekilde cevap verdiğini, hiçbir şekilde ilaç tedavisi içermediğini, her yaş grubundan hastaya uygulanabildiğini söylemek mümkündür.

İKİ SAATLİK TEK SEANSLA SİGARADAN KURTULUN

Bahsettiğimiz üzere Biorezonans birçok hastalığa karşı tamamlayıcı bir sağlık hizmeti sunmaktadır ancak biz daha çok sigara bıraktırma etkisi üzerinde duracağız. Tek seansta, 2 saat gibi bir sürede, bir aylık sigara maliyetiniz kadar cüzi bir ücret karşılığında sigaradan tamamen kurtulmanız gerçekten de hayal değil. ‘Nasıl?’ diye soracak olursanız Süphan Aytekin’in verdiği bilgileri okumanız yeterli olacaktır.

Sohbetimize kısaca sizi tanımakla başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1981 yılında işçi bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü ve bunun yanı sıra İşletme Fakültesi mezunuyum. Yüksek lisansımı,  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yönetim ve organizasyon üzerine yaptım. İş hayatım, 1998 yılında Sabancı Grubu bünyesinde ki PİLSA ve AK Sigorta Bölge Müdürlüklerinde başladı. İş hayatım devam ederken, insan kaynakları uzmanlığı, iletişim, beden dili, NPR, yaşam koçluğu ve kriz yönetimi gibi birçok alanda eğitimler almaya devam ettim. Son 3 yıldır profesyonel şirket koçluğu yapmayı sürdürüyorum. 2018 yılının kasım ayında uzun yıllar aynı kurumda çalışmışlığımız bulunan Esra Beyhanhocamla bir araya gelerek; bilgi, beceri ve yeteneklerimizi insanlara ulaştırmamız gerektiğini düşünerek Sekoya Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’ni kurduk.

Gözlemlerinize göre, Çukurova Bölgesi’nde yaşayan insanların belli başlı sorunu nedir sizce?

Bildiğiniz üzere Türkiye 7 bölgeden oluşmaktadır. Her bir bölge insanının da kendine has psikolojik davranış farklılıkları bulunuyor. Akdeniz bölgesi sıcak bir bölge ve o yüzden burada yaşayanların olaylara karşı tepkileri de ani oluyor. Adana ve çevre illerin yoğun göç alması nedeniyle oluşan kozmopolit yapıda bir kültür karmaşası da söz konusu. Kültürlerin harmanlandığı bir yerde, iletişim alanında yaşadığımız problemler ön plana çıkıyor. Anlamadan, dinlemeden ve bir sonuca varmadan çok çabuk tepki veriyoruz. Beraberinde işsizliğin yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Geçim sıkıntısı da insanların psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Merkezinizde verdiğiniz hizmetlerden asgari ücretle çalışan insanlar da faydalanabilir mi ve SGK gibi bir kurumun size yönlendirme yapması uygun olmaz mı?

Gerçekten de kıymetli bir hizmet veriyoruz. Çünkü insanların psikolojik problemleri zaman içerisinde fizyolojik olarak dönüşüm sağlıyor. Haliyle yaşam kaliteleri düştüğü için gerek işlerinde, gerek ev hayatlarında başarıyı, mutluluğu, huzuru bulamıyorlar. Bu durumda da paranın bir önemi kalmıyor. Merkezimizin yüksek veya orta gelirli insanlara hitap etmek gibi bir sınırı yok. Örneğin, sigara bıraktırma programında, düşük bütçeli bireylere hitap ediyoruz. SGK bazında değerlendirecek olursak, devletin desteği insanlar için her zaman avantajdır. SGK’nın insanları yönlendirmesi; yaşamlarına bir değer katması ve kurtarması açısından önemlidir.

Biorezonans yöntemiyle sigaradan tamamen kurtulmak mümkün mü?  

Kaç yıl ve ne günde ne kadar içtiği fark etmeksizin iki saatlik tek bir seansta bu bağımlılıktan tamamen kurtulmak mümkün. Gelen bağımlıların sigara kullanım bilgilerini aldıktan sonra tükürük ve idrar tahlili uygulayıp sigara odasında son iki sigarasını içmesini istiyoruz. Hemen ardından kişiyi cihazımıza bağlayıp sigarayı silme programını başlatıyoruz. Color (Renk) Terapi uygulamasıyla 50 dakikada sigara isteğini o vücutta bitiriyoruz.  Tiryakiler, strese girmeden kolay ve keyifli bir şekilde sigarayı hayatından çıkarıyorlar. Birkaç gün sonra ikinci bir seansta ise kontrol ve güçlendirmeyi yapıyoruz.

Sigara bırakma programının fiyatı nedir ve okuyucularımıza özel bir indirim yapmanız söz konu olabilir mi?

Verdiğimiz hizmetin, günde iki paket sigara içen kişinin bir aylık sigara bütçesine denk gelen karşılığı var.  Toplam maliyeti 750 lira… Gazete aracılığıyla gelenlere 200 TL’lik bir indirim ile 550 lira fiyat verebiliriz.

Biorezonans Avrupa’da 40 yıldır uygulanmasına rağmen Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan bir yöntem. Doğal olarak bu işi merdiven altı yapanlar da ortaya çıkmaya başladı. Uygulayıcı seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Biorezonans cihazı Türkiye’de üretilen bir cihaz değil. Uzmanın ciddi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Mesela bizler, doktorlar ve ilgili psikologlardan eğitim alarak, kongrelere katılmaya devam ediyoruz.  Aldığımız eğitimlere ücret ödüyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Herkesin sigara içme isteği birbirinden çok ayrı. Kilo verme isteğinde de herkesin yapısal farklılığı vardır. Kişiyi çözmek ve bunları tespit etmek çok mühim. Herhangi yapılacak bir yanlışta cihazın hiç bir şekilde yan etkisi olmasa da istenilen sonuç alınamaz. Bu nedenle doğru insanların elinde doğru şekilde uygulanması gerekiyor. İnsanlarımız tercih yaparken iyi araştırmalı ve bu işi ciddi yapan kişilere başvurarak belgelerini mutlaka kontrol etmeliler.

Verdiğiniz bilgiler ve okurlarımıza sağladığınız fiyat indirimi için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor