ŞİMŞEK 1 PUANLA LİGİN TABANINA DEMİR ATTI

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında karşılaştığı Alanyaspor maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Mavi-Lacivertliler, şu ana kadar oynadığı karşılaşmalardan sadece Kasımpaşa deplasmanından aldığı 1 puanda kaldı.

 

Alınan kötü sonuçların ardından Adana Demirsporlu taraftarlar, Pazar günü oynanan Alanyaspor maçında yalnız bıraktılar. Mavi-Lacivertliler için önemli bir maçta taraftarların maça ilgi göstermemesi de artık taraftarların da takıma güvenlerinin kalmadığını ve böyle giderse lig sonunda küme düşecekleri inancının yükseldiğini gösteriyor. Adana Demirspor, Süper Lige çıktığı sezondan bu yana en kötü sezonunu yaşıyor. Oynadığı 6 maçta sadece bir beraberlik ve 5 yenilgi alan Mavi-Lacivertliler, kalelerinde 14 gol görürken, rakip fileleri sadece 5 kez havalandırabildi. Şu anda ligde Çaykur Rizespor ile en çok gol yiyen ekip. Bu iki ekibi 12 golle Antalyaspor ve 10 golle de Atakaş Hatayspor izliyor.

Adana Demirspor, bu hafta sonu deplasmanda Sipay Bodrum Futbol Kulübü ile karşılaştıktan sonra 8.haftada kendi saha ve seyircisi önünde Samsunspor’la oynadıktan sonra 9.haftayı bay geçirecek. Mavi-Lacivertliler, bay haftasıyla birlikte milli araya giriyor. Bu iki maçta en az 4 puan çıkarmayı hedefleyen Adana Demirsporlu futbolcular milli araya moralli girmek istiyorlar.

 

Adana Demirspor Teknik Direktörü Michael Valkanis, 2-0 yenildikleri Corendon Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Oyuncularımızın bir an önce ayağa kalkmalarına ve beraber durmalarına ihtiyacımız var” dedi. Valkanis, maçın başlangıcı açısından hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Hafta boyunca yedikleri basit goller üzerinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Michael Valkanis, “Bugün de maalesef bireysel hatalarımızdan gol yedik. Bu sezon büyük bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bir an önce uyanmamız lazım. Durumun ciddiyetini kavramamız lazım. Lig uzun bir maraton. Bugün sahaya yedekten genç oyuncular girdi. Bununla beraber geçen sene bu ligde oynamayıp kadroda ilk 11’de oynayan oyuncularımız var. Bunların özellikle öz güvenleri için zamana ihtiyacı var” diye konuştu. Valkanis, geçen hafta oynadıkları ve son dakika golüyle kaybettikleri Antalyaspor maçının kendileri için bitiş açısından bir hayal kırıklığı oluşturduğunu aktararak şöyle devam etti;

Oyuncularımızın bir an önce ayağa kalkmalarına ve beraber durmalarına ihtiyacımız var. Bununla beraber taraftarımıza da ihtiyacımız var. Şunu bilsinler, gerçekten bu takım iyi çalışıyor. Ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara sahada vermemiz gereken öz güveni aşılamamız lazım. Ne kadar zor olsa da zor durumlardan pozitif dersler çıkarmamız lazım. Bir   konuda hata yapabilirsiniz ve bunun dönüşü yoktur. Futbolda her zaman bir fırsat karşınıza çıkıyor. Optimistik birisiyim. Oynadığımız maçlarda bazı anlarda beğendiğim kesimler oldu. Mesela Galatasaray, Kasımpaşa ve Antalyaspor maçlarında iyi performans gösterebileceğimizi oyuncularımız gösterdi. Sadece zaman ve çalışmayla iyi kesitleri 90 dakikaya yaymak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Diğer taraftan Adana Demirspor Teknik Direktörü Michael Valkanis ile karşılıklı görüşülerek yollar ayrıldı. Şimdi takımın başına kimin getirileceği merak konusu.

Öte yandan Profesyonel Disiplin Kurulu, Adana Demirspor’a ceza verdi. Yapılan açıklamada, “Adana Demirspor A.Ş.’nin 16.09.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor A.Ş.-Adana Demirspor A?Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, teknik sorumlusunun müsabaka sonrası yapılan flaş röportaja katılmamasından dolayı Süper Lig ve TFF 1.Lig Yayın Talimatı’nın 8/5.ve 8/8.maddelerine aykırı nedeniyle aynı talimatın 8/13.maddesi uyarınca 15.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına” denildi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor